A részleg

Bakancslistához adom
A Divisão
18 éven aluliak számára nem ajánlott brazil krimi, akcióthriller, 134 perc, 2020

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Rio De Janeiro 1997. Minden hónapban 11 gyermekrablás történik. A lakosságot terrorizálják. A rendőrség tehetetlen. Ekkor két, a törvény oldalán álló férfi, akik nem is különbözhetnének jobban egymástól, elhatározzák, hogy összefognak a bűnözők ellen. Mendonça megvesztegethetetlen hivatalnok, Santiago pedig sáros zsaru, aki zsarolja a bűnözőket. Megkérdőjelezhető módszereikkel átveszik az emberrablások osztályának irányítását. Erős, korrupt és halálos gépezettel találják szembe magukat.

Stáblista:

Szereplők

Juliano Santiago
Antônio Ramos
Luís Henrique Benício

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
itsme1 jan. 05. 09:49:45 6/10
A film egyértelmű különlegessége, hogy ultra realisztikus. A történet így, ahogy van hihető, aki egy kicsit is ismeri Rio de Janeiro favelláit. Nagyon tetszett, hogy a befejezés sem hollywoodi klisé. Hátránya viszont, hogy több mint két órásra duzzasztottak fel egy novellára elegendő cselekményt.
3/10
Retetet45 újratöltve 2020 dec. 26. - 16:21:19 3/10
Okè,szerintem ez egy rossz film. A karakterekkel semennyire nem lehet szimpatizálni,az akciójelenetek finoman fogalmazva is unalmasak ès hatástalanok. Rengeteg szcèna van feleslegesen elnyújtva. Baszki,ennek nem elidőznie kellett volna a szereplők arcán,hanem pörögnie kellett volna,hisz a tèma adott. Egy hatásos,kemèny ès brutális thrillert lehetett volna ebből összehozni. Egy jobb rendező,egy klasszisokkal jobb szereplőgárdával ez teljesen más tèszta. Szerettem volna szeretni,de sajnos nem ment.
robertsuzuki 2020 dec. 11. - 22:00:48
Te vagy az, Szályerjózsi?
6/10
sexykex 2020 nov. 27. - 14:30:08 6/10
Egy-egy bűnügyi történetnél mindig kérdéses, hogy az alkotók valóságos vagy elképzelt helyzetekből indulnak ki. Ennek a brazil filmnek határozott előnye, hogy teljesen hihetőnek tűnik. Az emberrablás nem csak Dél-Amerikában, hanem szinte a Föld valamennyi részén előfordul, ahol bűnözői csoportok, bűnözői hálózatok kialakultak. Az emberrablások kivitelezéséhez jelentős együttműködés és „szakértelem” – első sorban a tárgyalásoknál – szükséges. (Ha jól tudom a terroristákkal szembeni erőteljesebb állami fellépések következtében átmenetileg, vagy akár végleg csökkent az emberrablások száma világszerte.)
Én egyáltalán nem éreztem reménytelennek ezt a filmet. Vitathatatlan, hogy stílusában és talán színvonalában sem amerikai, de a történet izgalma elég jól ellensúlyozza a megszokottól eltérő képi világot és színészi teljesítményt. Ez még inkább realistává és valóságossá teszi a történetet. Ez bizony nem szappanopera!
robertsuzuki 2020 nov. 21. - 19:58:41
Kösz a kritikát. Ózintén megmondom, ilyesmire számítottam. Így legalább nyugodt szívvel nem nézem meg.
4/10
pihes 2020 nov. 20. - 15:12:29 4/10
Ebből nem hoztak ki eleget, ezért sokszor már álmosító.
Középszerű se!

4/10
2/10
issti 2020 nov. 20. - 09:39:12 2/10
Egy brazil szappanopera szintje krimibe ágyazva. Mindenki ugyanolyan szenvedő arcot vág végig, és sejtelmesen mondja a szövegét. Fájdalmasan rossz film.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu