Keresés

Bakancslistához adom
Searching
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai misztikus thriller, dráma, 102 perc, 2018

Értékelés:

240 szavazatból
Szerinted?

Egy 16 éves lány eltűnik. A rendőrség nyomoz, az apa türelmetlen, az ügy nem halad. A lány apja úgy dönt, hogy maga is kezébe veszi a kutatást, és bemerészkedik arra a területre, ahol ugyan bizonytalanul, tájékozatlanul mozog, de egyedül ott találhatja meg eltűnt lánya nyomait: a neten.
Úgy érzi, minden titok egyetlen helyen gyűlt össze, és minden rejtély megoldása itt található: egy laptopon. Megküzd az ismeretlen világgal. Virtuális térben mozog, de valódi eredményt akar: a lányát.

Ebben a szupermodern thrillerben minden izgalmas pillanatot digitális eszközökön keresztül lát a néző: bár ez teszi valóságossá, mégis minden különlegesen izgalmassá válik tőle – a film producere az Éjszakai őrség és a Wanted különleges tehetségű, minden újra fogékony alkotója, Timur Bekmambetov.
Bemutató dátuma: 2018. szeptember 20. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Ivy00 nov. 14. 00:55:58 9/10
Lassan indul, de aztán egyre jobban felpörög a cselekmény, és a végére nagyon izgalmassá válik a film. Több okból is tetszett. Jó volt a végén az előre nem kiszámítható megoldás, az újszerű koncepció, és még megszívlelhető tanulságot, mondanivalót is hordoz a történet. Mivel csak egy ajánlót olvastam róla, így nem túl nagy elvárásokkal ültem le megnézni, de igazàn kellemes meglepetés volt ez a film.
ukotaf okt. 05. 07:08:44
Három éve láttam, amikor megjelent. Nekem akkor ez az év filmje volt. Csak ajánlani tudom!
offtopic
fourdogs ápr. 25. 12:37:48 Előzmény Edmond Dantes
Köszönöm, megnézem.
offtopic
Edmond Dantes ápr. 14. 14:11:48 Előzmény fourdogs
Látom, most a neten "legálisan" (videa) megnézhető, ráadásul szinkronizálva. Rajta!
offtopic
fourdogs ápr. 14. 13:33:01 Előzmény Edmond Dantes
Kedves ED!
Köszönöm az ajánlást. Kétszer kihagytam, harmadszor nem fogom.
Hogy miért válaszoltam Edward prof(?)nak. Talán mert érzékeltetni akartam, hogy közöttünk nemcsak ízlés-, hanem stílusbeli különbségek is vannak. Meggyőzni nem állt szándékomban, inkább kiszólás volt mások számára.
offtopic
Edmond Dantes márc. 30. 16:20:45
Magadat szerényen lefelejtetted...
offtopic
Edmond Dantes márc. 30. 14:20:41
Évek óta alig pontozok, 10*-t azelőtt is elvétve. Féltett kincs, csak kivételes esetekben..
Edmond Dantes márc. 29. 14:39:42
Ha létezik film, ami látszólag bonyolult, valójában "egyszerű, de nagyszerű", akkor ez az. Tőlem távol áll az ún. virtuális tér és digitális világ: Fb, Tumblr, Instagram és a többi, de a Keresés, ami pont ebben a közegben cikáz és hasít, szédületes. A nagyrészt fehér háttérre hol fent hol lent vetített fehér betűs és igen pörgős magyar felirat valóban fárasztja a szemet, de ez a darab megéri a fáradságot és már kis angol nyelvtudás bőven segít annak megértésében, amit esetleg nem sikerült elolvasni. Következetes cselekményvezetés, támadhatatlan logika és a végén a hatalmas csavart is tisztán levezetik.
offtopic
Edmond Dantes márc. 29. 14:16:08 Előzmény fourdogs
Kedves fourdogs, vannak, akikkel érdemes vitatkozni és vannak, akikkel nem. Lehet, de nem érdemes. Aki pl. a felsorolt filmekhez hasonlítja ezt a filmet vagy akár csak egymáshoz amazokat, azokkal nem érdemes. Szerintem. Nem is ezért írok neked elsősorban, hanem azért, hogy jó szívvel ajánljam a Keresést, mindjárt külön is beírok róla. Röviden: keresd a Keresést! :-)
offtopic
Edmond Dantes márc. 28. 21:38:37
Most láttam, majd beírok, de: ugye az 1/10 nálad csak vicc? Esetleg lehagytál egy nullát az 1 mellől?
10/10
UncleSam márc. 21. 20:44:16 10/10
Már épp írni akartam, hogy elmegy kategória... De nem az.
10/10
Borbália febr. 01. 09:32:08 10/10 Előzmény Borbália
Ui.: Apam gyuloli az ugralo kepeket, es rosszul is koveti sokszor a feliratos filmeket, mert estere elfarad a szeme, de meg o is vegignezte, es nagyon tetszett neki.
10/10
Borbália febr. 01. 09:29:13 10/10
Fantasztikus film, nem hittem, hogy mukodhet ez a kepernyoben a kepernyo technika, de teljesen filmszeru volt vegul az elmeny, es konnyu volt kovetni is a torteneseket. A legjobb benne az, hogy egeszen masfele erzeseket keltett igy ez a tortenet, mintha csak hagyomanyos filmkent lattam volna. A pillantasok, a hezitalasok, a raismeresek egeszen ujfelen valtak jelentosse, es sokkal egyenesebben es erosebben hatottak igy.
10/10
ErenTargaryen jan. 30. 17:59:07 10/10
Szerintem zseniális film, többszörnézős. Láttam pár korábbi hozzászólónál, hogy nem tetszett nekik ez a webes séma, amiben a film készült, nálam viszont ez vitte benne a pálmát. Nagyon eredeti, és még jobban kihangsúlyozza, hogy az internet milyen veszélyes lehet, ha az ember naiv és nem elég elővigyázatos. Ha ez egy sima film lenne ilyen témában, elkönyvelném "erkölcstan órás filmnek", így viszont a kedvencek között a helye. Ha valaki a kommenteket bogarássza, mert nem tudja eldönteni, hogy megnézze-e, én azzt mondom, azonnal üljön le a tv elé!
9/10
PMagdi 2020 dec. 18. - 08:49:27 9/10 Előzmény green1899white
Köszönöm, kipróbálom! Bár ezt a filmet a tévében néztem, ott sajnos nekem nem működik.
green1899white 2020 dec. 17. - 23:17:25 Előzmény PMagdi
9/10
ibanezjedi 2020 dec. 11. - 09:26:23 9/10
Remek film, végig lekötött. Külön pacsi a koncepcióért, nekem nagyon tetszett, hogy az egész film kvázi webkamerákon keresztül van bemutatva.
9/10
szinhazimado 2020 dec. 09. - 14:57:05 9/10
Nekem tetszett ez a film. Érdekes volt az alaptörténet, folyamatosan lekötötte a figyelmemet. Pörgős, árnyaltan fordulatos krimi, melynek van fő mondanivalója. Mely az, hogy a szülők komoly felelőssége az, hogy gyermekük mit tesz az interneten, és erre a szülőknek nagyon is oda kell figyelni. A film fő mondanivalója az, hogy az internet veszélyes hely lehet a gyermekekre. A szülőknek azt tanácsolnám, hogy fogozottan figyeljenek oda arra, hogy gyerkőcuk milyen mennyiségben használja az internetet és hogyan. Függőségi faktor. Amellett vagyok, hogy a szülők hívják fel a gyerekeik figyelmét az internetezés veszélyeire, megtanítja azt, hogy mit lehet és mit nem, amolyan szabályként. Ezáltal megvehetik magukat az interneten lévő bűncselekményekkel szemben.
7/10
nefefe 2020 dec. 08. - 17:28:11 7/10
A film kiválóan reprezentálja a gépi világot, amelyben élünk. Nekem - és gondolom a fiatal korosztályon kívül sokaknak - nem jön be ez az irogatós - kattintgatós kommunikáció, ami elég nehézkessé teszi a film nézését is. És az angolul nem értőknek a fehér alapon fehér betűs feliratok sem segítik a filmnézést. Jobb' szeretem a dialógusokon alapuló filmeket - de gondolom ezzel mindenki így van, aki nem ebbe a digitális világba született bele. A téma jó - a film lassú, de jó. A csattanó különösen. Az emberi jó és rossz tulajdonságok szépen kidomborodnak a filmben. Egyszer mindenképpen megnézhető.
vargama 2020 dec. 03. - 20:46:50
Izgalmas film, végig lekötött. Milyen lehetőségek nyílnak a nyomozáshoz a virtuális térben. A szülőknek, de a fiataloknak is elgondolkodtató és tanulságos a film. Van azonban a történetnek egy Achilles sarka, sőt kettő, ami kérdőjeleket vet fel. Ezért a pontszám: 7/10
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu