Apák és anyák

Bakancslistához adom
Fædre & Mødre
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott dán vígjáték, 97 perc, 2022

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Egy házaspár új iskolába íratja gyerekét. A szülők mindent igyekeznek elkövetni, hogy a tini beilleszkedése zökkenőmentes legyen. Lelkesen vesznek részt a szülői értekezleten és csatlakoznak a közös családi táborozáshoz, amelyen a gyerekek és szüleik együtt vesznek részt. Az ismerkedés során azonban egyre inkább kijönnek a társadalmi különbségek és lassan kiderül, hogy a felszín alatt nem is annyira felhőtlen a boldogság és a többi szülő közel sem annyira összetartó, és kedves egymással, mint amennyire a felszínen mutatják.

Napjaink egyik legnépszerűbb dán színész-rendezője Paprika Steen (Születésnap, Ádám almái, Csak a szerelem számít, Tapsvihar, Dominó) negyedik játékfilm rendezése az Apák és anyák. A rendező a Családi karácsony után ismét görbe tükröt állít a társadalom elé, ezúttal is fekete humorral fűszerezve. A főszerepben többek között Nikolaj Lie Kaas (Palackposta, A 64-es betegnapló, Fácángyilkosok, Az igazság bajnokai, Angyalok és démonok), Lisa Loven Kongsli (Lavina, Wonder Woman, Az Igazság Ligája) és Amanda Collin (Palackposta) látható.
Bemutató dátuma: 2023. október 26. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
trev márc. 10. 13:41:05 7/10
Érdekes film, de nem igazán jó. A csokizabálós jelenet esszenciális: a felszínen mindenki kiegyensúlyozottabnak és örömtelibbnek akar látszani, mint ami a valóság. Talán (dán) társadalomkritikának szánták ezt a készítők, mert a filmnek pont azok a problémái, amiről szólni akar: utalgat és kerülget valamit, de nem igazán meri kibontani. Mentségükre legyen mondva, drámai tartalmú és lehetőségű filmeknél, amik vígjátéknak akarnak látszani, gyakran probléma ez.
Joseph Barbera 2023 nov. 02. - 23:44:21
Nagyon nem vígjáték.
Spoiler lehet.
Nevetni nemigen lehet rajta, inkább csak kínunkban, hiszen összességében szomorú, amit látunk. Annál jóval több, mint élethűen alakított szülők megjelenítése.Elitista sznobokról van szó, akik álságosak, hazudoznak, megalkuvóak, erkölcstelenek, önzőek, csöppet sem szerethetőek, gyermetegek, kiábrándítóak, jellemtelenek...szóval minden emberi gyarlóságot összeszedett a rendező, amit csak lehetett. A behódolás, a "kollektíva" hangoztatása, amit a film hangsúlyozott, egy régi rossz emlékű kort idézett bennem. Bár úgy tűnik, ez nem is időszak, vagy korszak függő, hanem sajnos nagyon is emberi, és mindenkori. A film egyébként nem rossz, a színészi játék hiteles, rendben volt. Nem lesz maradandó élmény, de egy beszélgetést megérne....
9/10
New-man 2023 okt. 25. - 21:34:47 9/10
Nagyon jó film. Élvezetes és tartalmas. Nem vígjáték, de a helyzetkomikum és pár poén igen ütős. Szuper (bár nem ismert) színészek, élethűen alakítják az apákat és az anyákat...