Kopogás a kunyhóban

Bakancslistához adom
Knock at the Cabin
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror-dráma, misztikus film, 110 perc, 2023

Értékelés:

85 szavazatból
Szerinted?

Egy isten háta mögötti kunyhóba megy feltöltődni egy kislány a szüleivel, ahol túszul ejti őket négy fegyveres, és elképesztő választásra kényszeríti őket, hogy elkerülhető legyen a végítélet. A külvilágtól távol a családnak el kell döntenie, miben hiszenek, mielőtt minden elveszett.
Bemutató dátuma: 2023. február 2. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Márkk jan. 22. 22:12:06 1/10
Ezt a filmet kár volt leforgatni, kiméljétek meg magatokat tőle.
5/10
Atis88 jan. 06. 20:45:50 5/10
Egyszer ugyan meg lehet nézni, de tele van logikátlanságokkal. A színészek korrektül hozták a karaktereket, de semmi maradandó. Pár hét múlva szerintem az ember simán elfelejti.
2/10
szimbol 2023 szept. 23. - 03:12:50 2/10
Jópofa paródia, ami azt figurázza ki, hogy a vallásos emberek milyen butuskák :)
Egyébként semmilyen meleg propaganda nincs benne.
Legalábbis nem zavaró módon. Teljesen más a probléma a filmmel :) :)
Egy nagyon béna erkölcsi dilemmára épít, és nem is tud belőle többet kihozni, mint néhány spicces gimnazista egy osztálykiránduláson.

Én biztos, hogy lelőttem volna Leonardot. Nyilvánvalóan az önbeteljesítő jóslatuk miatt kezdett összeomlani a világ. A vallásos páromat meg felpofoztam volna egy vizes gumikesztyűvel, hátha helyére billen az esze kereke. A filmet pedig úgy fejeztem volna be, hogy megtalálják a pendrive-ot a TV-be dugva, amiről az előre felvett híradót lejátszotta ez a néhány öngyilkos szektás bugris. A hülye szülők honnan tudták, hogy nem szívatják őket? Megérdemelte volna a végén a fickó, amikor a kocsmába viszi a gyereket, hogy kiderüljön, nincs is semmiféle apokalipszis :D A marha párja meg lelőtte magát, mert látott valami homályos alakot.


7/10
King Diamond 2023 aug. 13. - 00:47:11 7/10
SPOILER IS LEHET BENNE!!!
Egyszer teljes mértékben meg lehet nézni, egész jó volt. Shyamalantól a legutóbbi film, amit láttam az a Látogatás, a Széttörve-Üveg-Idő hármast még nem, utóbbi lassan be van tervezve. Elég sok jó filmje volt már, nekem talán a Falu tetszik eddig a legjobban, de a Hatodik érzék-Sebezhetetlen-Jelek-Az esemény-Ördög is egytől-egyig remek filmek - a Lány a vízben és a Föld után is kimaradt még eddig. Elolvastam gyorsban, hogy miről szól a regény, miben változtatott Shyamalan a cselekményben. Az apu-apu felállásról nem igazán kell sokat beszélni, ez a regényben is így van, a hőzöngők meg csak hőzöngjenek, hogy ilyen meg olyan propaganda. A vége pedig akkor sem tetszene a hőzöngőknek, ha az lett volna, mint a könyvben, hogy a kislány hal meg, mert akkor meg az lett volna a probléma és a hőzöngés tárgya. A film a feszültséget egész jól adagolja, nem lesz egy világmegváltó darab, se Shyamalan legjobb filmje, de simán a nézhető kategóriába tartozik. Dave Bautista elég jól hozta Leonard karakterét, Rupert Grint feltűnése pedig üdítő színfolt volt. A zenék és a magyar szinkron is jó lett - Ifj. Jászai László hangja nagyon illik Bautistához.
7/10
6/10
belakormos5@gmail.com 2023 aug. 06. - 17:04:11 6/10
Én szeretem az ilyen filmeket csak az nem tetszik hogy a melegeket reklámozzák benne ill. ezáltal úgymond "divatba akarják hozni!"
rizz382 2023 júl. 20. - 16:07:36
Nagyon rossz!
1/10
3,14159 2023 júl. 17. - 09:03:19 1/10
Hányingert keltő, erőszakos woke propaganda. A másnapos sz@rom többet ér ennél a filmnél.
7/10
Kidlacee 2023 júl. 16. - 00:50:54 7/10
Kövezzetek meg de szerintem nem volt rossz. Legalábbis végig lekötött
7/10
1/10
Feketehal 2023 máj. 30. - 18:02:26 1/10
Könyörgök, hogy senki ne nézze meg! Ne! Ezt Ne!
4/10
sawyerx 2023 máj. 14. - 17:39:00 4/10
Shyamalantól a Jelek és Hatodik érzék abszolút favorit, azokon mindmáig be tudok szrni, az Idő egynek elment, a Sebezhetetlen-trilógia nehézkesen csúszott, A falut pedig képtelen voltam többszöri nekifutásra megnézni. És ez? Valahol a hátsó mezőnyben. Formailag minden megvan, de végig úgy éreztem, hogy rettenetesen erőltetett, pedig szerintem az egy helyszínes filmeket + kivételesen a diverzitás sem zavart. Sótlan és feszültségmentes az egész, Dave Bautista karakterén és színészi játékán kívül egy teljesen felejthető alkotás.

4/10
6/10
bbit 2023 máj. 01. - 17:08:31 6/10
Amennyiben érdekel valakit az eredeti könyv befejezése akkor azt itt elolvashatja. Egy másik oldalról másoltam át.

Amikor Andrew és Leonard harcolnak a fegyverért, az véletlenül elsül, eltalálja Wen-t, aki meghal. Leonard szerint ezt nem állítja meg az apokalipszist, mert nem önként vállalt áldozat volt, szóval Andrew-nak vagy Ericnek fel kell áldoznia magát.

Sabrina Wen halála miatt nem folytatja tovább a küldetést. Megöli Leonardot, Ericet és Andrew-t pedig elvezeti Redmond kocsijához. Sabrina út közben öngyilkos lesz.

Eric fontolóra veszi, hogy feláldozza magát, de Andrew lebeszéli róla, mondván, hogy egy olyan isten nem érdemel semmit, amelyik nem fogadja el Wen halálát áldozatként. Abban maradnak, hogy egyikük sem áldozza fel magát, inkább együtt maradnak, lesz ami lesz.


6/10
The Cortez 2023 ápr. 28. - 17:47:29 6/10 Előzmény sexykex
Egy csak egyszerű észrevételt tettem, te erre előbb mindenféle baromságról rizsáztál, aztán meg valamiért duzzogni kezdtél.
6/10
offtopic
sexykex 2023 ápr. 28. - 15:07:41 6/10 Előzmény The Cortez
Mi történt barátom? Elakadt a tű a lemezen? Négy éve vagyok nyugdíjas és ebben az életkorban minden szexualitással kapcsolatos kérdés kezd háttérbe szorulni. Lényegében erről írtam az előbb, de vagy nem akarod megérteni vagy túl egyszerű vagy ahhoz, hogy bonyolultabb dolgokat is megérts. Bocs, hogy ezt nem most fogom kideríteni, mivel részemről befejeztem a társalgást.
2/10
Ahoj poplacsek 2023 ápr. 27. - 23:20:09 2/10
Bautista miatt adok rá 2-t.

Különben korántsem az volt vele a problémám, mint az itt hemzsegő homofób hőzöngőknek. Sőt, azzal pont semmi bajom.

Viszont ez a történet minimum annyira elbaszott és beteg, mint a Grimm fivérek Jancsi és Juliskája (tudjátok, amiben a szülők gazdasági okokból kirúgják otthonról a gyerekeiket, akik homelessként egy banya fogságába esnek, aki fogyasztás céljából hizlalja őket, mint a malacot, de a végén megölik önvédelemből, de aztán kirabolják a tetthelyet és a szajréval hazamennek, nem mondják a szüleiknek, mekkora köcsögök voltak, azok se hogy bocsánat, csak itt a vége míg meg nem haltak).

Tegnap arconverettem magamat az aranybulla összessel (maratont tartottam belőle kíváncsiságból), na az nem fájt ennyire.
6/10
The Cortez 2023 ápr. 27. - 00:44:32 6/10 Előzmény sexykex
Hogyne. Lehet férfi vagy, de a múltkor meg a családod előtt coming outoltál. Erre kellett volna reagálnod, nem pedig regényt írnod a semmiről :)
6/10
sexykex 2023 ápr. 26. - 17:49:06 6/10 Előzmény The Cortez
A gender szó lényegében azt fejezi ki, hogy az ember nem születik férfinak, illetve nőnek, hanem azzá válik. A ciszgender olyan személy, akinek a gender identitása megegyezik azzal a nemmel, amellyel születésekor azonosították. Ebből adódik, hogy nagyon férfi vagyok.
Ma még azt mondjuk erre az egészre, hogy támadás a család és a hagyományos értékrenddel szemben, de lehet, hogy a jövő az, ami elkezdődött. Egy dolog azonban biztos. Az írásom – bár erősen ironikus – teljesen értelmes. Az olvasójáról azonban ez nem mondható el teljes bizonyossággal :)
6/10
The Cortez 2023 ápr. 25. - 23:15:31 6/10 Előzmény sexykex
Nem én soroltam fel az összes LMBTQ-hívószót egy totál értelmetlen kommentben :)
6/10
sexykex 2023 ápr. 25. - 14:10:13 6/10 Előzmény The Cortez
Hajdanán úgy véltem ciszgender vagyok. Ráadásul örültem, mint egy hím majom mindkét farkának, hogy nem lettem interszexuális és nincsenek atipikus nemi vonásaim. Sőt egy vonással sincs bennem, ami minimalizálta az etnikai diszkrimináció iránti félelmemet. Csakhogy nem kaptam a diktatúra éveiben anyasági segélyt, nem járt a szülési szabadság és a GYES, ezért kacérkodtam a bigender gondolatával. Viszont sohasem jellemeztem volna magamat pánszexuálisként, mivel akkoriban még nem voltak transznemű vagy androgün emberek. Illetve voltak, csak nem tudták magukról, hogy ők azok, mivel mindenki lebuzizta őket akár hermafroditák voltak akár nem. De aztán hála Istennek rendszert váltottunk és némi fáziskéséssel megjelentek a māhúkhoz, a fa'afafine- hoz és fakaleitihez, valamint hijrákhoz (magyarul hidzsra) hasonló, ámde modernizált transzok. Megpróbáltuk nem beengedni őket, de beszivárogtak, mint anno az olajválság. Miután ma már nem patologizálják ezeket az embereket, a mentális zavarból nemi identitás született. Csakhogy semmilyen késztetésem nem volt átgenderelni magam. Most se lenne, azonban olyan régen nőtt be a fejem lágya, hogy előbb utóbb agenderré válok. Nem csoda hát, hogy egyes nembináris nemi identitások (genderqueer, gender-nonkonform, genderfluid) egyre közelebb lopakodtak a szívemhez, noha mindezek ellenére szexuális orientációm a mai napig változatlan. Szóval kapjál be pár szem bilobilt kisfiam, és ne fújd itt trombita helyett a hülyeségeidet.
6/10
The Cortez 2023 ápr. 24. - 18:53:50 6/10
Az első fél óra mesterien építgeti a feszültséget, bár még stílusosabb lett volna, ha a ”Kopogókat” direkt sokáig nem mutatja meg a kamera. Amikor kiderül, hogy pontosan miről van itt szó, akkor onnantól kezdve elcsépeltebbé válik a sztori, veszít addigi lendületéből, de azért valamennyire továbbra is fent tartja a feszkót. Az alkotás ügyesen forgatja ki a lakásfoglalós/home invasion thrillerek kliséit.
A casting szinte teljesen PC. Az ázsiai kislánynak 2 faterja van: Eric apu & Andrew apu. Vannak, akik homofóbiát látnak bele a filmbe, ám ha mélyebb szinten vagy akár szimbolikusan akarjuk értelmezni a látottakat, abban az esetben valóban találhatunk ilyesmi üzenetet. A melegpárt alakító színészek játéka korrekt, viszont meglepő módon Dave Bautista viszi el a hátán a mozit.
A történetet flashback-ek szakítják félbe, a befejezés igencsak eltér a könyvétől, az erőszakosabb, hentelősebb jelenetekből pedig kábé semmit nem lehet látni. A CGI nem túl erős, ám a fényképezés szokás szerint igényes. A Boogie Shoes faszán szól benne, ráadásul még a lezárást sem vágja tönkre. A misztikus thriller, a rendező szintén apokaliptikus hangulatú Az esemény című művéhez áll a legközelebb.
6/10
The Cortez 2023 ápr. 24. - 18:06:15 6/10 Előzmény sexykex
„mivel heteróként én sem örülök az LMBTQ már-már erőszakos terjesztésének”

A múltkor meg a coming outodról meséltél.
Összes hozzászólás