Gyilkos a házban

Bakancslistához adom
Only Murders in the Building
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjátéksorozat, krimisorozat, 30 perc, 2021

Értékelés:

37 szavazatból
Szerinted?

A sorozat főszereplője három idegen, akik odavannak a true crime műfajért. Egyszer csak saját maguk is belekeverednek egy igazi bűncselekménybe, amikor nyomozni kezdenek egyik szomszédjuk titokzatos halála ügyében New York-i otthonukban.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
füles104 2023 nov. 29. - 21:49:37 10/10
Rendkívül izgalmas, lebilincselő, érdekfeszítő!
9/10
Anabella 2023 szept. 08. - 13:19:47 9/10 Előzmény bigzoli31@gmail.com
Attól, hogy vacak filmekben, vagy vacak játékkal szerepeltek eddig, attól még lehetnek jó pillanataik....Én sem bírom a két palit, de ebben a sorozatban mégis eltalálták az ő szerepűket, a film rendezése, történet, stb. pedig nagyon jól el lett találva. Látatlanban pontozni egy filmet azért mert nem bírja a szereplőket ???? Nem a szereplőket kell értékelni, (az egy másik helyen lehetéséges) hanem a filmet.... !!!
9/10
Anabella 2023 szept. 08. - 13:17:46 9/10 Előzmény GiGa2
Kedves GiGA2! A hozzászólása kakafejnek teljesen korrekt, hiszen attól, hogy vacak filmekben, vagy vacak játékkal szerepeltek eddig, attól még lehetnek jó pillanataik.... A hozzászólás ezt jelenti. Én néztem az általad írt sorozatokat, és nem bírom a két palit, de ebben a sorozatban mégis eltalálták az ő szerepűket, a film rendezése, történet, stb. pedig nagyon jól el lett találva. Látatlanban pontozni egy filmet azért mert nem bírja a szereplőket ???? Ez mi ha nem előítélet??? Nem a szereplőket kell értékelni, (az egy másik helyen lehetéséges) hanem a filmet.... Ez azért elég nagy butaság!
1/10
duddusch 2023 aug. 31. - 20:27:54 1/10
Iszonyatosan és kínosan erőltetett.
6/10
offtopic
GiGa2 2023 aug. 19. - 09:36:56 6/10 Előzmény kakafej13
Kedves kakafej13 szerinted ez a sorozat az emberiség filmremekműve (a 10 pontos értékeléseddel), vagy csak személyes igazságosztó küldetésednek érzed kompenzálni más értkelését, hogy a te szubjektív értékelésednek jobban megfeleljen az összpontszám? Ha az előbbi akkor láttál már egyáltalán más sorozatot? Mondjuk olyat amiről az emberek az utcán is beszélgetnek, idéznek belőle részeket, stb. (Pl.: Csernobil, Agymenők, Jóbarátok, Trónok harca, és még sok másik) Amennyiben kompenzálod mások véleményét irreális pontszámokkal (mert reálisan nézve nálad is inkább csak egy erős 4-es) akkor az "elég nagy butaságra vall" (Mi vagy te véleménydiktátor akinek a véleménye fontosabb másokénál?)
10/10
kakafej13 2023 aug. 18. - 14:31:03 10/10 Előzmény bigzoli31@gmail.com
És ezért lepontozol egy másik filmet, amiben más karaktereket játszanak... Ez elég nagy butaságra vall
8/10
scarpa 2023 aug. 16. - 19:21:29 8/10
Rendkívül érdekes sorozat. Műfajilag nagyon érdekes és a sorozat egész atmoszférája eltér a megszokottól. A karakterek fantasztikusan, ahogyan a történet is.
Elejétől a végéig fenntartja a néző figyelmét, leköt és elgondolkodtat. Teljesen más, mint az utóbbi időben megszokott tömeg sorozatok, azok a langyos semmik, amik az utóbbi években eljutnak a hazai csatornákhoz esetleg.
Szerintem érdemes megnézni, de ez az ÉN SZEMÉLYES véleményem. Nagyon sok embernek nem fog bejönni, az is biztos.
1/10
bigzoli31@gmail.com 2023 aug. 12. - 17:07:57 1/10
El sem kezdem. Meglátom ezt a két színészt az örömapából.... le sem írom, hogy miket gondolok... -_-
9/10
Anabella 2023 ápr. 04. - 10:45:54 9/10
Remek sorozat! Aki tipikus nevetgélős vígjátékra számít, az valószínűleg csalódni fog, de vicces jelenetek bőven vannak benne. Remekül összehozták a komoly témákat, a vicces jelenetekkel, pont megtalálták a megfelelő keverékét a dráma-poén-karikatúra-romantika-kriminek.A főszereplők nagyon jól kiegészítették egymást, és fejlődtek. Az igazi krimi nyomozása, csak később bontakozik ki, az első részek nagyobb hangsúlyt fektetnek a háttér megismerésére, de aztán felpörögnek az események! A történet felvezetése zseniálisan meg van oldva. (egyik kedvenc rész amikor a süketnéma fiú "mesél" ) A régimódi nyomozást kitűnően vegyítették a modern villággal. Nem volt teletolva kizárólag gyönyörű fiúkkal, lányokkal, nem volt benne trágár humor és gyomorforgatás. Viszont gyönyörő díszletek, mindennek és minden szereplőnek meg van a maga jelentősége. A két öregnek talán most tetszett a legjobban a színészkedése az összes filmje közül!
2/10
Belmont 2023 jan. 23. - 21:05:03 2/10
Se íze, se bűze. Ketten néztük, de én a 2. évad 1. részénél inkább azt mondtam, hogy nekem ennyi elég volt. Az a baj, hogy nem tudja eldönteni, dráma legyen-e vagy szatíra. Így egyiknek se jó.

Valószínűleg ez az egész sznob világ is idegesít, amit ábrázol. Sok szereplő ráadásul kifejezetten visszataszító, megjelenésre is. A totál hiteltelen karakterek nemkülönben, mint a túlsúlyos rendőrnő, akinek csak a felkarja akkora, mint egy rendes nő dereka.

A lent már említett zavart nemi dolgokon nyilván csak röhög az ember, ahogy manapság képmutatóan mindenbe bele kell ezeket erőszakolni, mint ahogy régen az átkosban az erkölcsi célzatú népnevelést nyomták.
5/10
Dracodona 2022 nov. 13. - 13:25:53 5/10
Sajnos erőteljesen középszerű alkotás lett, a vicceskedő szál pedig teljesen a krimi vonal kárára ment.
Kifejezetten teátrális, és tele van üresjárattal.
Azért 5 csillag mert értékelem az újító szándékot, és az is jót tett a sorozatnak hogy, nem 45, hanem kb. 30 percesek voltak a részei.
10/10
Pro:FessoR 2022 nov. 01. - 12:44:49 10/10
Engem végig nagyon lekötött. Bár egy kicsit zavart, hogy telepakolták LMBTQ-s marhasággal, de aki szereti jó krimiket, azt ezt is imádni fogja.
Selena Gomez úgy érzem, hogy nem nagyon tudja levetkőzni a Disney Channel-es korszakát, mert az első évadban eléggé családbarát maradt (persze néha-néha befigyelt azért egy-egy "baszki" meg "ez meg mi a szar", de ez egyáltalán nem volt zavaró, hiszen egy nőről beszélünk, akinek egyszerűen nem áll jól a csúnya beszéd.

A második évadban viszont egy cifra káromkodással kezd, illetve még ugyanabban a részben derül ki, hogy leszbikus. Amit nem is nagyon értek, mert az első évadban még pasija volt.


1/10
alikutya 2022 okt. 18. - 16:48:34 1/10
Első részt végig szenvedtem.
Humor nulla.
Feladtam.
Semmibe nem tudtam belekapaszkodni.
Hiába a nagy színészek.


6/10
GiGa2 2022 szept. 25. - 17:36:06 6/10
Nem szokásom értékeléseket írni, de itt azért megteszem. Szerintem szórakoztató, kissé ripacskodó és túljátszó szereplőkkel, de abszolút nézhető és szerethető a sorozat. Egyáltalán nem bántam hogy megnéztük annak ellenére, hogy kifejezetten szomorú nézni azt a sok boldogtalanságot amit ebben a sorozatban ábrázolni szerettek volna. Nem gondolom, hogy a sorozat lényegét elárulom azzal, hogy egy olyan valóságban játszódik a film amit én remélhetőleg sohasem fogok megélni. Szinte minden heteroszexuális szereplő már legalább egyszer elvált, vagy eleve egyedül él. Egy család van benne akik klasszikus felállásban szerepelnek (gyerek, vérszerinti apa és anya) de ők sem jelennek meg együtt a vásznon. A nyomozó nő párban él egy másik nővel és egy harmadik férfiől éppen jön a gyerek, a főszereplő lány biszexuális (a női párja egy homoszexuális), a főszereplő férfi felesége elhagyta a férfit a férfi imitátor (de egyébként nő) dublőréért, akitől egyébként azóta elvált, van két homoszexuális férfi szomszéd, fiát egyedül nevelő apa, egy kislány akinek 6. apja a főszereplő, stb. Természetesen mindenki keresi a boldogságot, és aki az egyedüllétben nem is találja meg annak a fusztrációit a sorozat bemutatja. Szóval egy szerethető de szívszorító sorozat. Gondolom szándékosan tolták túl ezeket a kapcsolatokat, hogy akinek még lettek volna illúziói a most folyó liberális társas kapcsolatok romantikáját illetően azokat végleg elriasszák, ami nagyon szomorú egy Disney-től, akinek felvállalt küldetése az ezirányú érzékenyítés. Na mindegy. A stylist nagyon jó munkát végzett szerintem a filmben! Abszolút kellemes (és egyben kirívóan életidegen) stílust adott az egyedülálló heteroszexuális férfiaknak és nőknek is!
7/10
Démétér456 2022 júl. 31. - 16:08:40 7/10
Kellemes, szórakoztató, meglepően jól működő trió. Érdekes a sztori, szerethetőek a karakterek, egész jó a krimi - hát, illetve azon azért lehetett volna dolgozni még, de alapvetően kellemes volt. A végét gyűlöltem, de nagyon, teljesen fölösleges cliffhanger csak azért, hogy visszajöjjünk a második évadra. Ha tetszik az első, úgyis visszajön az ember, ha pedig nem, akkor egy ennyire triviális jelenet nem hozza vissza. Steve Martin és Martin Short mindketten rutinos öreg rókák, akik elismerek, de nem tartoztak különösebben a kedvenceim közé, Selena Gomezről meg a helyes pofiján kívül abszolút nem tudtam semmit. Nem gondoltam volna, hogy ők hárman együtt jók lesznek együtt, de ez volt a legkellemesebb meglepetés: remekül működött a hármasuk.
7/10
Norbert Szalai 2022 júl. 31. - 12:59:15 7/10
Nem lesz klasszikus,de kellemes nyomozó vígjáték sorozat.Selena Gomez-t sosem kedveltem,de most kellemesen csalódtam benne. Egész jól sikerült felnőnie a két idős komikus nagyágyuhoz.Aki viszont valami őrületes gegparádéra számít,az könnyen csalódhat.