A távolban

Bakancslistához adom
Away
amerikai sci-fi sorozat, romantikus sorozat, 2020

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Emma Green parancsnok hátrahagyja férjét és lányát, hogy hároméves, veszélyes marsi küldetésre induljon nemzetközi űrhajóscsapatával.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
Márton112 febr. 20. 12:41:31 2/10 Előzmény m3246
Szinte mindenben egyetértek veled, ezért is érdekes hogy 9-re értékelted. Egy logikátlan valószerűtlen giccses vacak az egész. Viszont a Sci-fi-knek kb 95%-a dráma, szóval ez a megjegyzésed tévesebb nem is lehetne. pont ellenkezőleg szinte alig akad olyan Sci-fi ami mondjuk vígjáték vagy egyéb kategóriába esik. Fellehet hozni például az Űrhadosztályt vagy az Avenue 5-ot amik szándékosan blőd egyszerű kis agymenések, nem is akarják hogy komolyan vegyék őket. Ellentétben ezzel a borzalmas "távolban" sorozattal. Ők itt világot akartak váltani a végnélküli "suttogós" drámai dialógusokkal, ami már az első rész után is idegesítő volt.
9/10
m3246 2020 okt. 28. - 14:48:50 9/10
Én alapvetően szeretem a drámát és a sci-fi-t is ha jól meg vannak csinálva. Az elég ritka, hogy a két műfajt kombinálják, pláne nem sorozatban. Amúgy láttunk már olyan sorozatot, ahol a legénység egy űrhajóba van zárva és a sorozatot amúgy az egyes szereplők karaktere visszi: úgy hívják Stargate Universe. Nem véletlen írom ezt, ugyanolyannak tartom mindkét sorozatot. Tekintettel arra, hogy még mindig érzem az ürességet magamban ahogy azt a sorozatot lezárták/elkaszálták, nagyon élvezem nézni az Away-t (most tartok a felénél és kicsit félek, hogy ugyanúgy járok vele, mint a az SGU-val). Nyilván a keményvonalas sci-fi rajongók leszólják a filmet és igazuk is van, szakmaisága-logikája sok esetben szembeötlően hiányos és az első Marsi legénység finoman szólva is inkább való egy valóság show-ba, semmint egy űrhajó fedélzetére. Azt viszont elvitathatalan, hogy drámának nagyon jó! Jól megírt karakterek és történetek, nagyon jó színészi játékok és messzemenően a jelenleg aktuális liberális irányvonal (van itt minden kéremszépen: fekete zsidó, meleg kínai pár, szinte minden fontos pozíció női kezekben van stb... ) amivel nekem mondjuk semmi bajom. Úgy tudom ezt a sorozatot is elkaszálták és a nem túl acélos az értékelése sem, mindezektől függetlenül ha a fenti dolgokkal tudsz azonosulni, akkor rendkívüli módon fogod élvezni ezt a sorozatot és erősen javallott a megtekintése, ellenkező esetben fakultatív. Nekem nagyon bejön, de engem is zavar sok irracionális szakmai dolog, vagy akár a legénység szakmaiatlansága, így 9/10.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu