Film

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

/Mamma Mia! Here We Go Again/
amerikai zenés vígjáték, 114 perc, 2018 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
    • eny
    • mb
    • eny

Értékelés:

120 szavazatból
Szerinted?
PORT.hu: 8/10

Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).

Bemutató dátuma: 2018. július 19. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:


Vélemény:

augusztus 18. 00:22:04
augusztus 18. 00:22:04

Nekem ez a rész sokkal jobban tetszett, mint az első. Azt láttam egyszer 10 évvel ezelőtt, könnyed volt, vidám, eszméletlenül jó Abba feldolgozásokkal, amiket a mai napig is szívesen hallgatok. A szépsége az volt a filmnek, hogy nem kellett gondolkozni rajta, nulla történet, de a zene mégis annyira vitte és magával ragadta az embert, hogy úgy jött ki a moziból: ez egy jó film volt...de mégsem néztem meg újra, csak a zenéjét hallgatom. Ez a mostani viszont levett a lábamról. Gyors egymásutánban 3-szor megnéztem és 1 héten belül annyira a rabja lettem, hogy az összes cikket elolvastam a film keletkezéséről, a háttérmunkákról, a színészekről. Szerintem ez sokkal jobb volt, mint az első, annak ellenére, hogy volt pár ütközés a két rész között, amire odafigyelhettek volna.

augusztus 12. 22:46:30
augusztus 12. 22:46:30

Az "első rész" mozgalmasan érdekes, derűs kikapcsolódás volt, múltamat idéző jó zenékkel, érdekes karakterekkel, szép környezetben.
Viszont, megnézve az előzetest és elolvasva az itteni összes (elismerő, bíráló) véleményt; egyértelműnek tűnik számomra, hogy ezt, a "második részt", nekem nem szabad, mert illúzióromboló lenne megnéznem; még az előző részre visszavetítve is. Például? Meryl Streep pótolhatatlan. Cher borzasztó. Stb-hétbőr érzetet kelt bennem. Ráadásul, óvatlanul, el is spoiler-eződtem. Köszönöm a segítséget!

augusztus 12. 18:45:57
augusztus 12. 18:45:57

A "spoiler" szó jelent számodra valamit?

szavazat: 10/10 augusztus 08. 23:17:28
augusztus 08. 23:17:28

Nekem tetszett.
A fiatal kori színészek is szuperek voltak.
Sokat nevettünk de természetesen a végén mikor a keresztelés volt és ott volt Donna hát azt a részt nem lehetett sírás nélkül kibírni.
Nem értem miért kellett Donnát meghalasztani és az sem derült ki hogy miben halt meg.
Andy Garcia még most is csúcs szuper pasi:)
Cher egy gusztustalan ahogy kinéz....
A hangja az igen hamisítatlan és csodálatos,De kár volt hozzá az arcát látni. :)

augusztus 06. 18:52:55
augusztus 06. 18:52:55

Nekem sajnos nem tetszett, pedig az első részt bármikor képes vagyok megnézni, mert szeretem. És akkor még nem is beszéltem arról,

SPOILER

mennyire nem életszerű, hogy vki elkerül egy vadidegen szigetre és csak úgy kap ajándékba egy házat valakitől, még ha fel is kell újítani. Értem én, hogy limonádé, de azért mégis....

szavazat: 10/10 augusztus 06. 11:11:02
augusztus 06. 11:11:02

10/10 természetesen :)
Sokkal érzelmesebb lett, mint az első rész, de imádnivaló így is. Csodás hangok, szuper színészek, vicces és sírós jelenetek. De csak nőknek ajánlom, a pasiknak túl érzelgős :)

szavazat: 7/10 augusztus 01. 20:34:09
augusztus 01. 20:34:09

SPOILER

Vígjáték? Többet sírtam, mint nevettem. Egyébként aranyos film. Nem értem miért halasztották meg Meryl Streep-et, de nem is akarok logikát keresni a történetben. Általában ennek a műfajnak teljesen mindegy mi a története, a zene úgyis elviszi a hátán.
Jesszus ez a Cher - komolyan azon izgultam nehogy elessen és atomjaira hulljon. Borzasztó nem is értem minek kellett bele.

szavazat: 9/10 július 30. 11:33:35
július 30. 11:33:35

Az első részt jó néhányszor láttam, a musicalt is kétszer ennek ellenére egyáltalán nem csalódtam a 2-ban. Jó persze kevesebb az ismert sláger,de ez várható volt,miután a elsőben ellőtték nagyjából az összeset.
Viszont ha már szóba kerültek az első részhez képest elkövetett bakik, akkor említsük meg, hogy abban van egy utalás arra, hogy Donna anyja már nem él....

szavazat: 9/10 július 29. 20:44:58
július 29. 20:44:58

Lepukkant helyett,örökzöld sláger. És igen ,a zenés filmeknél általában a történet másodlagos,könnyen emészthető. A hangsúly a zenén,meg a táncon van. Ennyit kell várni tőle és nem többet. Ez a film egy tökéleset nyári limonádéfilm.

július 29. 08:30:50
július 29. 08:30:50

Szép reggelt!
Valóban régen beszélgettünk egy jó kiadós filmeset:-) Mert... Mert ilyenkor egy Poirot, pl. a nyaralós, mindig aktuális, de azt már kiveséztük. "Komoly" filmeket pedig nem láttam, mostanában, csak ilyen lazulós-kikapcsolóst, mint a Mamma mia 2. Aztán az 1., mert megnéztem, illetve családilag megnéztük, újra. A kikapcsolódáson kívül persze nosztalgiáztunk is, mert eszünkbe jutott a diszkó-korszak, meg a tinikorunk.

Spoiler (lehet)
A fanyalgók felvetették már az első résznél is, hogy némelyik színésznek nincs hangja. Úgy vettem észre, erre most figyeltek a filmkészítők, akinek nincs "nagy" hangja, nem énekelt szólót. Pl. a Fernando-ban Cher vitte a prímet, Andy Garcia pedig "elénekelgetett" mellette, így hangulatos kettőst alkottak, szerintem.

Off
Egyéb kvalitásai mellett:-), azért is jó ez az abbá-s mozi, mert eszembe juttatja, a Keresztapa 3-t, a Ha egy férfi igazán szeret című filmet, a Maszk-ot. Nem a Carrey-félét:-)
Stellan Skarsgard-ról pedig mindig eszembe jut a Hullámtörés, a Dogville, meg a Nimfomániás. Azt hiszem, ha meggyötri a lelkét egy Trier-filmmel, akkor szeret bevállalni egy laza Mamma mia vagy Bosszúállók szerepet. A pénzen kívül persze:-)
A Hullámtörést "elsőre" megszerettem, a Dogville-t másodjára sikerült értelmeznem, de a Nimfomániásnál megakadtam... Ha engem megvisel egy ilyen film, nézőként, gondolom egy színészt, aki "benne él" darab ideig, még inkább.

Nahát, csak csak csempésztem egy kis komolyságot a "komolytalanba":-)

július 29. 08:11:24
július 29. 08:11:24

Nekem meg pont jobban tetszett,mint az elso,bar M.S.valoban hianyzott,de atert szellemkent megjelent,es enekelt.
Konnyu nyari kikapcsolodas,sok jo zenevel,nekem ebben a rossz idoszakomban,pont ez a film kellett.
Csekely 2 orara elfelejtettem a gondjaimat.
Akik izekre szedik,es kritizalhak,hat,szivuk joga...
En kikapcsolodast vartam,es megkaptam,koszonom

július 28. 22:29:32
július 28. 22:29:32

Üdv! Rég találkoztunk, már ezért megérte beírnom :-)

szavazat: 2/10 július 28. 19:44:35
július 28. 19:44:35

Ezmiez? Kikukázok néhány lepukkant slágert, írok mellé egy kisegítő iskolás "nyári élményeim" forgatókönyvet, szétkenem takony-nyállal és azt mondom róla, hogy FILM?
Vagy nem az? Akkor ezmiez?
Segítsetek, mert cuki, édibédi akarok lenni!

július 28. 04:31:41
július 28. 04:31:41

Üdv! Egyetértek!:-)

július 27. 20:28:47
július 27. 20:28:47

Varakozason felul sikerult a folytatas is. A kakan is csomot keresok, hibak utan nagyitoval kutakodok velemenyet is tiszteletben kell tartani. Mindenki ugy rontja el a sajat elmenyet, eletet, ahogy neki tetszik. A hatalmas tobbseg ekozben remekul szorakozik. ABBA orok es a ket film is az.

szavazat: 4/10 július 27. 00:14:17
július 27. 00:14:17

Ez egy koncepciótlan, borzasztóan gyenge alkotás, közelébe sem ér az első résznek. Az elsőt vagy hússzor láttam, annyira kerek, vidám, kedves és szól is valamiről. A 2. résznek egyszerűen nincs története. Az, hogy bemutatja a fiatal Donnát, az egy emlékezés. S még annak is rossz, mert nem egyezik azzal, ahogy az első részben említésre kerül. A fiatal "apukák" csapnivalóak, nemhogy nem érnek az öregek nyomába, de még Sky is sokkal jobb náluk (akár fiatalon az első részben). Sher, aki a nagymama, a műtétei miatt úgy néz ki, mint egy porcelánbaba, csak a hangjáról ismertem fel. De ez még hagyján, ha lenne valami szerepe a történetben, de nincs. Csak megjelent és énekelt.

SPOILER:
Az egész filmet agyonütötte, hogy meghalasztották Donnát. Az első részt Meryl Streep vitte a hátán, most meg egy űrt hagyott maga után. A film egyetlen katartikus pontja az volt, amikor mégis megjelenik, mint szellem, s énekel. Pedig lehetett volna egy jó kis történetet kerekíteni, pl. Donna konfliktusa az anyjával, főleg, hogy kiderült, hogy az anyjának is volt egy elveszített szerelme. Vagy akár Sophie életében is lehetett volna még kulcsfigura azzal, hogy segíti őt Sky-jal döntésre jutni. De ebből sem hoztak ki semmit, egyszerűen Sky csak úgy visszajött, feladva az álmait.

A forgatókönyv tehát csapnivalóra sikeredett, s sajnos a rendezés is. Semmi új színfolt nem volt, ugyanazokat a kliséket használták, mint az első részben. S ami először jól festett-hangzott, az most gyakran erőltetetté, giccsessé, vagy épp unalmassá vált. Összességében óriási csalódás volt, a kultfilm után csináltak egy egyszer (sem) nézhetőt. Csak a megmaradt régi szereplők miatt adok 4/10 pontot.

július 26. 23:42:30
július 26. 23:42:30

Még nem láttam a filmet, de pizsamacsigára reagálnék. A kiadó által a YT-ra feltöltött videókból szerintem mindenkinek kiderült, hogy nem a MM1-ben bemutatott figurák lesznek a MM2-ben (férfi mellékszereplők). Nem az arcra gondolok, hisz anno 2008-ban nyilván az eredeti szereplőket sminkelték fiatalabbnak, de stílusban is szinte ellentéteik. A dalokról írta pizsamacsiga, hogy nem ABBA slágerek vannak főleg, de van egy-kettő még az előző filmből. Igaz, de szerintem ez nem baj. Én több ABBA dalt is a MM2 film kapcsán ismertem meg (ergo nem sláger, amit mindenki fúj kívülről... a nem-ABBA rajongókkal ezeket a MM2 ismertette meg): Angel Eyes, Why Did It Have To Be Me, My Love My Life, I've Been Waiting For You. Igaz, hogy ezeket a zenéket én is csak az új film miatt ismertem meg, de szerintem sokkal zseniálisabbak, érzelmesebbek, mint egy-két ABBA sláger. Örülök, hogy olyan dalokat is beraktak ebbe a filmbe, ami nem ABBA sláger, de jobb dalok, mint az ABBA slágere.
A Fernando meg a Waterloo a MM1-ből sem maradt ki btw, mert vagy a dallam volt a háttérzene vagy Donna dúdolta.

július 26. 12:56:05
július 26. 12:56:05

Nekem személy szerint nem tetszett. Sajnos az, amire az előzetes alapján számítani lehetett, beigazolódik a filmben, és meg is adja a szomorú alaphangulatot, ami miatt, bár nevettem a poénokon, mégis szomorú hangvétele volt végig a filmnek. Ha az elején még nem is sírja el magát az ember, a végén már tuti. Sajnos a filmbéli visszaemlékezések olyanok, mintha a készítők nem látták volna az első részt. A 3 apa fiatalkori énje korántsem hasonlít arra, amit az első részben képeken mutattak Sophie-nak (Pl. Sam hippie volt, Harry meg rocker). Jó lett volna beletenni azt a részt is, mikor Harry megveszi Donnának a gitárt, amit megemlít az első részben. Valamint örültem volna neki, ha nem egy ilyen nyámlija srácot faragnak belőle, mikor direkt megemlíti az első részben, hogy ő anno milyen spontán volt.
A zenék összességében nem voltak rosszak, de ha csak az ember nem irtó nagy ABBA fan, akkor a legtöbb számot még nem hallotta, amit a filmbe beletettek. Valamint több számot itt is elénekeltek, ami az első részben is szerepelt, ami ugyan üde színfolt volt, mert legalább valami ismerős is felcsendült a filmben, de ugyanakkor azt tükrözte nekem, mintha az ABBA-nak nem lenne elég dala...
Ami a dalszövegek magyar feliratát illeti, az borzalmas. Köszönőviszonyban sincs az angollal, és ez igen zavaró lehet azoknak, akik tudnak angolul, és egyszerre hallgatják az angolt és közben olvassák magyarul. Igazán leszokhatnának már a fordítók arról, hogy szótagszámra kijöjjön a dal, inkább fordítsák le szó szerint, hiszen erről szólna a felirat.

SPOILER!!!
Szerintem óriási hiba volt Donnát meghalasztani a filmben. Ezáltal végig szomorú volt a történet, főként mivel egy olyan karaktert írtak ki, akihez a néző erősen kötődött az első rész miatt. Sokkal jobban örültem volna valami más sztorinak, amiben Donna is él még, és akkor mondjuk a harmadik részben lehetett volna olyan, hogy az unokát rá és a három nagypapára bízzák. A film végén érezhető volt, hogy talán a készítők is észrevették, milyen hatást vált ki Donna halála a nézőkből, ezért próbálták a végén az össznépi énekléssel kicsit enyhíteni a szomorúságot, mintha még mindig élne.
SPOILER VÉGE!!!

Összességében nekem nem tetszett, és csak legfeljebb azért ajánlom megnézésre, hogy az ember ne érezze úgy magát, hogy kimaradt valami nagy dologból, holott nem. De az első rész sokkal jobb, könnyedebb, viccesebb, és ezentúl inkább csak azt nézem meg, ezt meg majd igyekszem elfelejteni, hogy egyáltalán létezik.

szavazat: 1/10 július 26. 05:45:26
július 26. 05:45:26

Hidrogén könnyű limonádé. Aki árnyalt karakterábrázolást, storyt, gondolatébresztést, igazi érzelmeket vár, messze kerülje el. Ja és szokás szerint az összes valamirevaló poént lelőtték az előzetesben.
Persze nem segített az sem, hogy engem sajna egy leheletnyit taszít a két főszereplő egyetlen ábrázolt jellemvonása/életcélja...

szavazat: 10/10 július 24. 12:56:51
július 24. 12:56:51

Fantasztikus volt! Egy élmény volt moziban nézni! Imádtam, de nem übereli az első részt, amit még jobban imádtam. Voltak benne számomra ismeretlen ABBA dalok, de nagyon tetszettek, a Dancing Queen pedig kihagyhatatlan volt:D
Jó volt a hangulata, gyönyörű helyen játszódott, a poénok nagyon jók voltak, a vége megható volt, meg is könnyeztem:')
Lily James nagyszerűen hozta a fiatal Donna szerepét, de a többi fiatal színészt is jól eltalálták és jók voltak, Amanda Seyfried hangja pedig a legszebb volt a filmben:)
Zseniális film hatalmas nevekkel, aki imádta az első részt, az ezt is szeretni fogja:)
Nekem 10/10000 :D

Összes hozzászólás
Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás