Gyilkos Halloween

Bakancslistához adom
Halloween Kills
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, thriller, 106 perc, 2021

Értékelés:

60 szavazatból
Szerinted?

2018-ban Jamie Lee Curtis főszereplésével a David Gordon Green-féle Halloween tarolt a mozipénztáraknál, több mint 250 millió dollár bevételt hozott világszerte, a négy évtizedes film-franchise legjövedelmezőbb darabja lett, és megdöntötte a legjobb nyitóhétvége rekordját a női főszereplős horrorfilmek terén.
És a Halloween éjszaka, amikor Michael Myers visszatért, még nem ért véget...
Percekkel azután, hogy Laurie Strode (Curtis), lánya, Karen (Judy Greer), és unokája, Allyson (Andi Matichak) ott hagyják a maszkos szörnyeteget Laurie lángoló alagsorába zárva, Laurie-t életveszélyes sérülésekkel szállítják kórházba, és abban a hiszemben van, hogy végre megszabadult attól, aki egy életen át gyötörte.
Ám amikor Michaelnek sikerül kiszabadulnia Laurie csapdájából, a rituális vérfürdő folytatódik. Miközben Laurie próbálja leküzdeni fájdalmát, arra készül, hogy megvédje magát, és ezzel Haddonfield városát is arra ösztökéli, hogy összefogjanak a megfékezhetetlen szörnyeteg ellen.
A Strode nők összeállnak Michael első ámokfutásának túlélőivel, és úgy döntenek, a saját kezükbe veszik a dolgokat, és igazságtevő csapatot alkotva vágnak neki, hogy egyszer s mindenkorra levadásszák Michaelt.
A gonosz ma meghal.
Bemutató dátuma: 2021. október 21. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
KKornél márc. 07. 14:36:03 2/10
Sok szar Halloween filmet láttam, úgyhogy nehéz kijelenteni, hogy ez a legrosszabb, de hogy az egyik leggázabb, az tuti. Ráadásul a 18-as film meglepően jól sikerült, azt hittem, itt is valami hasonló minőséget kell elvárni, de nagyobbat nem is tévedhettem volna.
Egyetlen dolog van, amit pozitívumként tudok felhozni, hogy legalább véres. Viszont nem fogom emiatt magasabbra értékelni, mert alapvetően tehetséges emberek dolgoztak rajta, relatíve nagy költségvetésből, úgyhogy ez súlyosbító körülmény.
Kezdjük ott, hogy a moralizálás, morális kérdések felvetése bárhova jobban passzol, mint egy Halloween filmbe, ráadásul annyira izzadtságszagú, erőltetett, béna az egész, hogy már önmagában emiatt megérdemelné, hogy az ember ne nézze tovább. A kórházas jelenetek a film mélypontjai, annál bármelyik horrorparódia komolyabban vehető.
Aztán itt vannak az ostoba karaktereink, akik semmiféle életrevalóságot nem tartalmaznak, ezek saját magukat is bottal anyonlőnék, nem is feltétlenül szorulnak Mikey segítségére.
Újabb töketlen és idióta húzás, hogy Jamie Lee Curtis és Mike harcát ígérik, ehhez képest a nő - akinek ráadásul jól felépítették a karakterét a 18-as verzióban - harcképelenül vergődik a kórházban, és baromságokat beszél.
És akkor ott a végén a kegyelemdöfés, amikor körbeállják Mike-ot, ütik, rúgják, lövik, és persze, beszopják, mert Mike halhatatlan, ami köré a pofátlan írók még egy álmisztikus, a nézőt komplett idiótának gondoló lózungot is gyártanak. Nincs rá jobb szó: szánalmas. Ilyen mélyre még Zombie úr sem süllyedt.
9/10
Csak a filmek jan. 24. 20:22:02 9/10
Szerintem egy nagyon kiemelkedő darabot kaptunk!! Azt én sem tagadhatom Halloween fan ként hogy vannak rendesen hibái!! De nekem mindösszesen nagyon tetszet! Nekem nagyon bejött, hogy a szokásosnál durvább volt! Nagyon tetszett emellett a vissza emlékezés, nagyon jó hogy ilyen részek vannak bennne. De emellet egy két felesleges rész volt benne! Én már meg is vettem a steelbook-ot!
Szerintem egy Halloween rajongónak nagyon tetszeni fog. Aki csak egy átlagos horrort szeretne nézni annak is tetszeni fog!!!
6/10
Atis88 jan. 21. 07:23:43 6/10
Sajna az előző sokkal jobb volt, éreztem én már annak a végén, hogy azzal jobb is lett volna lezárni ezt az egészet. Ez a folytatás erőltetett és megint sok a logikátlanság benne. A színészek jók, hozzák amit kell, de a karakterek többsége olyan elcseszettül van megírva, hogy fárasztóan hülyék. A lincselő tömeg pl totál agyatlan, de akkor sem jobb a helyzet mikor szólóban próbálják elintézni Myerst. A rendőröknek, seriffeknek nem sikerült elintézniük, de majd ezek a civilek megmutatják, hogy nekik menni fog, csak hát nem. Ráadásul olyan szinten szerencsétlenkednek, hogy nem tudom őket sajnálni sem, amikor hullanak, mint legyek a chemotoxtól. A végén meg ez az erőltetett magyarázat, hogy Myerst nem is lehet igazán megölni, mert nem ember, hanem valami természetfeletti gonosz lény, már kezd röhejes lenni. Innentől kezdve a következő elvileg utolsó részben sem lehet akkor kicsinálni véglegesen, ha bekajáljuk ezt a szöveget. Kíváncsi leszek hogyan zárják le, még nem láttam, de gyanítom sántít.
3/10
User Friendly 2022 okt. 24. - 01:57:14 3/10
Ha az előző, 2018-as részre 3 csillagot adtam, akkor ez mondjuk úgy 3,5.
Az nagyon tré volt, ez csak egy kicsit, de legalább elég gore.
Érdekes volt, hogy egy slashertől alapvetően szokatlant húztak azzal, hogy a kisváros betökösödik és le akar számolni Myers-szal. Viszont az ennek következményeiből fakadó, erőltetett társadalomkritika már leesett filmről. Egyszerűen nem passzol egy ilyen slasherhez a moralizálás, még ha csak 1 mondatos is.
7/10
sawyerx 2022 febr. 07. - 09:08:55 7/10
Fú, a Rémálom-filmeket és a Péntek 13-at annyira nem tudom komolyan venni, hogy már a második részig sem jutottam el egyiknél sem. De mint írtam, a Halloweeneket is használhatnák Guantanamóban, utólag nagyon megbántam, hogy végigkínlódtam mind. A Texasi régi, első részét a hétvégén néztem meg, szerintem elég ígéretesen kezdődik, és ugyan a második fele laposabb, mégis különbözik ezektől a sablonos rémektől. A helyszín és az operatőri munka is sokat dob rajt.
Akkoriban úgy látszik, ezek a filmek olyanok voltak, mint a marvel, vagy korábban a westernek, lényegében ugyanaz az agyatlan böszmeség, csak más köntösben. Ezeket szerintem 7-nél több pontra objektívan nem is lehet értékelni.
Michael nekem egyáltalán nem paráztatós, bár ebben közrejátszik, hogy Dr. Loomis papagáj módjára harsogja mindegyik részben, hogy ő az ördög, a halál, a megtestesült gonosz, ami már egy idő után olyan idegesítő, hogy nem lehet komolyan venni. És Michael épphogy nem hétköznapi, mindent túlél, és bármilyen lassan sétál, bárkit utolér. A texasi láncfűrészes parásabb.
Amúgy megértelek, a tartalom valóban pár skiccben összefoglalható, én is a kivitelezést értékeltem inkább, mint vizuális élményt. De ha a Rémálom-Texasi-Halloween-Péntek filmek bármelyikét nézzük, mindegyik egy ipari szemét, talán a remake-k igényesebbek a mai köntös miatt + azokban már életszerűbben alakítanak a színészek, ellenben a 70-es évek csetlő-botló ripacsaival.
5/10
danek87 2022 febr. 05. - 18:22:42 5/10 Előzmény 3,14159
Valaha mikor felkerült lehet de jelenleg 5,6-on áll imdb-n
3/10
3,14159 2022 febr. 05. - 17:55:14 3/10 Előzmény danek87
Bevallom, torrent oldalról szedtem le, ami valószínűleg késve frissít,(onnan az adat) de keverés nem volt, ez bizony 7.3 is volt , ezek szerint onnan megy lefelé.
3/10
3,14159 2022 febr. 05. - 17:51:42 3/10 Előzmény sawyerx
Hát... nem tudom, nem igazán győztél meg. Műfajon belül nekem tudod mi 7-es? Na jó, 6,5-ös. A péntek 13 6. része. Jól felépített, brutális, a legkirályabb feltámadás jelenettel... :D
Az az alapvető problémám, hogy amíg Jason Voorhees, vagy Freddy Krueger alapvetően halhatatlanra van kitalálva, nem e világi erőkkel felruházva, ezért mindent is megtehetnek, (és így a folytatás is "könnyebb" bár jó folytatást írni sosem könnyű)
addig Michael Myers figurája pont attól volt paráztatós, mint Hitchcock Madarakja, hogy egy "hétköznapi " figura, aki a valós életben is akármikor szembe jöhet. Egy sima elmebeteg, aki elszabadult, és tombol.
Mesterségesen húzták rá ezt az "emberek félelme tart életben" Elm utcai lopott dumát, és mindezt azért, hogy tudjanak még 2 folytatást csinálni "egy maréknyi dollárért" (ha szabad egy ilyen képzavarral élnem :))
Szóval egy lopott ötlettel akarnak még pár réteg bőrt lenyúzni a karakterről, és ez ordítva süt át a képernyőn. És még a kivitelezés is borzasztó gagyi, leszámítva az előzőleg is pozitívan méltatott operatőri munkát.
Az a helyzet, hogy sokkal jobb alap ötlet, és forgatókönyv kellett volna. Egyedi, személyre szabott. Ebbe nettó kb 12 perc kreatív munkát toltak bele.
Ahogy említettem, sok zs kategóriás hentelést megnéztem már, de ez nem lóg ki abból a sorból. Sima elcsépelt igénytelen értékelhetetlen mészárlás.
E tekintetben egyetlen pár másodperces értékelhető hentelés van a filmben, mikor a haldokló nővel végignézeti, ahogy tűpárnát csinál a férjéből. A film 90%-a viszont a 70-es évekbeli bebélyegezett 4 perc alatt leforgatott semmitmondása, és a 90-es évektől divat franchise rendszerek "utolsó bőrt is lehúzni" mottójának a keveréke.
7/10
sawyerx 2022 febr. 03. - 10:26:33 7/10 Előzmény 3,14159
Én végigkínlódtam az összes részét (ennek a közvetlen előzményét kivéve), kínozni lehet velük, talán még a klasszik legelső tűrhető. Szóval egyáltalán nem védem, de ez a moziban adott egy olyan jó kis vizuális trancsír-élményt a zenéivel + operatőri munkával, hogy nálam 7/10-et simán ér. Másrészt vannak filmek, amiket az adott műfajon belül helyükön kell kezelni, nem összehasonlítani más besorolású, 7,3-asokkal. Ez a film azt adta, amit az előzetesben ígért.
5/10
danek87 2022 febr. 03. - 07:21:11 5/10 Előzmény 3,14159
Valamivel kevered, csak 5,6 https://www.imdb.com/title/tt10665338/ De folyamatosan megy lejjebb.
3/10
3,14159 2022 febr. 03. - 03:46:41 3/10
És ez jelenleg 7,3 az imdb-n... Mi van az emberekkel? Hát mi ez a szar?
Oké horror filmeknél megszoktuk, hogy nem a magas kultúrát képviselik, ha visszaemlékszem hány tucat zs kategóriás hentelést láttam, összeszámolni se tudom.
Az a baj, hogy ez nem lóg ki a sorból! A 3 csillag amit adtam, a többi gagyihoz viszonyítva lett annyi, önmagában nézve a filmet, hogy mit lehetett volna kihozni belőle, inkább 2 csillag!
És 7,3 az imdb-n...
Nézzünk már meg 7,3-mas filmeket!
Bele se kezdek, mi múlta alul a többit... a totál logikátlan, és irreális történet, az értelmetlen idegesítő párbeszédek, vagy a szar rendezés.
Talán még az operatőri munka tudott hozni egy átlagos színvonalat, összességében talán ezért 3 csillag, nem 2.
7/10
sawyerx 2022 jan. 29. - 18:35:58 7/10 Előzmény nikato
Ez a film csak a legelsőt és a 2018-as közvetlen előzményt veszi alapul.
2/10
nikato 2022 jan. 29. - 17:52:26 2/10
Az 1 és a 2 pont között gondolkodtam. Én a végét se értem. Borzalmas az egész film! SPOILER SPOILER SPOILER: Most akkor lelőtték vagy él? Vagy mi a képzelet és mi a valóság?! Az elején 20 perc elmegy a visszaemlékezésekre, meg a semmire, aztán onnan folytatódik ahol az előző rész véget ért. Laurie jól ismeri már 42-43 éve Michael-t (mármint milyen amióta maszkban gyilkol), de képes azt hinni, hogy egy lakástűz megöli?! Michael mennyi idős lehet? 65-70? Valamit mintha mondtak volna az egyik részben, hogy vuduzott attól ilyen. De Ő nem egy Jason Voorhees! Pecózik a pincében, lehet nem is eszik, nem is iszik, nem edz, de erősebb mindenkinél, halhatatlan és a félelem táplálja, mint Freddy Krugert. SPOILER VÉGE
Ebben a filmben egyetlen horror momentum volt és az Bertalan Ági szinkronhangja, ami kegyetlen irritáló!!! A színészek borzalmasak egytől-egyig!!!!!
avva 2022 jan. 27. - 21:08:40
ekkora igénytelen valamit. sose gondoltam volna, hogy ezt a gagyi sorozatot úgy önmagában lehet -e egyre jobban alulmúlni, de ez valami fénysebességgel ütötte le a mariana árok legalját.
7/10
sawyerx 2022 jan. 24. - 10:32:33 7/10
Nem, mert a faszi halhatatlan. Erre nyilván 40 év után sem adnak választ, hogy miért és hogyan...
7/10
sawyerx 2022 jan. 24. - 09:36:31 7/10 Előzmény k11zoltan
Még egyet.
k11zoltan 2022 jan. 21. - 22:21:06
Nálam is az a kérdés merül fel mindig, hogy hány millió részt lehet még ebből csinálni?
Egyik se fut sehova. Csak legyilkol egy falut, azt annyi.
Nekem ennél több kell.
4/10
Trap 416 2022 jan. 12. - 10:09:27 4/10
Nem értem az alapvetően pozitív/elnéző kritikákat. Ez egy rakás szar volt, és csak azért nem adok rá ennél rosszabb pontszámot, mert slasherként nem működik annyira rosszul. A gyilkosságok között vannak kreatívak, kellően véres, és a Haddonfield-i hangulat valamennyire átjön. Viszont minden más pocsék ebben a filmben. Jamie Lee Curtis az előző részben úgy volt menő, hogy közben nem tűnt erőltetettnek. Itt mellékszereplővé degradálták, és amikor szerepel, vagy próbálkozna valamivel az is legfeljebb arra jó, hogy lerombolja, amit eddig felépített. Láthatóan nem is tud mit kezdeni az itteni szerepével, ezért elvállalni is kár volt az epizódot. A néger pár úgy van beállítva, mintha fontosak lennének, ehhez képest a legidiótább módon halnak meg, de ez majdnem minden szereplőről elmondható. A melegpár volt egyedül azonosulható, és az ő jeleneteik viccesek voltak. A többi karakter idióta. A kórházban játszódó jelenetek idegesítőek és olyan káosz van, mintha egy paródiát néznénk, én nem értem, ezt hogy lehetett így elbaszni. Amikor a film társadalomkritikaként akar funkcionálni, szájbarágós lesz, és nevetséges, na, meg stílusidegen. Ráadásul egy csomó időt elhúznak vele, ettől válik feleslegesen elnyújtottá. A dialógusok fájdalmasan színpadiasak és álbölcselkedőek, ami szintén nem a Halloween sorozat sajátja, borzasztóan rosszul áll ez ennek a filmnek. A kegyelmedöfés, és a néző arcul szarása a finálé, amikor kb. 10 fegyveres ember nem képes a telebivert fejét célozni Mike-nak, hanem kötelező elbalfaszkodni, hogy aztán a harmadik részben visszatérhessen. Remélem egyúttal az előző rész színvonala is visszatér, mert ez borzalmas volt.
3/10
lurdba 2021 nov. 19. - 19:50:28 3/10
Erről még vajon hány bőrt akarnak lehúzni ???!!! SPOILER: Nevetséges v a lincseléses jelenet...Terminátor úr a balkanyarban sincsen...
1/10
Barnus92 2021 nov. 02. - 20:59:22 1/10
Komédia, káosz, összeszedetlenség jellemzi a filmet.
Kb az utolsó 30 percről inkább hazamentünk...felháborító
Összes hozzászólás