A gyilkos járat

Bakancslistához adom
Bullet Train
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 127 perc, 2022

Értékelés:

123 szavazatból
Szerinted?

Aki egyszer a bűn útjára lép, az nem szállhat ki többet. Ladybug (Brad Pitt) megpróbálta letenni a fegyvert, és nem sikerült. Újabb megbízást kap titokzatos főnökétől (Sandra Bullock), és újra munkába kell állnia. Ezúttal egy aktatáskát kell megszereznie bármi áron. Mindegy hányan halnak meg érte.
A táska az óránként több száz kilométeres sebességgel haladó japán szupervonaton utazik. Ladybug felszáll, egyszerű, tiszta munkára számít, és rájön, mennyire kellemetlen, ha nincs kiszállás. Mert a vonaton vannak még néhányan, akik a) a táskával b) vele c) valami egészen mással akarnak valamit, ami őrült, kiszámíthatatlan és kegyetlen. Bérgyilkosok, bosszúállók, simlisek és rablók küzdenek egymással először óvatosan azután egyre vadabbul. És nincs kiszállás. Mert a vonat száguld tovább.

A Deadpool 2. rendezőjének japánban játszódó akcióvígjátéka elképesztő tempót diktál, nagyon gátlástalan, nagyon vicces, és csupa zseniális színész őrültködik benne.
Bemutató dátuma: 2022. augusztus 4. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
pala1964@freemail.hu dec. 03. 22:13:27 1/10
Ez még a gyengétől is messze van.
Ha hangeffekteknek hála nem lehet végigaludni, pedig azzal többre mennénk
9/10
sexykex nov. 28. 13:41:10 9/10
Rendkívül ötletes, fantáziadús és pörgős akciófilm, mesés karakterekkel. A szende miniszoknyás kislány, Mandarin, Citrom és Katica, szerintem egytől egyig telitalálat. Beleolvastam egy-két kritikába, de hülyeség tartalmas szórakozásra – egyúttal Tarantino unalmas párbeszédeire – várni ezúttal is, hiszen ez egy egyedi, kifejezetten élvezetes bérgyilkosos paródia. Rám a meglepetés erejével hatott, régóta nem találkoztam hasonlóval.
1/10
Kuvasz1 nov. 18. 17:33:19 1/10
Nagyon gyenge film.
10/10
steelprophet nov. 13. 01:19:30 10/10
Ez akkora film, hogy a fal adja a másikat!
10/10
steelprophet nov. 13. 01:18:52 10/10 Előzmény pihes
A Pihés egy buzi!
6/10
sawyerx nov. 12. 14:12:00 6/10
Ha kicsit tökösebbek lettek volna a készítők és nem dedós poénokkal pakolták volna tele, simán születhetett volna egy A ravasz, az agy... vagy a Blöffhöz hasonló klasszikus. Pitt az egyik kedvenc színészem, de ebben a filmben borzalmas, meg a néger dagadt volt fárasztó a gőzmozdonyos agymenésével. A sztori egész jól volt összerakva, a fordulatok ütöttek, volt pár badass jelenet jó zenével. A végén a kisiklás volt még kritikán aluli, de egyébként egész jó kis film, egyszer simán nézhető.

7/10
9/10
The_Sandman nov. 11. 00:39:40 9/10
Nagyon szórakoztatónak találtam, Szanada Hirojukinak külön örültem.
7/10
John Mclean nov. 06. 18:01:20 7/10
Jó volt,engem a gyilkosság az Orient expressenre emlékeztetett pedig semmi köze hozzá távolról sem talán csak a vonat miatt....összegezve jó kis öldöklős film sok humorral tarkítva
8/10
sly10 nov. 06. 13:03:31 8/10
Egész kellemes meglepetés volt vicces akció dús jó film jó szórakozást nyújt.
10/10
szabi_hun2 nov. 01. 19:23:08 10/10
Hogy milyenre sikerült a film? Erre akár egyetlen szóval is lehetne válaszolni, mégpedig "egyedi" lett. A sokszor látott vonatos téma itt új értelmet nyer, és új környezetet is kapunk mellé. A gyorsan pörgő, igencsak erőszakos történések közben jut idő mégtöbb új karaktert felültetni a gyorsvonatra, akik nélkül nem lenne teljes a történet, ugyanis van jelentőségük, még ha csak egy-két percre is láthatjuk őket életben.
Nem kapunk tipikus amerikai filmekre jellemző klisés jeleneteket, gagyi romantikus szálat, végletekig elhúzódó párbeszédeket, helyette inkább olyan véres humor jön velünk szembe, amire nem nagyon lehet ép ésszel felkészülni. Rosszat aligha lehetne mondani erről a filmről, főleg úgy, hogy megnézzük az utóbbi pár év termését, amik között jó, ha volt évente 4-5 nézhető film, bár szerintem így is sokat mondtam.

Jut eszembe...
Brad Pittnek végre van egy olyan filmje, ami nem csak, hogy nézhető, de még igazán tetszett is, és bármikor meg lehet nézni, ha valami tartalmasra vágyom.
9/10
Zumbae okt. 28. 19:23:14 9/10
Ha valaki szereti a Guy Ritchie vonalat, akkor azoknak be fog jönni. Véres, de nem véresen komoly akciófilm. Nem volt túltolva szuperkémként Pitt, nem is egy szerencsés fickó. A két gyümölcs Thomas gőzmozdonyostul együtt full lökött, a kiscsaj meg jól variálja a karakterét. És végül a nagymester, Hiroyuki Sanada (nagy kedvencem) is belép a színre Zod tábornok ellenében (alias M. Shannon).
3/10
pihes okt. 27. 14:46:44 3/10
Ez tök sz@r volt! 3/10
7/10
3,14159 okt. 25. 12:23:28 7/10
Egész jó!
Láttunk már hasonló megoldással készült filmeket, amiket jobban összeraktak, itt néha már kicsit terhes volt az ide-oda csapongás, de alapvetően jól sikerült. Kiemelkedik a sok kommersz, egy kaptafára legyártott akciófilm közül.
RAPO76 okt. 25. 11:41:40
Nincs kecmec.Az év filmje a top gun után.
10/10
ligetiz51 okt. 23. 21:07:36 10/10
Nagyon jó film, az utóbbi években ritkaság az ilyen.
5/10
Norbert Szalai okt. 23. 18:31:49 5/10
Leginkább az a fajta harsány,csúnyány beszélős,modoros erölködés jellemzi,ami például a sokak által istenitett Tarantino és Guy Ritchie filmek némelyikét.
Nem baj,van sok extrém karakter,a poénkodás meg jellemzően a pörgős akció közben sem állhat le,és zene is sokszor üvölt,ahogy azt kell.Szóval minden adott bő két óra bazári szórakozásra.
Egyébként Hiroyuki Sanada-t mindig jó láttni,még egy ilyen filmben is.
Felhőjáték okt. 23. 01:38:08
Mint köztudott az amerikai akció-film-vígjátéknak igen csak nagy hagyománya van és viszonylag kevés belőlük az amelyik igazán szórakoztató és viszonylag egyedi arculattal rendelkezik.
Ide tartozik a Gyilkos járat 2022-ben bemutatott amerikai akció-filmvígjáték David Leitch rendezésében. A forgatókönyvet Zak Olkewicz írta, a főszerepben pedig Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Andrew Koji, Szanada Hirojuki, Michael Shannon, Benito A Martínez Ocasio és Sandra Bullock látható. Az utóbbi egy másik igen híres film színész cameoján túl ( gondolom nem ingyen :) befáradnak a filmbe 2-3 percre ) népes szereplő gárda gondoskodik magáról a történetről is, de ezt a kedves leendő nézőre bízom, hogy "bogarássza" ki melyik sztárról van szó.
Persze a jelen film sem jöhetett volna létre olyan elődök nélkül mint a Kill Bill bye Tanaratinó vagy Kuraszava A hét szamuráj filmjei nélkül.
David Leitch pedig tud valamit jelesül az üresjáratok kikerülését a szellemes dialógusok ötvözését a mesterfokú szamuráj és egyéb harci technikáknak bevetését amitől akció a filmi.. Úgy, hogy nem tesz a filmbe gagyi technikai megvalósításokat és már nem tudom mi és milyen szuper intelligens programokat használ a képi megvalósításokhoz.


Igaz, vonatos akciófilmet bizonyára mindenki látott már és voltak igazán jók is.
Viszont térjünk vissza a Gyilkos járathoz.
Brad Pitt alias Katica tőle jogosan elvárnánk , hogy szuperhőst játsszon így túl az ötvenen is de az igazán jó csavar a szereplésében az, hogy ő csak egy piti lenyúló akinek egy táskát kell elemelnie. A bonyodalmak pedig innen eredeznek és a Hikari vagy milyen expressz meg megy mint a hajder-menykő és különféle alakok próbálják a táskát eltulajdonítani. Ami igen csak elmésen ide oda vándorol és közben Leitch szép lassan csöpögteti az információkat, hogy anno mi is történt...
Bosszú némi pszichopátia keverve cezaromániával és tökre jő komikai elemekkel. Ezek adják a pezsgését ennek a vígjátékba ágyazott akció mozinak. A film rendezőétől egyáltalán nem idegen a jakuzza vagy japán alvilág története példának okáért a Deadpool2 dolgozatának főhőse is 2 szál szamuráj karddal végzi "feladatát".
Akiről mégis említést szeretnék tenni ő a gonosz apuci kicsi lánya aki mint Katica ki is jelenti .."van benne valami náci jellem.." filmbéli polgári neve Prince (Joey King) alakít. A színművésznő külsőre egy mindenki meg akar erőszakolni típusú manga kislánynak néz ki de végig a filmen nagyszerűen lavíroz ebben a kettős szerepkörben. Számomra ő volt a kedvenc a filmből.
Végül ez a film nem akar többet mint szórakoztatni, igaz több mint 2 órás hosszúságával maratoni ülőgumó fáradságot élünk túl de pop-cornnal és üdítővel ez feledtethető.
Azt meg , hogy jobb vagy rosszabb mint Tarantino vagy más filmek azt döntse el mindenki magában. Jó szórakozást.
7/10
UncleSam okt. 08. 22:38:05 7/10
A vége jó nagy ökörség. Addig jó. ("Mi vót má' ez?" :)
6/10
szimbol okt. 01. 15:19:50 6/10
Közben megnéztük. Nem neki való volt :) De aki szereti a Kill Bill-t, annak ez sem lesz túl véres. Nekem úgy tűnt, hogy Brad Pitt rettenetesen unta a forgatást. A bűvészkalapból öt percenként előhúzott "izgalmas" karakterek nyilván nem voltak túl kidolgozottak. Olyan a film, mintha néhány nagyon jókedvű középiskolás írta volna.

Aki nem szereti a tömegesen véreset okádó emberek látványát, az ne nézze meg.


6/10
szimbol szept. 28. 15:07:46 6/10
Gyerekek mennyire durva a film? 17 éves lányommal nézném meg. Egy 10-es skálán, ahol az 1-es a TV maci a 10-es a Kutyaszorítóban?
Összes hozzászólás