A művészet templomai: Modigliani centenárium

Bakancslistához adom
Maledetto Modigliani
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz életrajzi film, 98 perc, 2020

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Hogy méltón emlékezzünk meg Modigliani halálának 100. évfordulójáról, jelen dokumentumfilm Amedeo Modigliani (1884–1920) avantgárd festő pályájával és magánéletével foglalkozik, aki olyan klasszikus kortárs festővé és szobrásszá vált, hogy a világ minden táján szeretik és utánozzák.

A toszkánai Livornóban született Dedo vagy Modì rövid, zökkenőkkel teli életet élt. Most egy eredeti nézőpontból tárul fel előttünk pályája és magánélete: Jeanne Hébuterne, az élettárs szemszögéből, aki két nappal Modì halála után öngyilkosságot követett el.

Jeanne, az ígéretes orosz költőnő, Anna Achmatova és az angol újságíró, Beatrice Hastings voltak azok a nők, akikről portrékat készített, s melyek kariatidaszerű ábrázolásmódja Modigliani védjeggyé vált.

Modì pályájának felvázolása közben a néző olyan múzeumok kincsein pihentetheti a szemét, mint az Albertina gyűjteménye vagy a Modigliani és a Montparnasse-i kaland című gazdag tárlat a Livornoi Városi Múzeumban vagy éppen a Washingtoni Nemzeti Galéria vagy a jelentős párizsi kiállítóhelyek és műgyűjtemények.
Bemutató dátuma: 2020. október 29. Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?