Mamma Mia! Sose hagyjuk ABBA

Bakancslistához adom
Mamma Mia! Here We Go Again
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai zenés vígjáték, 114 perc, 2018

Értékelés:

265 szavazatból
Szerinted?

Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Bemutató dátuma: 2018. július 19. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
DUNAWÖLD 2023 okt. 09. - 21:17:26 Előzmény ligetiz51
Ezek így akarnak jó pontot szerezni Halivúdban.
Klúni, Grant, minden paprikajancsi,
Hupi Goldberg se hagyta el az usát anno Trump miatt, pedig féltem is, nehogy idejöjjön...
Az elsőből láttam valamennyit, idiótának tartottam, ahogyan egyszercsak váratlanul dalra fakadtak, az ABBA meg annyira illik a görög környezetbe, mint zulu harci dal a templomkórusba.
Lejáratta magát a 3 kedvenc ffiszínészem is (Garciába a Keresztapa óta vagyok szerelmes, Brosnan és Colin felé se vagyok teljesen érzéketlen.
6/10
cinemad 2023 aug. 09. - 23:23:25 6/10
Általában nem nagyon szoktam utánanézni egy filmnek, hogy objektívebb véleményt tudjak alkotni, ne mások befolyásoljanak. Na ez ezúttal olyan jól sikerült, hogy azt se tudtam mit indítottam el. :) Csak a Mamma Mia feliratot érzékeltem egy kis képen a Netflixen, gondoltam jó lesz háttérzajnak, mert már ezer éve láttam. Amikor elindult tűnt fel, hogy valami nem stimmel. Fogalmam sem volt, hogy van ennek második része. :D Arról meg pláne, hogy mi a sztorija. Mivel a nevek sem voltak már meg annyira az első részből, őszintén a film felénél esett le, hogy miként ér össze a két szál, amit látok. Mentségemre legyen mondva, tényleg rég láttam az elsőt és nem olvastam ennek a leírását. De még a díszletből, semmiből sem jött le, hogy más idősíkban vagyunk, csak néhány szereplő hasonlított gyanúsan egymásra... :D Ettől függetlenül is a film első harmada/fele igazán gyenge volt, csak összeerőltettek klippeket valami bénának tűnő, erőltetett sztorielemekkel. Viszont onnantól, hogy színre lépett végre az eredeti férfi triumvirátus elkezdett szórakoztatni, a vége pedig már egészen pozitív színben tűnt fel számomra. A tájak továbbra is gyönyörűek, ahogy Lily és Amanda is. A nagy slágerek most is ütnek, azonban a nagyrészt B oldalas ABBA számok közel sem ennyire erősek. Humort nem adagolják nagykanállal, de ami van benne az kedves és jó. Illetve így, hogy a végére nekem is összeállt a sztori, már a történetet is egész jól felépítettnek érzem és a végére jól szórakoztam. Cher cameoja nekem tetszett. Andy Garcia-nak minden jelenete, ahogy az egész karaktere nagyon ott van (főleg a bókjai tényleg nagyon jók, eredeti nyelven nézve legalábbis), kár, hogy ennyire kevés szerep jut neki. De általánosságban, számomra itt is az "öregek" vinnék a prímet (Firth, Skarsgard, Brosnan) élvezet amikor megjelennek, kár hogy ennyire epizódszerepben. Ennek ellenére is kb. hozza amit az előző, jó hangulatot és egy kedves bohókás történetet.
Kuttyánszki 2023 máj. 21. - 21:18:12
Olyan TV csomagunk van, amelynél valami beakadt ,.becsípődött... Bizonyos időközökben állandóan ismétlik ugyanazokat a filmeket. Így a Mamma miákat is.
Akárhogy nézem, sehogysemjön ki a matek a szereplőkkel.
Donna két énekesnő barátnője ,-Tanja és Rózi- mintha legalább negyven évvel lenne idősebb a főiskolai végzős időszakhoz (ami a második részben kerül bejátszásokra) képest.
1/10
Feke András 2022 dec. 27. - 18:34:20 1/10
Szekunder szégyen. Én szégyelltem magam miközben néztem ezt a foscunamit.
Kuttyánszki 2022 jún. 05. - 23:33:23 Előzmény Don Victor
A történetre vonatkozott a kérdésem: az elején , mikor beszéltek róla,miért nem mondják el, miért halt meg DONNA. Hisz' nem volt még öreg. (Tudom, hogy Meryl Streep nem halt meg)
Kuttyánszki 2022 jún. 05. - 23:25:19 Előzmény fclariss
Cher valóban katasztrófa úgy, ahogy van, egy gép, mozgó bábu. Azt nem tudom,hogyan énekelt azelőtt, de itt hallatszott, hogy a sok plasztikától, műtéttől képtelen normálisan artikulálni, hangot vezetni, magyarul: mint aki lebénult részlegesen nem mozog az arcizma, csontjai...Borzalmas. Sajnáltam azt a színészt, akinek csókolóznia kellett vele :-o.
10/10
kataszive 2022 jún. 05. - 22:30:22 10/10
Akinek nem tetszik, azt csak sajnálni tudom. Az ilyrn hallgasson /nézzen mai filmet/zenét...
Imadom mind a két részt és 1000x meg tudom nézni/hallgatni
filoszemitabélus 2022 máj. 07. - 23:26:41
Pedig abba kéne! Lassan az összes kisegítő iskola tanulói látták már. Nincs több potenciális néző
Don Victor 2022 máj. 07. - 22:35:49 Előzmény Kuttyánszki
Nem halt meg, csak Meryl Streep nem akart részt venni ebben.
Zitandi 2021 nov. 22. - 18:59:20 Előzmény marisál
Egyetértek, kár volt megcsinálni a második részt. Nekem a három fiú teljesen ugyanolyan volt arcra, csak a hajuk miatt tudtam megkülönböztetni őket. Nem tudtam végignézni sajnos a filmet, nem kötött le. Az első részt bármikor leülök megnézni ha adják.
Kuttyánszki 2021 nov. 17. - 23:14:43
Az vajon miért nem derül ki, hogy mi történt Donnával, miért/hogyan halt meg?!
port_boy 2021 aug. 29. - 22:07:12
Ez a 2 idősík felesleges zűrzavar volt, látványos (?) ripacskodás mellett. Cher egy baba, szépségipari termék 70+ évesen, rossz szinkronhanggal.
10/10
nefefe 2021 aug. 29. - 21:57:15 10/10
Nagyon jó koncepció, remek zenék, kiváló koreográfiák, jó poénok, tehetséges színészek. Szerintem csak ezek kellenek egy jó zenés filmhez. Ebben a filmben minden benne van. A kettős történet nagyon jól leírta a múlt és jelen történéseit, az ABBA szinte minden jelentősebb slágere, a parádés szereposztás és a kiváló rendezés pedig élvezetessé tette az egész filmet. Aki szereti ezt a műfajt - na meg az ABBA számait -, nézze meg, nem fog csalódni. A fanyalgók meg nézzenek más - nekik jobban tetsző - filmeket.
1/10
ligetiz51 2021 aug. 29. - 19:30:39 1/10
Szánalmas mennyi bőrt akarnak lehúzni az ABBA-ról. Meryl Streep politikai megnyilvánulásai meg külön felháborítóak.....lehet még lejjebb???
2/10
Nótárius 2021 aug. 29. - 19:19:39 2/10 Előzmény pindur1
Íme (ha még nem sikerült)
a Mamma Mia! - dalok:
https://g.co/kgs/AhshzQ
és
a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba - dalok:
https://g.co/kgs/YgXreQ
;)
Kit Fisto 2021 aug. 29. - 18:28:16 Előzmény pindur1
Na, sikerült leszedni a filmzenéket?  (°◡ ° )
9/10
fclariss 2021 máj. 24. - 23:59:30 9/10
Kicsit szerencsétlen volt Donna halálával indítani a történetet, tartottam tőle, hogy egy unalmas nosztalgiázás kerekedik ki a történetből, de mikor megjelentek a '79-es évbeli fiatalok akkor már tudtam, hogy tetszeni fog a film, és úgy is lett. Ez sok fiatal tehetség méltó megformálói voltak az eredeti Mamma Mia hírességek fiatal megfelelőinek, és a történet sem maradt nyafogós nosztalgiázás, és, bár annak idején azt hittem, hogy minden ABBA számot ismertem, megvolt lemezen, több szép és jó számot fedeztem föl, ami szintén megdobta a darabot. A "veterán" kedvenceket is jó volt újra látni, játékuk megfelelt a koruknak, nem játszották el, hogy sosem öregszenek, de Sher -t kár volt bevenni a darabba, abszolút nem illett a stábba, sem az alakja, sem a stílusa, igaz, én sosem szerettem ezt a díva-sítust.... Sajnos a TV2-ről vettem föl a filmet, ezért bosszantó volt áttekergetni a sok reklámot, ami kissé rontotta az élményt, de megőriztem a felvételt, amíg nem vetítik egy másik kevésbé reklám-dús csatornán.
10/10
elizabeth64 2021 máj. 24. - 16:04:03 10/10
Szuper volt ilyen remek, nagy színészeket látni ebben a részben, akiknek a hangja, a kisugárzása miatt nagy élmény volt látni ezt a filmet.
napraforgó 2021 máj. 24. - 14:49:31
Nekem tetszett a második rész. Tetszett, hogy megidézték a fiatal Donnát, a 3 lehetséges apát, azt a hónapot, amikor az első rész szerint Donna teherbe esett és úgy döntött, hogy a szigeten marad.
Lily James nagyszerű, életteli fiatal Donna, a hangja messze kenterbe veri Amanda Seyfriedet. A szerepe is, hisz Sophienak nincs más dolga, csak nyaforászni, de amúgy nem sok mindent csinál.
A 3 apának is egész jó ifjúkori alteregokat találtak, helyes volt az a három fiú.

Amit nem értek az, hogy Donna már a szigetre érkezésekor megkapta ingyenes használatra azt a romházat, ahol eleinte meghúzódott.
És láthattuk, hogy az első filmben, amely akkor játszódott, amikor Sophie már 20 éves volt és épp férjhez készült menni, a ház még mindig meglehetősen rossz állapotban volt, talán csak egy része volt lakható.

Most a második film azzal kezdődik, hogy újabb 10 év múlva elkészült végre a szálodának/panziónak szánt ház és Donna halálának egy éves évfordulóján akarják felavatni. És eljön a két jóbarátnő, a Donna és a Dinamók 2 életben lévő tagja, valamint megjelenik a 3 apa is.

De vajon miért tartott 30 évig, amig felújitásra került az a romos épület?
Mint megtudtuk a végén, Donna anyja egy világhirű énekesnő (Cher alakitja), igy anyagi akadályai nem lehettek a felújitásnak. Még akkor sem, ha Donna nem ápolt túl jó viszonyt az anyjával. Azért némi anyai segélyt elfogadhatott volna tőle, már csak a gyerek miatt is.
4/10
Szigiedi 2021 máj. 24. - 14:23:36 4/10
Nem tudom korrekt-e értékelnem mivel a "maga idejében" sem kedveltem az ABBA-t. Nosztalgiaképpen talán szívesebben hallgatom a dalaikat így filmzeneként. Pontosabban így volt az első résznél. Már a Mamma Mia is az a film volt számomra amihez nagyon kellett a környezet de most az sem segít. A második részben a film témája jó lehetett volna a megvalósítás viszont gyenge. ( Drukkolok, hogy a 3. részben sikerüljön szépíteni) Meryl Streeptől okos gondolat volt kimaradni ebből a részből - még akkor is ha az első részt jórészt ő tette nézhetővé. Amanda Seyfried a szeme áldozata lett. A rendezők úgy döntöttek ő képviselheti a filmekben az " ártatlan jókislány"-t ami többnyire elvesz abból amire esetleg képes lehetne. Összességében ebben a fimben feládozták a forgatókönyvet, az ABBA-t, a szereplőket a hatásvadászat oltárán. Pontjaim inkább annak szólnak ami lehetett volna a film ha több energiát áldoznak rá.
Összes hozzászólás