Húzós éjszaka az El Royale-ban

Bakancslistához adom
Bad Times at the El Royale
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi, thriller, 141 perc, 2018

Értékelés:

148 szavazatból
Szerinted?

Hét titkokkal terhelt idegen találkozik a kaliforniai Tahoe-tó mellett az El Royale-ban, egy sötét múltú, lelakott hotelben. Egy végzetes éjszaka folyamán mindenkinek jut egy utolsó esély a megváltására… mielőtt végleg elszabadul a pokol.
Bemutató dátuma: 2018. október 11. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
tesz-vesz ápr. 24. 13:19:01 4/10 Előzmény Paradiselost02
igen, minden meg volt hozzá hogy jó filmet készítsenek, a színészek gázsija megvolt, a kamerák jó minőségűek, éppenségel az író volt az, aki nem volt képes

nem jó nézni ahogy lelövi john hamet a hülye ki k a puskával, és nem érzek elégtételt amikor egy másik elmebeteg lelövi jon ham gyilkosát,olyanok a karakterek hogy nemigazán jó nézni egyik történetét se, minek nézzem bárkinek az ostoba magánéletét? ez már mind unalmas szappanopera egy bizonyos kor felett,

persze azt mindenki biztosra vehette hogy a néger nő akkora plot armorral rendelkezik mint egy szuperhős, persze hogy nem fog meghalni, és így is let, ennyire azért nem bátrak a készítők.és az hogy el se árulják ki lehetett a tekercsen, hát egy ordas nagy kamu így a film.
4/10
tesz-vesz ápr. 24. 13:13:18 4/10
nem lett jó film, nem érdemes megnézni, Jon Ham túl hamar kerül ki belőle, pedig a legértékesebb karakerek egyike lehetett volna, mit is keresetett az FBI azon a helyszínen amúgy? csak a hotel érdekelte őket?
8/10
Hekaté ápr. 22. 08:47:22 8/10
Eleinte nem akartam elhinni, hogy Tarantinonak nincs köze a filmhez. Aztán rájöttem, hogy nincs, mert valahogy nem lett egységes a film. Pedig nagyon jól indult, jó volt benne minden, de mégsem. Valahogy az az "isteni szikra" nem volt meg benne, ami igazán jóvá tehette volna. De kétségtelenül nem rossz film. Csak valahogy valami nem oké benne nekem!
Megnézni érdemes.
AdiRicka 2019 okt. 01. - 14:07:15 Előzmény Pimpalini
Szia!
Köszönöm a válaszod, kevésbé emlékszek már a filmre.

Értem én, hogy külön-külön mindenkinek volt oka odamenni, csak az a helyzet, hogy az ember az életben viszonylag ritkán lát egy papnak álcázott bankrablót, titkosügynököt, jószándékú emberrablót, titokban bekamerázott hotelt, vagy valami hasonlót. Ennyiminden nem történik egyszerre egy helyen úgy, hogy minden külön okból indul ki, ezért életszerűtlen és úgy érzem, hogy az író nem teljesen végezte el a munkáját, egyszerűen legyártottak egy olyan külsőségekben tarantínós filmet kevesebb energiabefektetéssel. A Becstelen brigantyk azért nem jó példa, mert abban a főnácik mind egy okból voltak egy helyen, nem véletlenül találkoztak.


Pimpalini 2019 szept. 30. - 22:33:16 Előzmény AdiRicka
Szia!

Azt gondolom, hogy rendesen elvarrták a szálakat, s nagyjából mindenkinek volt oka adott időben
azon a helyen tartózkodni.

SPOILER
Az énekesnő átutazóban volt, a "porszívóügynök" határozott céllal ment oda, véleményem szerint a tekercset kereste. A pap nyilvánvalóan a zsákmányért ment, Emily a testvérét mentette, B.L. pedig egy telefonhívás miatt érkezett. Hogy miért pont egy időben? Ennyire ne legyük már szőrszálhasogatóak. A főnácik miért egyszerre néztek meg egy filmet a Becstelen brigantykban? Kb. ugyanolyan kérdés.
A szektavezér azért ülteti le őket, hogy többet megtudjon, kiszedjen mindegyikből, hátha leesik neki több is a pénzen kívül. Amellett meg azért, hogy szórakozzon, "produkálja magát" a tanítványa és a társai előtt.

SPOILER VÉGE
Pimpalini 2019 szept. 30. - 22:14:47 Előzmény King Diamond
Szia!

Szerintem 10/10, fentebb le is írom, hogy miért.

Csak reagálni szerettem volna két meglátásodra, amellett, hogy a
mondandód nagy részével egyetértek.

SPOILER

Az egyik Billy Lee motivációja. Ezt tulajdonképpen az énekesnő foglalja össze a
legjobban, amikor monólógja végén megjegyzi, hogy inkább hallgatná az esőt.
Mert B.L motivációja mindössze annyi, hogy "mindenkit megdugjon, akit meg akar dugni."
Amikor az énekesnő ezt elmondja, a szemébe mondja, a srác láthatólag kissé le is fagy,
a szokásos magabiztosság egy pillanatra elszáll. Pont azért, mert a megjegyzés telibe trafált.

A másik pedig a recepciós háttere. Annyira jól keverték a kártyákat a filmben, hogy én egészen
a lövöldözési jelenetig azt sejtettem, hogy a srác sorozatgyilkos, s részben ezért használja
a hernyót, nemcsak a látottak miatt. Így kissé meglepetésként ért a valóság, de ez is nagyon ütött,
s illeszkedett a sztoriba.

SPOILER VÉGE

A zenék, a hangulat és a díszletek fenomenálisak.
6/10
Richard Kovács 2019 szept. 17. - 11:31:38 6/10
Jó akart lenni a film, de felejthető alkotás lett belőle.
firpo 2019 jún. 09. - 02:07:42
Mintha Tarantino csinálta volna, akit enyhe, de makacs megfázás gyötört végig a forgatás közben, és emellett a cipőjében is volt egy eltüntethetetlen aprócska kavics, ami mindig zavarta, böködte, mert nem állt össze a sok jó részlet egy még jobb egésszé. Jó volt a film hangulata, tele érdekes karakterekkel, jó színészek által formába öntve....a mai felhozatal mellett nekem ez már elég, több ilyen film kellene, de inkább a mestertől... 10/7,5
9/10
King Diamond 2019 jún. 08. - 23:44:58 9/10
SPOILER IS LEHET BENNE!!!
Sok mindent leírtak már előttem a korábbi hozzászólók, egy részükkel egyet is értek. Valóban Tarantinós a film hangulata és ez számomra pozitív elem. Emlékeztetett is jó néhány Tarantino-filmre. Hiába majdnem két és fél órás, egy percig sem unatkoztam rajta, mint ahogy általában egy jó filmen sem szoktam. Az is elmondható róla, hogy egyedi hangulatú, nagyon tetszett maga az El Royale Hotel, mint fő helyszín, aminek a létező megfelelője a Cal Neva Resort and Casino. Tök érdekes, hogy két állam határán található, az egyik fele az egyik államhoz, a másik fele pedig a másikhoz tartozik. Szerintem a 140 perces időtartama a filmnek egyáltalán nem sok, kell az idő a karakterek kibontásához, valamilyen szintű megismeréséhez, ami a filmben teljesen jól meg is történik. A színészek nagyon jók, szinte mindenki (Bill Pullman fia eléggé hasonlít az apjára, igaz, szerintem filmet eddig még nem láttam tőle--a Hívatlanok második részén kívül); valamint először azt hittem, hogy Emilyt Rose Byrne alakítja, annyira hasonlítanak egymásra Dakota Johnsonnal. Chris Hemsworth karaktere talán az egyik legérdekesebb, viszont az ő száláról és indítékairől tudunk meg talán a legkevesebbet, pedig az egyik legérdekesebb szál a filmben, ami nem feltétlen úgy mutatja be a dolgokat, ahogy azok valóban történtek/történhettek (a hippik bemutatására gondolok elsősorban). Kis utalást vélek felfedezni a "Manson-családra", ami Tarantino legújabb filmjében is szerepet kap, remélhetőleg ott többet. A szálak a végén összeérnek, ahogy annak lennie kell, szerintem a karakterek nagy részéről elegendő háttérinformációt tudunk meg, a végén szinte mindenki megkapja, ami jár neki. A recepciós srác háttértörténete nekem viszont valamennyire meglepetés volt, ezt nem gondoltam volna a karakter megismerése közben, ahogy haladt előre a film. A feszültség szerintem végig érzékelhető volt, amit a zenék remekül támogattak, a hangulata/atmoszférája szintén remek és a magyar hangokkal sem volt semmi gondom.
Én mindenképp ajánlom azoknak, akik szeretik a több szálon futó, viszonylag csavaros, feszültséggel teli krimiket/thrillereket, egyedi köntösben tálalva.
9/10
9/10
Lili Marleen 2019 jún. 01. - 23:24:14 9/10
Nekem tetszett, bár talán kissé túltolták acsavarokat, de a színészi játék mindenért kárpótol.A film hangulata is bejött. Jeff Bridges mindent visz nálam :)
7/10
sexykex 2019 máj. 22. - 18:41:41 7/10
Nehéz a film és a zeneiparban újat hozni. Volt már minden és az ellenkezője is. A nagy egyéniségek már mindent kitaláltak, bemutattak, ezért minden mindenre hasonlít. Nem véletlenül mondják az El Royalra, hogy Tarantinos, hiszen valóban az. Hangulatilag, történetileg, tartalmilag Tarantinos és posztmodern.
Berkes Ildikó és Nemes Károly szerint: „A posztmodern film célja ugyanis az erőszakkal, fogyasztási kényszerrel, terrorral teli, bomló világot megülő rettenet, kietlenség, torzulás, szexualitás ábrázolása, társadalmi környezet nélkül.” Ebbe a sorba elég rendesen beleillik a Húzós éjszaka …
6/10
warynski 2019 máj. 13. - 23:15:07 6/10
Jó film, nagyon király zenékkel, de ez az a műfaj, amit mesterien csak Tarantino tud művelni. 10/6
bpeti72 2019 máj. 09. - 22:32:48 Előzmény A hun
:D :D :D
6/10
ResidentEvil 2019 márc. 28. - 16:03:32 6/10
Hát ez elég gyenge eresztés lett sajna és vontatott is ,és minimum félórával lehetne rövidebb.5/10
4/10
Warthog82 2019 márc. 10. - 15:35:40 4/10
Lehetett volna jó film is,de nem lett az.Talán ha 1 órával rövidebb.Túl lett tolva az egész film,minden szempontból.Többször majdnem elalszik rajta az ember.Aki a pörgös filmeket szereti az ezt hagyja ki.
3/10
Paradiselost02 2019 febr. 19. - 09:55:01 3/10
sztem ez Tarantino filmjeivel ellentétben nem több mint egy színes színpadi művészeti alkotás ahol a film csak a kameraváltások miatt filmszerű.Persze ez a stílus adja a lelkét, ám nem értem mit akart megmutatni ,nem értem mi a mondanivaló ,hm?!Tök jó, hogy ilyen faszságokra is jut pénz, tök jó ,hogy van munkája a színészeknek,csak közben a néző unatkozik,Vagy tízszer tekertem bele .
10/10
UncleSam 2019 febr. 16. - 23:10:18 10/10
10/10.
7/10
ko.ga 2019 febr. 05. - 19:58:18 7/10
Ki kellett volna vagni kb 40perc uresjaratot a filmbol, akkor sokkal elvezhetobb lett volna es semmit sem veszit a sztori.
A zenek es kepi vilag klassz, viszont hatalmas logikai bukfenc a forgatokonyvben azt feltetelezni
[spoiler], hogy vki, aki reszt vett a vietnami haboruban es megolt szazhuszonvalahany embert, az ott marad a tukor mogott, amikor a tuloldalon fegyverrel hadonasznak.
Egy ilyen mesterlovesznek a film vegen bemutatott reflexekkel olyan hetedik erzeke lenne a veszelyre, hogy egy laposabb fing elol is felreugrana, nemhogy egy csore toltott soretes puska elol.
Ugyanez a bukfenc a film vegen is.
10/10
7esbusz 2019 jan. 24. - 18:51:36 10/10
Szerintem meg szuper film. Nagyon ott van a hangulata, a zenék fantasztikusak (már aki szereti ezt a korszakot) Jeff Bridges hozza a formáját, Chris Hemsworth nem csak Thornak jó, a többiek is jól nyomják. Néhol vontatott, de nem kell mindig pörgetni a filmeket, mert aztán a végén lemaradunk az apróbb részletekről. Nem mondom, hogy hibátlan, de a mai filmek közt nálam min 8as
Kkytty 2019 jan. 14. - 12:15:05
Unalmas!! értelmetlen!!! Csalódás!! Időpazarlás volt :(
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu