Kígyószem: G.I. Joe - A kezdetek

Bakancslistához adom
Snake Eyes: G.I. Joe Origins
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, kalandfilm, 121 perc, 2020

Értékelés:

52 szavazatból
Szerinted?

A látványos és izgalmas akció-kalandfilm a G.I. Joe univerzum egyik legrejtélyesebb és legkedveltebb karakterének eredettörténete.
Miután apját meggyilkolják, Kígyószem elindul a bosszú sötét útján, amely elvezeti őt Tommyhoz, a nemes japán harcoshoz. Tommy Japánba viszi a fiút, hogy ott az Arasikage klánnál kapjon kiképzést. Az Arasikage értékrendje arra ösztönzi Kígyószemet, hogy feltegye a kérdést: vajon jó-e az, ha a bosszú keresése a fő vezérlő erő az életben. Tommyval kötött barátsága és a férfiba vetett bizalma egyre nő, ugyanakkor a sötét titok, amit őriz, próbára teszi a klán iránti lojalitását, és végső soron ettől függ, hogy hős lesz belőle, vagy gonosztevő...
Bemutató dátuma: 2021. július 22. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 2023 júl. 26. - 23:16:55
Ez a G.I.Joe duma - szerintem - csak arra szolgált, hogy megvezesse a gyanútlan nézőket. Én is beleestem ebbe a csapdába, de hála a fórumozótársaknak, még időben sikerült kiszállnom belőle.
Köszi mindenkinek!
3/10
FICEK9 2022 máj. 15. - 20:27:03 3/10
Hó ez szörnyű volt! 10 perc után azt vártam már mikor lesz vége. Ezek se értették meg mi a G.I. Joe "lényege". Pedig nem egy túl bonyolult franchise. Egy zs kategóriás tv-re szánt akciófilmnek amúgy egész jó lenne G.I. Joe nélkül!
3/10
sexykex 2022 febr. 02. - 12:43:26 3/10
Nem az a baj, hogy egy játékgyár G.I. Joe figurákat gyárt. Még az sem, hogy ezekből a műanyag vacakokból filmek és videojátékok születnek. Az az óriási baj, hogy elhiszem a dumát, miszerint ez nem G.I. Joe film, hanem a keleti harcművészet és a Halálos iramban filmek ötvözete. Holott csak a szokásos franchise és univerzum szavakkal jellemzett képregényes szemét, Gagyi mamival és a fékezett habzású piros tojással.
1/10
AlexWolf 2022 jan. 25. - 19:08:52 1/10
Ez mekkora egy rakás szar.
1/10
sztvan 2022 jan. 24. - 09:24:18 1/10
Ilyen semmit érő filmet is nagyon ritkán látni. Borzasztó.
4/10
mf12hd 2022 jan. 23. - 23:04:33 4/10
A filmmel sajnos két komoly gond van, az egyik a még akciófilmes szinten is borzalmasan vacak forgatókönyv, a másik pedig az amerikai PG 13-as korhatár besorolás miatt teljesen kiherélt akciójelenetek. Ez utóbbi sajnos elég röhejessé teszi a filmet, tucatszám hullik az ellen, de vér sehol, ráadásul a szamurájkardos kaszabolás etalonja a Kill Bill 1 iszonyú szórakoztató végső leszámolása, így ahhoz mérve aztán végképp nevetséges az egész. A színészgárda sem fog az Oscar gálán tolongani, Henry Golding inkább egy fogkrémreklámba való, de egy jó akciófilmhez még ez a gárda bőven megfelelne, bár láthatóan a Nagy Pénzrablás Tokiójaként egyébként remek Úrsula Corberóval sem tudtak mit kezdeni, a csinos spanyol színésznő még ahhoz is kevés játékidőt kapott, hogy biodíszletnek jó legyen. Az viszont látszik, hogy a film nem filléres költségvetésből készült, a látvánnyal nem spóroltak, a CGI rendben van, a filmzene sem volt rossz, és az alaphelyzetből is ki lehetett volna hozni egy tisztes agyzsibbasztó akciómozit. Azért a nézhetőség alsó határát a film nem lépi át, de a hatalmas anyagi bukása miatt folytatást valószínűleg nem kap, amiért az így is sokat szenvedett G.I. Joe univerzum valószínűleg hálás lesz.
9/10
nefefe 2022 jan. 23. - 22:29:23 9/10
Igaz, hogy a film címe azt sugallja, hogy egy újabb G.I. Joe-film lesz, de azt csak épp hogy megemlítették. Mert az is benne volt a címben - kezdetek. Gondolom lesz ebből egy jó kis sorozat, minden részben más személyre fókuszálva. A film - mivel, hogy nem az a klasszikus G.I. Joe - ötvözte a keleti harcművészetes filmeket a Halálos iram-féle filmekkel. Így szinte végig pörgős, izgalmas, tele látványos jelenetekkel, jó karakterekkel és jó színészekkel. Andrew Koji a Harcos sorozatban is nagyon jó. Nincs benne különösebb meglepetés, eléggé kiszámítható, de szerintem ez nem von le semmit az értékéből. Végig lekötött, ezért én jó filmnek tartom. Természetesen nem hiba nélküli, vannak benne eltúlzott részek - de melyik hasonló stílusú filmben nincsenek? Aki szereti a karatézós-kardozós + halálos iramos filmeket, az nem fog csalódni, nekik tudom ajánlani ezt a filmet. Én személy szerint várom a folytatást...
5/10
doktormacko1953 2022 jan. 23. - 20:49:17 5/10
5 /10 Csatlakozom az előttem szolóhoz , zagyvaság.
5/10
sorozatneked.hu 2021 dec. 08. - 02:37:08 5/10
5/10

Óriási csalódás volt nekem ez a film. Semmi közze a GI Joe-hoz, nagy zagyvaság volt már az elejétől fogva. Hiába voltak benne jó akciójelenetek, paradox módon nálam csak egy gyenge ötös lett a film, a vége felé már többször vártam a végét. Még szerencse, hogy nem moziban néztem meg. A végét tényleg egy kicsit túltolták. Nagyon zavartak benne az elektromos autók és motorok, de a legjobban a két másik Joe/Cobra szereplő irritált. Valahogy nagyon nem találták el se Scarletet, se a Bárónőt. A japán nőt már meg sem emlitem, szerintem ha kimennék Tokyo utcáira fél órán belül találnék helyesebb, magasabb lányt. Arról nem beszélve, hogy én legalább 45 évesnek saccoltam, aztán a neten megnéztem és kiderült, hogy csak 36 éves.
2/10
Neuronetic 2021 okt. 19. - 21:39:53 2/10
Az első 5percben kiderül hogy ez nem GIJoe film, köze sincs hozzá, Kígyószemhez és a hasbrohoz pedig egyenesen semmi. Fél óra után még mindig értetlenül nézem ezt a reboot szerű valamit amiben a rendező kijelentette hogy nem lehet fehér a jófiú.. még mindig azon gondolkodom, hogy mi ez a szar?? Kincskeresősdi, 3 halálos próba, egy csepp vér sem, dojok meg klánok háborúja, kár volt rá az időm.

Ha csak egy ázsia akciófilmet néznék annak elmehetne( de nem megy) , de abból is vannak 1000szer királyabbak és nem PG13.
9/10
Márkk 2021 szept. 28. - 11:50:49 9/10
Akció jelenetekből nincs hiány, néhol talán kicsit túlzás is.Nagyon jól indul az eleje, a story teljesen magával ragadott és nagyon kiváncsi voltam, hogy mit hoznak ki belőle, viszont igaza van viszont az előző 2 hozzászólónak, hogy a történet a film vége felé kezd gyengülni, de ennek ellenére nekem még igy is tetszett. A műfaj kedvelőinek ajánlom megnézésre.
6/10
rajdi 2021 szept. 26. - 00:00:05 6/10
Csatlakozom az előttem hozzászólóhoz. Az első másfél óra egész jó, aztán Killer nagyi és a nőszövetség már rendesen lehúzza nálam is.
6/10
Böhöm 2021 júl. 24. - 23:41:13 6/10
Végig pörgős és látványos jelenetek követik egymást, ezen a téren azt hozza a film, amit várunk tőle, egész jó színvonalon. A rendezés... hát az már kicsit sántít. Az elején egészen jól indul, kifejezetten élvezhető a történet is, aztán fokozatosan egyre "egyszerűbbé" válik a sztori - és akkor nagyon finoman fogalmaztam. Főleg a vége felé már maguk a jelenetek is kezdenek a "Zs-kategória" felé sodródni, némelyik már-már majdnem kínosba hajlik. A végig tényleg látványos zúzás-sorozat paradox módon így kezd mégis egyre inkább unalmassá válni az erősen csökkenő színvonalú történetvezetés miatt. Az IMAX látvány és hang ellenére is az utolsó fél órában már kicsit vártam a végét.
Ennek ellenére azért egyszeri szórakozásnak talán ajánlható, de inkább csak a pörgös és látványos megjelenítés miatt. Egyszerinek, mert többször szerintem nagyon kevesen néznék meg. A vége erősen folytatást sejtet, amit én személy szerint a mostani alapján biztosan nem fogok megnézni, csak ha esetleg lesznek már róla jó vélemények - bár sajnos a folytatások nagyon ritkán jobbak az első résznél.