Challengers

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai romantikus vígjáték , filmdráma, 130 perc, 2023

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

A Challengers a feltörekvő profi tenisztehetségek számára rendezett bajnokság. Itt kerül egymással szembe Art és Patrick. Akik nagyon jól ismerik egymást. Évekkel korábban elválaszthatatlan cimborák voltak. Egészen addig, míg meg nem ismerkedtek Tashival (Zendaya), aki nemcsak a legjobb volt a pályán, hanem a legvonzóbb is. A két srác egyszerre kezdett ki vele, egyszerre nyomultak rá, és egyszerre kaptak bíztató jeleket. A szőke srác kiszámítható, fegyelmezett és sikerre éhes. A barna bohém, laza és játékos. Tashi nem tud választani köztük. Aztán mégis. Aztán mégsem. Telnek az évek és a három szerelmes fiatal között nem szakadnak el a kötelékek: csak kibogozhatatlanul összegubancolódnak…
Bemutató dátuma: 2024. április 25. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Mirjam61 máj. 27. 17:24:23 6/10
Jóval gyengébb a film, mint az az előzetesből és a leírásból várható. Nagyon lassú, vontatott, főleg az eleje, sokszor felesleges idősíkbeli ugrálásokkal tarkított középrésszel, amik sokszor csak a cselekményből kizökkenést eredményezik és nagyon sok momentumot a néző fantáziájára bízott a történet írója és rendezője, mert nincs elvarrva.
Vannak olyan részek, amik feleslegesen és unalmasan vannak hosszú perceken keresztül "kidolgozva" és van, amit jó lett volna tovább boncolgatni, vagy megoldani/feloldani, de hirtelen vágással vagy előre ugrik időben, vagy újra vissza és van, hogy még visszább.
Számomra sokszor unalmas, már-már bealtató volt a történet.
A legütősebb az utolsó kb. 1/4 óra, ami valóban odaszögezett a vászonhoz, hogy na akkor most lesz a nagy durranás.
Végül is szó szerint ütős lett a vége, de aki nem volt résen és lemaradt bizonyos közbeeső momentumokról, az úgy fog felállni, hogy nem érti, hogy akkor most mi van?!
Nálam ez nem több, mint egy középkategóriás film, a pályákon és főleg a végén nagyon jó operatőri, képi munkával megspékelve és jó a zene is. Pici jóindulattal 10/6 *
9/10
nighttrain máj. 22. 18:42:14 9/10
Az elején picit elbizonytalanító, fokozatosan erőt gyűjt és az utolsó része odaszegez a székhez. Nagyon érdekes hangulata van, egyszerűen jó volt nézni. Zenék tényleg jók.
8/10
Ildikó Nóra máj. 17. 20:25:04 8/10
A filmet kikapcsolódásképp érdemes megnézni. A történet, a téma, a szuper filmzene, a helyszínek, operatőri munka, a film hangulata tetszett. Zendaya-nak nem áll jól a rövidebb haj, furcsa volt. Az egyik férfi főszereplő idegesítő és unszimpatikus volt, a szélvihar jelenet kissé már túl művi volt, azt kár volt ennyire erőltetni, a film vége olyan semmilyen lett, más befejezésre számítottam, hirtelen vége lett (bár a film két órás).
8/10
vki69 máj. 15. 20:10:10 8/10
Minden fiatalnak ajánlom. Valós élet szituáció valós megoldással, nem művi történet. A végén mindenki nyer de ezt azért meg kell találni, érteni!
Magán véleményem: Zendaya arca nekem nem nagyon jön be (szimpla mexikói), de az alakja nagyon rendben van és vmi szinészi képessége is van már.
9/10
New-man máj. 03. 23:34:12 9/10
Jó film, pörgős zenékkel, csak bámultam…
7/10
blood.1 máj. 01. 21:18:55 7/10
A film nekem elmaradt a várttól, az előzetese sokkal ütősebb volt, mint a látott film. Hosszú. De mindenképp igényes munka. A film az elején elég lassan bontakozik ki, sok az idősík váltás, az elszenderedő nézők biztosan nem fogják szeretni.
8/10
Attila898 ápr. 29. 13:47:46 8/10
A film elsö resze szamomra arrol szolt, hogy Zendaya mekkora bomba nö. Nem ertettem miert aztan a film vegen amikor kiirtak, hogy ö volt a producer akkor esett le a tantusz nekem. A recept ezek szerint az volt, hogy Zerndaya producerkent "felberelte" a Szolits a nevemen rendezöjet aki szeret meztelen / felig meztelen zuhanyzo / napozo / vonaglo meg csokolozo ferfitesteket mutogatni a filmjeiben amire felhuztak egy nekem tetszö törtenetet. A film törteneti ive nem volt lapos de szamomra befejezetlen volt. ami nagyon tetszett az a millio szögböl bemutatott teniszjatek illetve a vegig fenntartott feszültseg a harom szereplö között a parazslo izzas.,
7/10
trudy ápr. 26. 00:14:12 7/10
Az biztos, hogy komoly és ügyesen felépített marketing előzte meg, engem is megvett, de nem bánom, mert összességében nem volt rossz film, adott valamit. Elsősorban hangulata van, illetve több szempontból is kilóg a mai filmek közül, azt is lehet mondani, hogy túlmutat rajtuk. Nem kifejezetten lényeges a tenisz benne, azon túl, hogy sport meg valami verseny, én valami klasszikusabb sportfilmre, világklasszisok életre-halálra menő versengéséről szóló történetre számítottam, de szerencsére ez esetben nem az unalmas és klisés élsportolói felkészülési rutinokkal és drámákkal untatott a rendező. Sajnos más témára sem volt felfűzve hagyományos dramaturgia, de cserébe legalább nem egy kiszámítható, elcsépelt sztorit kapunk. A sport, a szenvedély, az intenzív emberi kapcsolatok alapból nagyon hálás témák, és nagyon hiányoznak a mai filmgyártásból az átérezhető emberi érzelmeket, árnyaltabb karaktereket felvonultató alkotások, ezért teljesen érthető, hogy van erre kiéhezett közönség. A szerelmi háromszög miatt kimondottan izgalmasnak ígérkezett, el kell ismerni, hogy jól kiválogatták a szereplőket is, a mai ideálok szerint egyikőjük sem különösen szép vagy vonzó, viszont így együtt mégis volt bennük valami, ami miatt szerethetőek voltak, talán pont azért, mert tökéletlenek és épp ezért sérülékenyek voltak. A legjobb alakítást egyértelműen Mike Faist nyújtja, az ő színészi eszköztára a legerősebb, de Zendaya is cuki, bár a játéka számomra a durcás kislány és a brazil sorozat hősnője közötti skálán mozog, Josh O'Connornak pedig összességében jól állt ez a lúzer karakter, ugyan lehetett volna egy kicsit több kisugárzása, így viszont senki nem nyomta el a másikat, kiegyensúlyozottak voltak a szerepek. Sikerült benne több, igazi művészfilm-hangulatú jelenetet összehozni, ebben segített a zene is, amivel a filmnek furcsa lüktetése volt, engem kicsit egy történetmesélős videojátékra emlékeztetett. Izgalmas, ahogyan alakul valami feszültség hármójuk között, egyik jelenetben sem igazán lehet tudni, hogy mire akar kifutni a dolog, még a lezáráskor sem, de az erős hangulat mellett ez nem volt annyira zavaró. Volt benne néhány gyengébb, lényegtelenebb snitt, néhány kissé feleslegesnek ható mellékszereplő, némelyik párbeszéd kicsit szappanopera-stílusúra sikerült, valamint helyenként életszerűtlen volt a férfi-nő és a két férfi dinamikája, de még így is bőven felülmúlta a várakozásaimat, amit mai filmekkel szemben támasztok és akár inspirálóan is hathat jövőbeli alkotásokra.