Film

Sóhajok

/Suspiria/
olasz-amerikai horror, fantasy, misztikus film, thriller, 152 perc, 2018 18 éven aluliak számára nem ajánlott
    • eny

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Történetünk 1977-ben játszódik, amikor a fiatal amerikai, Susie Bannion (Dakota Johnson) Berlinbe utazik, hogy csatlakozhasson a méltán híres Markos Tanz Companyhoz. Megérkezésekor a tánctársulat egyik tagja, Patricia (Chloë Grace Moretz) titokzatos körülmények között eltűnik.
Susie ott tartózkodása idején rengeteget fejlődik a társulat vezetőjének, Madame Blanc-nak (Tilda Swinton) irányítása alatt. A próbák során azonban összebarátkozik egy táncossal is, aki azt gyanítja, hogy a vezetőség valamiféle sötét titkot rejteget...

Bemutató dátuma: 2018. november 8. (Forgalmazó: Cinetel Kft.)

Stáblista:

Kapcsolódó cikkek:


Vélemény:

november 19. 08:04:00
november 19. 08:04:00

Nem értek egyet a kritikával. Számomra a film azt hozta amit vártam. Atmoszférája van ami nem éppen kellemes és a film végéig nem is ereszti el az embert.

SPOILER

A Fő táncjelent egész egyszerűen zseniális. Mintha nem is balett hanem valamiféle ősi kung-fu bemutató volna. A lányok öltözete és kifestése egész egyszerűen zseniális. Annak ellenére, hogy a film színes végig olyan érzése van az embernek mintha fekete fehér filmet nézne. A végét pedig biztos vagyok benne, hogy sokan nem is értették meg. Kíváncsi lettem volna a kritikus, hogy fogta fel a befejezést. A befejezés eredménye véget pedig újra kell gondolni Dakota színészi játékát. Ami pedig bizony oda lett téve. Pld. amikor beszól, hogy így jobb volna utólag rádöbben az ember miért csinálta ezt azzal az arckifejezéssel. Az öreg pszichiáter története óriási katarzis akinek egy kis empátiája is van. Egészen azzal bezárólag, hogy nem az ő negatív érzéseiből kérnek.
Megvárom míg esetleg valaki megnyilvánul mit értett a befejezésen. Nem kicsit vagyok rá kíváncsi. Külföldi fórumba nekem kellett "rendet tennem" tennem mert összehordtak minden hülyeséget.

szavazat: 7/10 november 09. 20:47:41
november 09. 20:47:41
Angyalok és pásztorok
Angyalok és pásztorok

Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertje

Jegyvásárlás