Hét nővér

Bakancslistához adom
Seven Sisters / What Happened to Monday
18 éven aluliak számára nem ajánlott angol-francia-belga-amerikai sci-fi, 123 perc, 2017

Értékelés:

230 szavazatból
Szerinted?

A nem is olyan távoli jövőben a túlnépesedést megakadályozandó, a világ kormányai bevezetik a Csak-egy-gyerek törvényt, amelynek értelmében a családoknak mindössze egy gyerekük lehet. Az állam különleges megfigyelési hálózattal igyekszik betartatni a jogszabályt, s mindenkitől elveszik a többedik szülötteket. Egy férfinak különleges kihívást jelent, hogy hét, egymásra tökéletesen hasonlító lányunokáját úgy nevelje fel, hogy az senkinek ne szúrjon szemet. A lányok egy személyi azonosság alatt élnek, mindegyikük hetente csak egyszer mehet el otthonról, a testvérek többi napi cselekedeteinek figyelembevételével. Egy nap egyikük nem megy haza, ezzel láncreakciót elindítva a többi testvér életében.
Bemutató dátuma: 2017. november 23. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Richard Kovács szept. 18. 10:03:23 8/10
Érdekes ötlet és a megvalósítás is jó.
9/10
Edoardo jún. 01. 22:52:24 9/10
Szuper kis film volt, végig lekötött. Valósággal szurkoltam a főszereplő testvéreknek.

Inkább akciófilm volt, mint sci-fi - de mindenképpen magával ragadja az embert.

A színészi játék lenyűgöző volt és a látványvilág is - hiszen alkalmanként mind a hét nővért egyidőben mutatták.

A drámai hatások működtek.

*** SPOILER ***

Amikor a kislányok kisujját le kell vágni, vagy amikor 1-1 testvért elveszítünk, sőt a nagyapa vívódásai is meg tudták érinteni az embert.
4/10
Tiberio máj. 21. 14:27:54 4/10 Előzmény gregga
Én pedig a Soilent Green-t (Zöld szója) ajánlom. Feljavított képpel sajnos nem lelhető fel, mert az uralmi elitnek - mely Hollywoodot is kézben tartja - szúrja a szemét ez a film.
9/10
krys19 máj. 21. 02:32:30 9/10
Nagyon durva volt!
Azta! Döbbenet!

Ez aztán nem sci-fi!
Vagyis ahogy általában gondolok egy sci-fi filmre.
Bár tényleg fikció, maga a körítés, ez az elképzelt leendő világ.
Remélem nem ilyen lesz!
Vigyázzunk rá!
3/10
gregga máj. 12. 23:38:41 3/10
A kezdetektől rettentően bárgyú a történet, így semmilyen fordulat nem meglepő, sőt a többségükre számítani lehet. Az abszurditás néhol már machetésen szándékosnak tűnik, így nyomokban élvezhető. A régi disztópiák kedvelőinek ajánlom inkább Logan futását.
8/10
elemes márc. 22. 22:28:30 8/10 Előzmény Naphinel
SPOILER

hát volt egy csomó részlet amit a drámai hatásért irreálisra alakítottak...

én is gyanakodtam, hogy terhes, de az elején még nem tudtam pontosan melyik karaktert látom

Tuesday elfogásánál nem gyanakodtam semmire sem.

Ami fájt: volt egy kommandós támadás a lakásuk ellen -- majd utána úgy éltek ott tovább, minha titokban tudnának maradni.

a főgonoszt sem egészen értem: amit sokan tudnak nem lehet titokban tartani. hol van a milliárdnyi lefagyasztott gyerek?
9/10
gzenguz márc. 22. 10:45:55 9/10
Meglepően jó fim, noha én nem igazán szeretem a sci-fit...
Naphinel márc. 18. 15:26:12
SPOILER!

Ami pozitív:
- Noomi alakításai
- Willem Dafoe VÉGRE nem főgonoszt játszik, egészen érdekes és megnyugtató a melegszívű nagyapa szerepében látni
- kb. ennyi :D

Ami nem:
- a sztori jó LENNE, dehát sajnos nem az, öldöklés, meg bujkálás, telis-teli logikai buktatókkal (komolyan, egyiktől sem vettek sohasem vért, nem volt beteg 30+ évig, nem járt fogorvosnál, ahol fél perc alatt kiderül, hogy ugyanazon a néven több gyerek is létezik?!)
- kb. Thuesday elfogása után egyértelművé vált, hogy Monday a besúgó
- a hányásos jelenetnél nekem valahogy egyértelmű volt, hogy bizony terhes > és vszeg ezért csinálja, amit
- és a meg nem született gyerekei miatt kinyíratja a családját - nagyszerű -, főleg, hogy mi garantálta, hogy nem fogják aztán is megölni az ikreit? Ugyan már, egy naiv hp, aki ugyanakkor piszkosul nagyravgyó és beképzelt is egyben
-stb.

Egyszer megnézős, az esős délutánt eltölteni valamivel jó volt, de ennyi.

8/10
InteriorLulu márc. 03. 13:01:15 8/10
SPOILER!
Mint több más, disztopikus jövőt ábrázoló film esetében, itt is ez van: az ötlet eredeti és nagyon jó, ám a megvalósítás átgondolatlan és kidolgozatlan, igen sok kérdőjellel tarkított. Akár alapdolgokban (pl. ez az amúgy demokratikus államrendszer így, ebben a formájában egyetlen éven át sem fenntartható, nem hogy évtizedeken át, gondolok itt többek közt a "lefagyasztások" gyakorlatára), akár részleteiben (pl. mégis honnan van Hétfőnek annyi - sikeresen eltitkolt! - pénze, hogy egy ennyire fontos kampánytámogató legyen?!, vagy hogy harminc éven át senkinek nem tűnik fel, hogy Karen hétszer többet fogyaszt élelemből, mint egy átlagember stb).
Noomi Rapace viszont zseniális, hiba nélkül hozza a hét más-más karakterű nővért; azt hiszem, leginkább az ő játéka okán élveztem a filmet. (Meg persze az is tetszik, hogy a lányok többségének halálával a realisztikusság érdekében mertek az alkotók "vezéráldozatokat" hozni).
10/10
26kami márc. 02. 23:24:48 10/10
Amikor elkezdtem nézni nem számítottam arra hogy ennyire fog tetszeni. Nagyon jó 10/10 és persze Noomi Rapace is nagyon jól játszotta el a szereplőket !!
9/10
olahmiki1959 febr. 24. 17:39:40 9/10
Az utóbbi idők talán legjobb sci-fije, Noomi Rapace pedig a hét szerepben brillírozva bizonyítja be, hogy a fiatalabb színésznemzedék egyik legtehetségesebb tagja.
Nagyon tetszett, minden percét élveztem!
8/10
Trivia Showtime febr. 24. 14:25:30 8/10
Kiváló ötlet, fordulatos, elgondolkodtató történet, szinte hibátlan megvalósítás, első osztályú filmes trükkök.
Érdekes eljátszani a gondolattal, lesz-e valóban 50-60 éven belül ilyen szintű túlnépesedés, s ha igen, milyen módon kívánnak majd ebbe beleavatkozni az aktuális döntéshozók.
És vajon a túlnépesedés mértéke vagy a populáció összetétele jelenti-e majd a nagyobb problémát...(?) Na, de ne menjünk mélyebbre...
Szegény Glenn Close viszont igazán beperelhetné a kontár botox-specialistáját, aki ezt a borzalmas gumiarcot rittyentette neki.
Ez persze nem von le semmit a mozi értékéből, ami így is szórakoztató és izgalmas élményt nyújt.
9/10
grebel febr. 24. 11:40:52 9/10
Jó alapötlet és megvalósítás; még jó hogy nem csak az amcsikat engedték oda a film készítéséhez. Sok scifihez hasonló az az érzésem, hogy az egész világ egyetlen városból áll csak.
10/10
Zebra73 febr. 24. 00:45:27 10/10
Huh, ez izgi volt!
10/10
Nótárius febr. 23. 08:58:44 10/10
Túlságosan agyalmányosnak, végigvihetetlennek tűnt az előzetesen megismert alaphelyzet, de talán épp ezért keltette fel a kétkedő kíváncsiságomat. Ahogy indult a film, beigazolódni láttam a kétkedésem; mert szaporodtak a film logikátlanságai, fizikai és összefüggési átgondolatlanságai. De közben olyan nyomasztóvá, izgalmassá és fordulatossá vált, hogy mindezen "hibák" teljesen lényegtelenné váltak. Aztán a feszültségteli történések sodrával teljesen magával ragadott a film! Elképesztő erővel terelődött minden, még a kérdőjelei is a lenyűgöző összhatásba! Külön is erős kételyem volt, hogy EGY színésznő képes lehet-e jól érzékelhetően megjeleníteni HÉT küllemében egyforma, de személyiségében különböző karaktert. (?!?) A végére kiderült, hogy épp ez a bravúr lett e kiváló film legpáratlanabb (!), legemlékezetesebb vonatkozása!
port_boy febr. 23. 07:42:39
Ellentmondások:

- modern technika, lepusztult épületek
- túlnépesedés? egy embert máik három (harminchárom) ellenőriz állandóan, akiket etetni kell, minek
- ha sok a gyerek, nem kell kiadni a kórházból meg nevelni évekig

Koncsita febr. 22. 23:26:55
Kicsit nehezen indul, egész jó.
Orpheus100 febr. 22. 22:52:51 Előzmény sadrok
Kemény, és nagyon jó!!
10/10
sadrok febr. 22. 22:47:56
Ez egy nagyon kemény film.......
10/10
eriiicka febr. 22. 20:33:01 10/10
Zseniális film. 10/11.
Összes hozzászólás
A Ghymes bemutatja: Szarka Tamás és zenekara újévi koncertje