Akkor éjjel

Bakancslistához adom
La nuit du
15 éven aluliak számára nem ajánlott francia krimi, 115 perc, 2023

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Vannak bűnök, melyek örökké kísértenek

Azt mondják, hogy minden nyomozónak van egy bűnténye, ami kísérti, egy ügy, ami jobban felkavarja, mint a többi, anélkül, hogy feltétlenül tudná, miért. Amikor egy fiatal nő hátborzongató meggyilkolása megrázza a francia Alpok egyik kisvárosát, a rendőrség nyomozni kezd a tettes után, a két kijelölt nyomozó pedig csak erre az ügyre összpontosít. A kihallgatások egymást követik, a gyanúsítottak köre egyre csak bővül, a nyomozók kétségei pedig tovább nőnek. Csak egy dolog biztos, a bűncselekmény 12-én éjjel történt, az éjjelen, amikor a gyilkos élve elégette Clarat.
Bemutató dátuma: 2023. június 1. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
tóthlászló márc. 01. 09:10:11 10/10
Dacára az ügy megoldatlanságára, clgig leköt a nyomozók botorkálása a nyomok között. Hiteles képnek tűnik a nyomozói munkárl.
7/10
sexykex febr. 25. 19:03:50 7/10
Egy valóban élethű nyomozás, reálisan megkomponált háttérrel és szereplőkkel. Attól, hogy számomra érthetetlen mi vonzza a lányokat a rosszfiúkhoz ez valóban létező jelenség. Az már kevésbé, hogy valaki ennyire kegyetlenül öljön.

Vallási fanatikusokra jellemző az ilyen tett, mert határozottan büntetés jellegű és az ótestamentum igéi ihlették. Egy elborult agyú ilyenkor Isten nevében cselekszik és a bűnös lélek megtisztítása ügyében jár el. Ha mégis világi eseményről van szó, akkor a bandaháborúk és a példát statuáló gengszter leszámolások jutnak eszembe. Biztos, hogy én ilyen körben kerestem volna a tettest.
Más! Nem először látom, hogy égő emberek elrohannak a semmibe. A meglepetés és a fájdalom nyilván rossz tanácsadó, de akkor is támadni kellene. Rátapadni az őrült gyújtogatóra, fájdalmat okozni, nyomot hagyni a gyilkoson, ha lehetséges.


Krimi kategóriában mindenképpen figyelemre méltó filmet láthatunk.
7/10
AdiRicka febr. 07. 13:59:35 7/10
"A film igaz történeten alapul, de a képzelet szüleménye." Gondolom, hogy a gyilkosság megtörtént és a férfi-női konfliktust képzelték hozzá. Miért kell ezt a témát mindenbe beleszőni? Kijelentik, hogy: "Az az érzésem, hogy minden férfi bünös", és már söpri is be a díjakat. Hogy jön ez ide? Egy pszihopata, aki egyébként lehetett nő is, megöl valakit, és ebből arra jut a film, hogy a férfiak rohadékok. Egyébként meg egy jó film, amit egyszer érdemes megnézni, annak ellenére is, hogy a gyilkost nem kapják el (ezt a poént már az elején lelövik), vagy inkább éppen azért, mert ilyet nem nagyon látni filmen, pedig nap mint nap megtörténik. A színészi játék is kiváló és az egész film nagyon autentikus.
1/10
mozisbanda jan. 21. 01:58:44 1/10 Előzmény kollarics.g
Őszintén kérdezem minden kötekedés nélkül neked mi az ami tetszett benne ? Te sejted hogy ki lehetett?
1/10
mozisbanda jan. 21. 01:57:46 1/10
Egy kalap fos oké hogy nem tudjuk meg ki a gyilkos mert igaz történet inspirálta de hogy ennyire unalmas legyen az valami ritka szar de komolyan legalább pár infoval többet tettek volna bele de semmi van pár ember azt bárki lehetett ennyi az egész felesleges megnézni komolyan időpazarlás.
10/10
kollarics.g 2023 nov. 08. - 17:48:15 10/10
Számomra ez a film remekmű!
6/10
itsme1 2023 szept. 27. - 08:17:22 6/10
Furcsa, hogy egy szerzőt egy megoldatlan bűntény inspirál történetírásra. Ettől persze még lehet más mondanivalója, nem feltétlenül kell krimit keresni benne. Csakhogy ez az üzenet nem jött át nekem. A férfi - nő alárendeltségi viszonyát nem érzem mondanivalónak sőt, inkább mintha csak ráerőltették volna a filmre. Ami ott tartott a képernyő előtt az a rendőri munka realisztikus ábrázolása volt, mennyire másképp néz ki a valóság, mint az NCIS és egyéb helyszínelőkben látottakhoz képest.
5/10
pihes 2023 szept. 14. - 14:40:55 5/10
Azt mondom, hogy inkább csak az eleje, és a vége lett kicsit felpörgetve, a kettő közti rész nagyon megült ÖT/TÍZ
5/10
rajdi 2023 szept. 09. - 15:30:27 5/10
Konkrétan csak a zsaru(k) nyüglődéséről szól, hogy agyukra megy az, hogy kicsúszik az egész ügy a kezük közül. Ez egy egész filmet nem érdemel.