Heavy túra

Bakancslistához adom
Hevi reissu / Heavy Trip
16 éven aluliak számára nem ajánlott finn-norvég zenés vígjáték, 92 perc, 2018

Értékelés:

38 szavazatból
Szerinted?

Apró falvak, rénszarvasok és lenyűgöző észak-finnországi tájak idilli díszlete között játszódó feelgood vígjáték a Heavy túra. Főszerepben az Impaled Rektum metálbandával. A 12 éve fennálló együttes ezidáig egyetlen koncertet sem adott, viszont egy napon a véletlen összehozza őket egy monstre metálfesztivál, a Northern Damnational fejesével. Ezzel eljött az ő idejük: útra kelnek, hogy valóra váltsák álmukat, s útjuk minden képzeletet felülmúl.
Bemutató dátuma: 2019. február 28. Forgalmazó: Hungaricom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
pecaboy3 júl. 12. 01:05:46 8/10
A portos leírás tele van helyesírási hibával, de nem ez a lényeg. A film nagyon faszányos volt, hozta azt, amit kell és amit vártam a trailer alapján. Kicsit abszurd, kicsit sötét humorú vígjáték a javából. Nincsenek akkora eszmefuttatások, mint a Shop Stopban (bár itt is van egy (kőarcú) zseni+őrült, aki a kedvencem), nem annyira abszurd és elgondolkodtató, mint a South Park sok része, de egy filmben, egy témában hozza ezek jellemzőit. Aki kedveli ezt a stílust, és nem bánja, hogy egy kicsit a death metált is kiparodizálják, annak mindenképp érdemes megnéznie. (Ui.: Ha valaki azt hinné, nincsenek még kiváló északi filmek, nézze meg az észt "Az osztály" c. kőkemény drámát.)
5/10
MissParisfromTexas jún. 20. 08:52:23 5/10
Jónak ígérkezett, de a vége nagyon elcsúszott., pedig hasonló a zenei ízlésem. Sokkal jobbra is meg lehetett volna csinálni.
9/10
deadscott jún. 16. 20:37:43 9/10
Ez egy kifejezetten jó film. Egyedi történet, fekete humor, jó zenék.
TechnikaiMozics jún. 16. 12:15:19
Egy vicces film azoknak akik a Death/Black metal műfajt egyáltalán nem szeretik, ezzel a filmmel próbálják megszerettetni az alkotók. A valóságtól persze rendkivűl messze van ez a film is. A műfaj rajongóinak egyáltalán nem ajánlott...
10/10
sladka_pani jún. 15. 17:53:04 10/10
Hát ez b4szott jó lett a mindenit! :D 10/10
8/10
pihes jún. 15. 09:36:53 8/10
Nem áll messze tőlem a zene, és a stílus sem. Ez egy érzés!
Tetszett, ez nem vitás!

8/10
10/10
King Diamond márc. 17. 18:40:14 10/10
Nagyon örülök, hogy sikerült moziban megnézni a filmet itt Debrecenben is (a Cinema City ugyan nem adta, de az Apolló mozi igen). Igaz, az előzetesen szinkronosra meghirdetett előadás és szintén szinkronos előzetes után feliratosan adták, ami viszont abból a szempontból egyáltalán nem rossz, hogy hallhattuk a leginkább finn nyelvet, ami szerintem a metal zenéhez abszolút illik és ez a filmből is kiderül.
A film koncepciója abszolút nem tucat, a körítés, finn helyszínek még inkább nem, a zenék pedig legfőképp nem. Egyetértek a Port.hu kritikájával, teljes mértékben szerethető film, szerethető karakterekkel (akiket nagyon jól válogattak össze), bitang jó zenével és jó poénokkal/humorral. Igaz, ezt többnyire a metal zenekedvelők fogják jobban díjazni, de ki tudja. Nem sűrűn látni ilyen jellegű filmeket, finn filmeket is alig. A filmzene elolvasható az IMDb-n, és az is, hogy kik adják elő a filmben elhangzó számokat. Érdekes, hogy készült hozzá szinkronos előzetes, a mozik pedig csak feliratosan adták. Azért gondolom majd a DVD-re/Blu-rayre rákerül a magyar szinkron is, amivel mindenképp meg fogom nézni majd újra. A rock/metal zene kedvelőinek mindenképp ajánlanám ezt a filmet, ha másért nem is, a zenék és finn/norvég helyszínek miatt.
Legfőképp a koncepció és a zenék miatt nálam ez max. pontszám.
10/10
filmhd febr. 16. 00:23:52
A hozzászólás moderálva lett.
tzwestel 2018 dec. 06. - 23:45:12
kis költségvetésből nagyon jó humor :) Nekem tetszett, sokat nevettünk, annyira rossz, hogy jó kategória...eltalálták :) Ajánlom!
9/10
tataju 2018 szept. 20. - 11:24:47 9/10
Nem gondoltam volna, hogy annyira szórakoztató ez a film, hogy az este 11 órás kezdési időpont ellenére sem alszom el a vetítés alatt. A jövőben a metál zenét sem utasítom el feltétel nélkül. Jó arcok, hétköznapi emberek, egyedi humor. Mindenkinek ajánlom! Remek film.
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás