Magdolna

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar játékfilm, 97 perc, 2020

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Bódi Mária Magdolna 1921-ben született Szigligeten és 1945-ben halt vértanúhalált Balatonfűzfő mellett, Litéren. Rövid életét a Balaton-felvidéken töltötte, több településen élt és dolgozott cseléd szüleivel és két fiú testvérével. Gyerekkorától kezdve különösen vonzódott Istenhez és segítette a rászorulókat. Tizenhat éves korától munkáslányként a fűzfői lőporgyárban dolgozott, miközben szent ferenci életet élt, minden idejét imádságban, a betegek, nélkülözők segítésével töltötte. Tisztasága és lánytársai védelmezése közben ölték meg 23 éves korában. Boldoggá avatását 2017. márciusában kezdeményezték, pere folyamatban van a Vatikánban. Filmünk ebből a szempontól is érdeklődésre tarthat számot.

A játékfilm Magdolna életének két napjára fókuszál, s ezek történéseit mutatja be egyszerűen, de szépen haladva előre az időben. Az egyik ilyen nap 1933 nyarán játszódik a Káli-medencében, a 12 éves Magdolna egy csodás, ugyanakkor tanulságos napját bemutatva. Magdolna ekkor ébred rá, sorsa az, hogy Krisztushoz hasonlóan rendkívüli áldozatot hozzon embertásaiért. A másik napon már 1945-ben vagyunk, Magdolna életének utolsó napján, melyet a küzdelem, a reményvesztettség és a félelem ural, s közben környezetéből kiemelkedik Magdolna alakja, aki a végsőkig tartja a lelket társaiban, mialatt a szeretet és az elfogadás erejével közelít saját halála felé.

Forgalmazó: SzeretFilm Egyesület.
Bemutató dátuma: 2020. szeptember 17.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Roszner 2023 dec. 18. - 09:11:37 Előzmény John Escobar
Jellemző, hogy nem a vértanú, hanem az őt - és a többi magyar lányt - állat módjára fenyegető " felszabadító" sorsa érdekel.
Szocialista/kommunista hulladék!
2/10
etikett1 2023 ápr. 09. - 10:07:48 2/10
Atyaúristen, mi ez a fos?
John Escobar 2023 márc. 31. - 10:34:23
Mi történt azzal a katonával (aki "mellesleg" a nácik ellen harcolt kockáztatva életét...) akit a kisollójával szemtájékon szúrt?