Film

Paterson

feliratos, amerikai film, 118 perc, 2016 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

52 szavazatból
Szerinted?
Paterson buszsofőr napjaink Amerikájában: egy New Jersey-beli városban, a vele azonos nevű Patersonban él. A befelé forduló férfi csöndes boldogságot talál egyszerű életében. Minden napja ugyanúgy telik: vezetés közben megfigyeli a várost, beszélgetésfoszlányokat kap el, esténként iszik egy pohár sört a törzshelyén, sétálni viszi a kutyáját, szabad perceiben pedig filozofikus verseket ír. Felesége, Laura pont az ellentéte: impulzív, harsány, és mindenben az állandó változást igényli. Mindennap új tervei vannak, és új célokat kerget. Ők ketten nem is lehetnének különbözőbbek, mégis harmóniában élnek egymással.

Bemutató dátuma: 2017. február 16. (Forgalmazó: Cirko Film)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Cannes-i fesztivál (2016) - Arany Pálma jelölés: Jim Jarmusch

Vélemény:


július 13. 17:12
Kritikánkat a filmről itt olvashatjátok: ***moderálva***

június 29. 13:49
Háát, nem is tudom. Jarmuscht szeretem, mint ahogy Adam Drivert is, aki jól hozza a drivert (boccccccs:)), de nekem egy kicsit túl vontatottra sikeredett,de lehet nem sikerült erre most ráhangolódni. Tényleg telis tele van szimbólumokkal, minden apró részletre érdemes odafigyelni. De ezzel együtt egy kicsit untam. A barátnője pedig sajnos (bár tudom h szerepe szerint ezt kellett hoznia) de egyre jobban és jobban idegesített... de tényleg még a hangja is gesztusai minden... nem hiszem hogy megnézném mégegyszer.

április 20. 21:15
Próbáltam megérteni de nem ment. Szép, lassú, nyugodt, de két óra kicsit sok belőle. Tényleg nem történik benne semmi ami még nem lenne baj de nem is igazán ad semmit a nézőnek.

Összes hozzászólás