A hazugság művészete

Bakancslistához adom
The Good Liar
15 éven aluliak számára nem ajánlott angol-német-amerikai krimi-dráma, 109 perc, 2019

Értékelés:

54 szavazatból
Szerinted?

A hivatásos művész, Roy Courtnay alig hiszi el szerencséjét, amikor online megismerkedik az özvegy Betty McLeish-sel. Roy és Betty lassan közel kerülnek egymáshoz, és a férfi legnagyobb meglepetésére elkezd törődni a nővel. A szimpla flört így alakul át Roy életének legeseménydúsabb kötéltáncává.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Felice jún. 17. 06:31:13 1/10
Úndórító ez a film!!!Spoiler!!Gusztustalan,hogy egy 70 éves nő a filmben arról beszél,"hogyha a nővérei nem lettek volna ott akkor mi lett volna kiváncsi lenne rá"!!! undórító féreg ez a nő.rosszabb mint Hitler!!!Milyen bosszuállás tinik voltak mindketten.Mindegy,hogy hogy alakult a pasi élete ez a nő ugyanolyan mocskos féreg!!!!!Ez a film egy hulladék!!Rakás sz....mondanivaló nulla vagdalkozik a 2. világháborúval!!!!!!!
tortura jún. 04. 16:02:53 Előzmény Mása1
Nem is kell. Arra megvannak már a jelöltek, ahogy mindig.
tortura jún. 04. 16:02:16 Előzmény ef
Most mondd meg.... Hát nem borzalmas? Micsoda egy világ ez.... Élnek közöttünk fekete (sárga, stb. szóval nem fehér), nem hetero emberek és a film nem átallja bemutatni őket (is), mivel hogy a világ részei. Ahogy az állatok, a növények, a borzalmas, veszedelmes pszichopaták és az emberevő cápák is.
Ahelyett, hogy egy mesevilágot mutatna be, ahol mindenki fehér, ha lehet európai, heteroszexuális, semmi formabontó elem, csak az évezredes megszokás, stb.
Ja, és feltétlenül negatív legyen a befejezés, mert különben ócska amcsi szar.
3/10
Orcman máj. 17. 21:18:55 3/10
Hajrá SJW harcosok!!!

Nagyon tetszik a gondolat, hogy egy férfi a hatvan évvel korábban, megaláztatástól dühödt, tini hormonoktól elvakult nagy hibájáért azt érdemli, hogy megverjék és arra ítéljék, hogy utolsó éveit maga alá rondítva, magatehetetlenül töltse. A nemi erőszak súlyos dolog, nagyon is súlyos, de ez a film gyakorlatilag halálbüntetést szabna ki minden elkövetőre, akkor is ha az hirtelen felindulásból követte el.
Külön tetszett a feminista és SWJ harcos közönségnek beillesztett meleg/fajközi kapcsolat, ami semmilyen dramaturgiai célt nem szolgált csak az említett nézők moziba csalogatását.


8/10
Mása1 márc. 15. 12:11:04 8/10
Az utóbbi időben látott kacat filmekhez képest végre egy jó film. Nagyszerű színészi játék, a történet is jó. (Én nem szoktam direkt keresni a hibákat a történetben.) Nekem 7/10
6/10
gothic márc. 01. 00:35:28 6/10
Jól indul a film, de aztán túl bonyolítják, erőltetett történetvezetés. A színészi játék nagyon jó, a forgatókönyv már nem annyira.


53 percnél a Brandenburgi-kapu és a Reichstag viszonya teljesen rosszul van ábrázolva. Keletről jőve a jobb oldalon kéne lennie a Reichstagnak, Nyugatról viszont a kapu előtt van, nem mögötte.

Felismeri-e a lakást, hogy mennyire átrendezték, ahol életében előtte egyszer járt. 1948-ban, amikor 20 éves volt, ha 43-ban 15. A film 2009-ben kezdődik. Tehát 61 év után bizonyára sok minden furán hatott egy lakásban, ahol kb. összesen ha félórát töltött anno.

Roy Courtnay néven Angliába távozik, megszakítja a kapcsolatot a családjával, és Roy Manning lesz ezután. Akkor minek kellett a kapcsolat megszakító levél? A Courtnay név csak a beutazáshoz kellett.
Majd a rokonok halála után, újra felvette a Courtnay nevet. Minek? Egy valóban létezett másik ember nevét, akinek nyoma van. Miért nem volt jó a Manning, csak átmenetileg?

Besorozták Hans Taubot, és két fronton is szolgált, bár 45-ben is még csak 17 volt. A háború végén, amikor a 16 éveseket is már hadra fogták, azok csak Berlin környékén tudtak már csak harcolni. Sok háborús bűne lehetett....

Lili előjön a paraván mögül zaklatottan egy angol órán, de anyukája semmit nem kérdez. Éppen, hogy csak megkeresték Lili apját, hogy talán lassíthatná a gyára termelését. Bemondásra, két nap múlva semmilyen bizonyíték még nem szólna ellene, még ideje sem volt elkövetni a vádakat. Anyuka öngyilkos lesz, miközben 4 lányának védelmezője...

Nem biztos, hogy hátat fordítanék gyengébb fizikummal annak, akinek éppen lefosztottam a számláját. És nincs egyetlen szobában sem senki segítőm. Nem biztos, hogy várnék 66 évet a bosszúval.

2,8 mió font elvileg a házzal együtt értendő, aminek az értéke viszont így nincs akkor egy számlán.


Gentry69 febr. 22. 05:58:45 Előzmény ef
A leírásod alapján gyanús 5-6 Oscar. Nem szoktam minden hollywoodi filmet automatikusan fikázni, de mára teljesen
megőrültek.
5/10
köbgyök febr. 06. 15:36:51 5/10
Annyira sok minden szeretne lenni ez a film, hogy a végén már csak a háttérben az égboltot néztem, jön-e egy UFO invázió és átcsap az egész sci-fibe (is). A filmet a színészek csak felfelé húzzák, a történeti összevisszaság ellensúlyozói, legalábbis én így gondolom.
1/10
ef jan. 31. 09:15:35 1/10
Liberális progresszív film.
Aggresszív , csaló német háborús karakter vs nagytőkés okos lánya, aki bosszút áll múltbeli sérelméért.
Megspékelve a kötelező kvóta beépítéssel, a végén boldog grillező család fehér - fekete meleg párral .
Ebbe belesűrítve mindefajta kisebbségi elvárással kapcsolatban támasztott követelményt. :)
Akár lehetett volna egy jó film is........
6/10
Megmondokmindent jan. 28. 19:18:15 6/10
Lehet, hogy a színészek miatt túl sokat vártam, de nekem nem tetszett. Inkább untam. Már az első 2 percben sejtettem, hogy mi lesz a vége - az is lett.
A színészek jók, ehhez kétség nem fér, de számomra annyira lapos volt a történet, hogy nem mentették meg.

!!! SPOILER!!!

Már amikor a film elején hamis adatokat adtak meg mind a ketten, akkor tudtam, hogy a nő is hazudik, csal, taktikázik valamit.
Amikor a férfi átverte az "üzletfeleit" és a film megmutatta nekünk, hogy mennyire szélhálmos az öreg, már akkor biztosan tudtam, hogy a nő is csak át akarja verni.
Innentől nekem érdektelen is lett az egész, azt vártam csak, hogyha ennyire egyértelmű, akkor az lesz a csavar, hogy nem is ez lesz a vége. Sajnos tévedtem.
Nekem ez a nácis, háborús, 60 évet várok a bosszúval dolog nagyon nagyon erőltetett volt.
Csalódtam :(
10/10
nefefe jan. 28. 19:12:59 10/10 Előzmény tortura
Hát igen. Helen 75, McKellen 80. Lehet, hogy mi nem is érjük meg ezt a kort.
tortura jan. 28. 18:42:45 Előzmény nefefe
Egyetértek. Én is kedvelem Helent, nagyon jó színész. És hihetetlen, milyen jól néz ki még most is. Szeretnék én is ennyi idősen így kinézni.
tortura jan. 28. 18:41:38 Előzmény tea477
2009-ben. Azt hiszem, a legelején ki van írva, mikor a kávézóban legelőször találkoznak.
8/10
zazee jan. 28. 01:01:33 8/10
Remek, izgalmas kis film, több váratlan csavarral, szuper színészekkel! Nagyon kedvelem Mirrent és R.Toveyt. Utóbbit a Quantico sorozatban láttam, nagyszerű színész!
tea477 jan. 25. 21:37:03
Ja, és ez senkinek nem tűnik fel. Nem semmi.
tea477 jan. 25. 21:36:32
Kicsit kusza itt generációs tévedés van a filmkészítők fejében.
tea477 jan. 25. 21:07:38
Mikor játszódhat a film? Mert a mai nyolcvanasok a háború idején születtek. A nyolcvanas vagy kilencvenes években? A technika viszont nagyon nem tűnik olyan réginek.
6/10
pihes jan. 25. 14:55:45 6/10
Úgy a 2/3 részénél megfordult bennem, hogy vajon lesz itt még más is? És lett, de nem lett annyira átütő ahogy azt vártam.
Nem rossz, és ennyi.

6/10
5/10
sexykex jan. 25. 14:38:10 5/10
Sikeres rendező, sikeres színészek, majdnem sikeres film. A magyar cím kifejezőbb is lehetett volna, például: Rosszul hazudó filmesek. Nekem erőltetettnek tűnt ez az egész. Mielőtt tökéletesen unalomba fulladna a mozi, mindig bevetnek némi váratlan eseményt: klopfolás, gyilkosság, nácik, erőszak. Szóval hazudni valóban hazudnak nekünk, de közel sem művészien.
10/10
nefefe jan. 24. 22:27:01 10/10
Nem semmi film volt! A közepéig nem igazán lehetett tudni, mi az igazi történet, de utána már lehetett sejteni, hogy nem minden az, aminek látszik. Végig a szereplőkhöz hasonlóan, öregesen lassú, amolyan Agatha Christie-s stílusban folyt a cselekmény. A két főszereplő nem véletlen nagy színész, nagyon hitelesen, kiválóan adták a karaktert. Helen Mirren-nek mindegy, hogy drámában, vígjátékban vagy akciófilmben szerepel, minden műfajban kiváló. És ugyanez mondható el McKellen-ről is. Gandalf után jókora váltás. --- Spoiler --- azért - mint sok filmben: pl. a Collini nem beszél c. - előjönnek a háború kísértetei, és sok-sok évvel később még mindig vannak olyan emberek, akik valamilyen formában nem képesek felejteni az ottani sérelmeiket. A csontvázak és a szekrények esete... És a végén a csavar, ahol
is a hóhért akasztották. Kiváló film, érdemes megnézni.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu