Alfa

Bakancslistához adom
Alpha
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akciófilm, kalandfilm, dráma, 96 perc, 2018

Értékelés:

124 szavazatból
Szerinted?

Húszezer évvel ezelőtt az élet bizonytalan volt és átmeneti. Az ősember törzsekben élt, vadászott, tüzet rakott, és az égiekben bízott.
Keda fiatal még. Először indul a törzs férfijaival vadászatra, ám egy bölény fölökleli, és egy szakadékba taszítja: társai azt hiszik, meghalt, és magára hagyják.
De ő él és élni akar. Az ellenséges világban, a vadonon keresztül elindul hazafelé. Út közben társa is akad: egy sebesült farkas szegődik mellé. A két fáradt, beteg, kiszolgáltatott lény különös barátságot köt, és egyre jobban ragaszkodnak egymáshoz.
Ilyen nem történt még az emberiség történetében. De ettől kezdve nagyon sokszor előfordul majd. Az ember rátalált a legjobb barátjára...
Bemutató dátuma: 2018. augusztus 23. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Warthog82 máj. 11. 18:37:20 5/10
Akkor igy lett a kutya? Az effetek biztos commodore 64-essel készültek..
10/10
Held93 ápr. 26. 21:43:31 10/10
Nincs igazatok,ez egy érzelmes kiváló film,a túlélés ösztönéről,miközben a főszereplő fiatal ember kiváló érzékkel megszelidíti a farkast!A film közben látható bejátszások az univerzumról,a föld és a természet változásairól csodálatosak!
4/10
Sunyesz ápr. 15. 14:12:12 4/10
gyenge színészteljesítmény, betanított farkas, számítógépes háttér. occó film. kicsi "visszatérő"-feeling di caprio nélkül. mondjuk abban volt egy alapkonfliktus. itt nem volt. persze nem baj. de ebből adódóan a történetmesélés tetőpont nélküli, kiszámítható, felszínes és lineáris a történet. értsd, fél óra elteltével már tudtad mi lesz a vége. amúgy a farkas volt a legjobb benne.
5/10
offtopic
sexykex 2019 dec. 25. - 09:28:41 5/10 Előzmény l.kishonti
Szerintem is helyes lenne, ha a filmtől részben, vagy teljesen független beszélgetések, az Offtopic alapból ki lenne kapcsolva és csak az kapcsolná be, akit érdekel. Maga az Offtopic kapcsoló is rossz helyen van: oda kellene tenni, ahol a hozzászólások kezdődnek és nem az Összes hozzászóláshoz. Ettől már csak az a rosszabb, hogy a legtöbb fórumozó nem jelzi, hogy nem a filmről beszél. Sajnos néha én is elfelejtem.
3/10
l.kishonti 2019 dec. 06. - 19:13:58 3/10
Nem értem ezeket az állítólagos hozzászólásokat. Semmi közük a film értékeléséhez. Valószínű, hogy nem is látták a folmet, csak feleslegesen jártatják a szájukat. Ilyenek járatják le a Port.hu hitelességét.
offtopic
kettyo 2019 nov. 07. - 18:23:11 Előzmény sexykex
Nagyon fasza! :)
5/10
offtopic
sexykex 2019 okt. 21. - 18:27:38 5/10 Előzmény kettyo
Ő azt mondta, hogy te mást mondtál, mint én mondtam, amikor azt hazudtam neki, hogy neked igazat mondtam, arról, hogy nem szoktam hazudni. Az viszont igaz, hogy régebben döntésképtelen voltam, de ma már nem vagyok biztos benne. És az is, hogy egyet kellett volna veled értenem. Engesztelésül egy utolsó kép:)
offtopic
kettyo 2019 okt. 19. - 01:44:38 Előzmény sexykex
Akkor mégsem értettél! Arra céloztam, hogy a metálos leányzóknak pont az artikulálatlan üvöltő hang jön be :) De kivétel erősíti a szabályt ugye.

A majmos kép nagyon is jó lett!
5/10
offtopic
sexykex 2019 okt. 02. - 10:09:08 5/10 Előzmény kettyo
Jó volt ide visszatérni. Már csak azért is, hogy a korábbi „egyet értek” szót, amit sikerült ketté szedni leírjam helyesen: Egyetértek veled. Meglepetéssel tapasztalom, hogy rendszeresen keverem a rövid és hosszú magánhangzókat és az egybe, vagy különírást. Azt hittem elfogadható a helyesírásom. Ismét tévedtem.
Évek óta gyártok – nem folyamatosan és szigorúan csak kedvtelésből – fotókból összeollózott képet. Nem szoktam ezeket közzétenni, mert erős korlátot jelent a szerzői jog kérdése. Próbálok persze jogdíjmentes képeket keresgélni, de nem mindig sikerül. Ezt is csak azért említem, mert a majom barátomnak elgörbült a mikrofonja, ami most már nagyon nem tetszik. Azt hittem elfogadható képeket gyártok, de ismét tévedtem.
A hardcore metált is szeretem, a tündérkéket még attól is jobban. Ezért most kivételesen nem értek egyet veled. Függetlenül attól, hogy a metálosok még mindig üvöltenek ők is vonzók a lányok számára. A metálos tündérkéről viszont tudom, hogy ő is nőből van ezért képes erőszakot tenni a fülén, ha tetszik neki a slágerzenés fickó:)
offtopic
kettyo 2019 szept. 30. - 20:39:03 Előzmény sexykex
Kivéve ha hardcore metálos tündérkéről van szó :)
5/10
sexykex 2019 szept. 27. - 11:01:38 5/10 Előzmény kettyo
Egyet értek. Aki a szokásos üvöltő hangok helyett szépen énekel, az manapság is vonzóbb a lányok számára :-)
kettyo 2019 szept. 24. - 22:05:06 Előzmény sexykex
A nyelv módosulása véletlen változás lehetett - mint minden az evolúcióban-, és az elterjedésben valószínűleg inkább az játszott szerepet, hogy akiben ez a változat megvolt, az a szokásos egyszerű üvöltő hangok helyett tudott szépen "énekelni", ezáltal vonzóbb volt a lányok számára.

Később aztán mikor már elég sok emberben megvolt ez a képesség, rájöttek, hogy ezt a korábbinál tartalmasabb kommunikációra is lehet használni, és hát persze elkezdték használni. Idővel a 'beszédképtelen' emberek teljesen visszaszorultak, majd kihaltak.
biffco 2019 szept. 11. - 18:24:55 Előzmény sexykex
aha..biztos:) nem szoktam filozofálni
5/10
sexykex 2019 szept. 11. - 14:10:54 5/10 Előzmény biffco
Ha valami távol áll tőlem, az a filozófia, noha a logika kedvenc vesszőparipám. Attól messzebb már csak a vallás van. Mondhatjuk tehát, hogy materialista vagyok és Hofihoz hasonlóan a lét határozza meg a tudatomat. Viszont nem akarok tudománytalanul elemezni: meghagynám ezt inkább a filozófusoknak:)
Oooo 2019 szept. 10. - 00:08:48
dodó Úr
,,, sose halunk ki!! ,,, :D
biffco 2019 szept. 09. - 20:56:55 Előzmény sexykex
nem mondtam hogy találgass, csak kár hogy ez sem hit kérdése hogy mi mitöl van vagy nincs éppen:)
5/10
sexykex 2019 szept. 09. - 20:20:16 5/10
Talán :)
5/10
offtopic
sexykex 2019 szept. 09. - 20:17:46 5/10 Előzmény biffco
Bocs, de nincs kedvem találgatni miért jelent meg az „(én) tudat, ezáltal a kreativitás” pont az ember őseinél. Egyébként is van erre a kérdésre egy sokkal egyszerűbb magyarázat, csak a Bibliát kell hozzá fellapozni.
biffco 2019 szept. 09. - 19:52:55 Előzmény sexykex
nincs olyan hogy miért pont az ember elödjének kellett, lehetett volna a kardszárnyu delfin is vagy az olajfalók:), gondolom volt egy(vagy több) mutácio az emberi génekben, amik a környezeti kihivások
miatt aktiválodhattak, a fejlödéshez valo szükségesség miatt valahogy megjelent az (én) tudat, ezáltal a kreativitás (amely önmagában szándékos kommunikácio másokkal,a környezettel) amely a környezethez valo alkalmazkodást lehetövé tette sokkal hatékonyabban mint elötte bármely állatnál. Valószinüleg ezen a szinten szükséges volt a hatékony kommunikácio a csoporttal, ezért muszáj volt kifejlödnie a beszédnek, a beszéd is a kreativitás egy formája (ennek is vannak szintjei ugye). És gondolom amikor "megszüntek" az akadályok, és több idő maradt a lustálkodásra, amikor már nem a környezettel kellett "kommunikálni" és az általa "felvetett" problémára jó választ adni(megoldani), akkor fejldöhetett tovább a kreativitás (vagy kommunikácio) egy még magasabb szintre egyeseknél, és megjelent a semmiböl valo létrehozás képessége...a tudat megjelenése sztem azért elsö lépcsö, mert kreativan ugy lehet kommunikálni (beszélni, festeni, zenélni, irni, kivágni a fát hogy tüzelj vele mert itt a jégkorszak ) ha "magadnál" vagy, és reflektálsz környezetre (a tudat is ugye egy önreflexio). Egy állat sem tudja ezt, viszont nem is gyujták fel az amazonaszt:)
5/10
sexykex 2019 szept. 04. - 17:46:56 5/10 Előzmény kettyo
Igen, szerintem ezt érdemes volt leírnod. Valóban nem erre gondoltam. Az evolúció csodákra képes, az élőlények szinte tökéletesen alkalmazkodtak élőhelyükhöz és étkezési szokásaikhoz. Viszont jó lenne tudni, hogy miért kellett pont az ember ősének mutálódni a fejlett beszéd elsajátításáért és miért nem volt erre szüksége például a gorillának. Ezzel együtt valóban kár lenne erre a filmre több szót vesztegetni, Martin Tylernek igaza van.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu