Film

Salamon király kalandjai

/Being Solomon/
izraeli-magyar animációs film, 80 perc, 2017 6 éven aluliak számára nem ajánlott
    • mb
    • eny
    • mb
    • mb

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A 17 éves, meglehetősen szertelen Salamon király nemrég örökölte meg a trónt apjától, Dávidtól, azonban még nem érett meg az uralkodása, mindenből viccet csinál, és idős tanácsadójára is csak ritkán hallgat. Különleges képességét (ért az állatok és növények nyelvén) is csak csínytevésre használja. Legjobb barátja Tobi, a sivatagi róka, aki minden mókában hű társa. Mindeközben Jeruzsálem városa rendkívüli eseményre készül: Balkis, Sába királynőjének érkezésére. A terv a két fiatal összeházasítása. Ám mielőtt az esküvőre sor kerülne, Hadad, Edóm utolsó királyának a fia ront elő a tömegből, és esküt tesz, hogy apja bűnéért, Edóm lerombolásáért, bosszút áll Salamonon. Bosszújához megidéz egy démont, Salamon pedig a sivatag közepén találja magát, távol az országától. A királyfi és Tobi útnak indulnak, hogy visszaszerezzék a trónt, ám útjuk során számtalan kaland vár rájuk.

Bemutató dátuma: 2017. szeptember 28. (Forgalmazó: Vertigo Média Kft.)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:


Vélemény:

február 27. 09:45:24
február 27. 09:45:24

Mikor jelenik meg DVD-n?Van róla valami információ?

2017 nov. 18. - 00:15:53
2017 nov. 18. - 00:15:53

Tipikus Disney-film, illetve Disney-utánzat. Amerikai filmekbõl megszokott otromba, csattanó poénok, idegesítõ, állandóan vonagló és gesztikuláló figurák, és egy végtelenül ostoba, semmitmondó történet.
1. A bibliai Salamon királyhoz semmi köze
2. A démon mint ellenfél? Alapból ökörség. Az ember - démon közötti küzdelem egyenlõtlen, hiszen az embernek nincs varázsereje.
3. A démon ellen segített a kõféreg, a samír. Amikor a mellettem ülõ gyerekek meglátták, hogy néz ki, egybõl azt mondták: -Ne már!
A nézõvel elképzeltet vmi irdatlan erejû óriást, és helyette ad egy mini Hókuszpók-utánzatot, röhej.
4. És ott voltak Salamonnak segíteni az állatok. Itt volt egy jó ötlet, hogy \"mi szelídek vagyunk, szelídséggel legyõzzük a gonoszságot\", akkor azt hittem jó kis csavar lesz a végén, és megszelídítik a démont, de nem, hanem a szelíd kis állatkák brutálisan lerugdosták a démon szolgáit, vagyis lezúzták õket keményen. Gratulálok! Szemet szemért, fogat fogért!
Elvileg keresztény történet lenne, de akkor nincs katarzis, ha nem nyírják ki a gonoszt. Jóérzésû szülõk NE vigyék el gyerekeiket erre a marhaságra!

szavazat: 8/10 2017 nov. 04. - 17:59:00
2017 nov. 04. - 17:59:00

Elfogadható kis mese volt, kedves, hangulatos volt. Tetszett a film grafikája. A zene is jó volt. A film elejét míg beindult a kaland, hosszúnak találtam, s egy kicsit több kalandot elbírt volna. Még valami. A gonosz szellem nekem nem volt gonosz. Olyan érzésem volt, mintha a készítõk nem mertek volna igazi rossz ellenfelet csinálni.

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás