Film

Sötétben

/Aus dem Nichts/
német-francia krimi, 106 perc, 2017 16 éven aluliak számára nem ajánlott
  • f
  • eny

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

  Katja boldog élete összeomlik, amikor férje és kisfia életüket vesztik egy robbantásban. A nő a kezdetektől meg van győződve arról, hogy a merényletet nácik követték el, de a rendőrség maffiaviszályokra, illetve muszlim vallási nézeteltérésekre gyanakszik. A friss gyász tompultsága és a bírósági tárgyalás traumatikus időszaka után Katja nem nyugszik, és saját kezébe veszi a dolgokat.

  Bemutató dátuma: 2018. március 8. (Forgalmazó: Cirko Film)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:


  Vélemény:

  szavazat: 10/10 május 17. 22:47:14
  május 17. 22:47:14

  Jury Grid-en néha hihetetlen mik mennek. Ez volt a mezőny legerősebb filmje, nem értem miért pontozták le. Mondjuk minden évben van valami teljesen hihetetlen 2015: Carol 3.5 ! (Az nagyon-nagyon erős -itt négy a maximum és ez egy átlag ugye) 2016: Graduation 3.0. A Carol-ból nem sokra emlékszem ,csak arra ,hogy mentsenek meg ettől az identitászavart romantikával kiegészítő giccstől, kínszenvedés végignézni. Az Érettségi meg egy vállrándítás volt, hiányzott belőle az igazi dráma. Na most a 2017-es Jury Grid-en Aus dem Nichts 1.6. Ezek mit szívtak? Semmilyen aktuálpolitikai töltete nincs a filmnek vagy ők annak vették? Rohadék nácik, szegény asszimilálódott migránsok, hirdet, hirdethet ilyesmit egy jó film? Nem hinném. Sokkal szebb és érettebb lett ennél. Realista, vagány, mellbevágó (,személy szerint szimpatizáltam a főszereplő nővel ,mert harcos típus) ,nem siklik ki a történet. Van Aki Kaurismäki-nak a Remény másik oldala illetve itt van az Állampolgár ->ezek viszont nagyon rosszak! Az Állampolgárból lett a szegény afrikai babapofi állampolgár (,nincs másfajta olvasata a dolgoknak) egy ilyen leegyszerűsítő egyoldalú hányinger (,a megvalósításban a tipikus rossz magyar filmek borzalma: műszínészek, műdialógusok és a többi) a Remény másik oldala, pedig szintén ettől bűzlik (a migránsok nem egy ilyen rossz szagú gyökeresen más kultúrájú, idegen, vandál kinézetű valakik, hanem azoknak a szofisztikált, idealizált változatát látjuk), csak profibban és vígjátékba csomagolva. Ott még frontálisan ki is jelentik a rohadék magyarok kitételt, mohamedánnak lenni is ,csak egy vicc ,amikor olyasmit mond a főszereplő ,hogy ,majd felgyújtják Bukarestet. Gratulálok, -semmi baj ,majd újra kiadjuk a Korán-t. Nem ismerik arabot ,szegényt ismerik (azt is könyvekből) és a menekültet (azt meg jobbára a Holocaust történeteken keresztül és a Holokaust túlélőiktől. Gulág túlélőt nem ,mert az ,csak haza menekült ,de a legjobb buli az lehetett ,ha túlélted a koncentrációs táborokat ,majd mehettél a Gulágra ,mert ti. Sztálin nem bízott a zsidókban, szövetséges kémeknek gondolta őket). A vallásukkal van bajom ,mert hiába mérnök az arab, ha hisz. Ilyet ,hogy "Szent háború" meg ,hogy "hitetlenek" a huszonegyedik században ne! Fogalmam sincs ,hogyan kéne a képviseleti demokráciát meghonosítani a Közel-Keleten, mert a Korán a probléma, olvasd el. Miért kell olyanokat hazudni ,hogy mind kedves ember -ezt nem bírom felfogni. Prolik is vannak közöttük, nem is kevesen. A Sötétben (eredeti cím kissé mást jelent) ezeket a kérdéseket okosan elkerüli és nagyon szépen mutatja be mit lehet és érdemes tenni ,ha leölik a családodat ,most az ,hogy ki.... ostoba emberek... igen, sajnos még vannak (nyeonácik).

  "Don't ask me when but ask me why
  Don't ask me how but ask me where
  There is a road, there is a way
  There is a place, there is a place"

  10/10

  Link
  https://d1nslcd7m2225b.cloudfront.net/Pictures/820xany/6/2/3/1261623_Jury-Grid.jpg

  "Vérspriccelős, gúnyos, romantikus és bájos film egyszerre a Fallal szemben című alkotás."
  Fallal Szemben 10/10 -szintén láttam-, Faith Akin egy zseni.

  s.p

  szavazat: 1/10 április 21. 07:12:46
  április 21. 07:12:46

  Brejvik tudtommal Izrael párti volt

  március 30. 17:51:06
  március 30. 17:51:06

  Nem létező??? És a norvég Brejvik? Az sem létezett??

  szavazat: 10/10 március 14. 02:12:32
  március 14. 02:12:32

  Nagyon ütős, elgondolkodtató és hiteles alkotás, remek színészi játékkal, minden másodperce odaszegez a képernyőhöz. Megtekintése erősen ajánlott!

  március 10. 15:22:05
  március 10. 15:22:05

  Ahelyett, hogy az iszlám "kultúra" problémáját mutatnák be, csinálnak egy filmet amiben amúgy nem is létezõ neonácik a gonoszok? Most komolyan?

  szavazat: 10/10 március 09. 00:03:19
  március 09. 00:03:19

  Döbbenetes erejû, sajnálatosan idõszerû nagy film!