Yellowjackets

Bakancslistához adom
amerikai horror-dráma, misztikus sorozat, 60 perc, 2021

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
bub1 márc. 08. 22:43:49
már megéltem fél évszázadot, de ennyi képtelen baromságot sose láttam..
és még mesének is borzasztó. és persze emellett még sikerült 2 buzit is belecsempészni
mert manapság ez divat. csak amiatt nem szavazok, mert nincs mínusz.
A zene nagyon bejött 90-es éveket idézte és a színészi játék is tetszett, jók voltak a karakterek.
DeathAdder jan. 25. 21:10:56
A társadalomba vissza nem tudni illeszkedő nyomasztó drámát Scrosese 1976-ban már megrendezte, gondolom ez is olyasmiről akarna szólni. Bár 4 rész alatt nem sok derült ki, én eddig bírtam ezt a tinivergődést, az tett be végleg amikor az 50 éves eljátssza a kiskorút mert az kimaradt neki. jézusom...
4/10
Supercolor jan. 23. 00:58:23 4/10
Ehh. Sosem voltam sorozatjunkie de megnéztem az első évadot (nem saját kezdeményezésre), most fordultam rá a másodikra, de sok mindenben igazat kell adjak vigilance bajtársnak. Tudom hogy a mai streaming platformokon ez már közhelyszámba megy, de nekem még alacsony az ingerküszöböm ennyi direkt indoktrináció láttán.

Előre röhögtem magamban mikor bukkan fel az első leszbikus néger pár, aki gyereket nevel, és tessék, nem kellett soká várnom. Nyilván ezek után a második leszbi románc és a három pacákból legalább egy homi már meg sem lepett.


Én ehhez túl öreg vagyok már, vagy gyerekkoromban túl sok szovjet partizánfilmet láttam, mert utoljára akkor kellett a készítőknek ennyi ideológiavezérelt tartalmat belepakolni. Csak hát azok a filmek a pártállami szocializmusban készültek, ezek pedig elvileg egy demokratikus piacgazdaságban, mégis sokkal durvább az ideológiai agymosás. És akkor magáról a sztoriról.

Első részen fanyalogtam, mert mindenkinek az Andokban pórul járt fiú rögbicsapat jut az eszébe, na mondom jó, ezek se gondolkoztak túl sokat a sztorin. Aztán persze lányok, naná, mert a fiúk a gimiben tök bénák, hát persze feminista girlpower, mi más.

Ezek után a két idősíkon kezelt sztori kezdte kicsit feledtetni a megpróbáltatásokat, mire rájöttem hogy megint csak elbaszom az időmet ezzel a feleslegesen túltolt történettel. Lám, úgy spoilerezem szét, hogy nem is láttam a második évadot végig, így aki látta, majd mesélje el, én kiszálltam. :-)
9/10
kaloz44 jan. 14. 08:26:32 9/10
Annak ellenére hogy több sebből vérzik a sorozat valamiért még is megfogott... talán engem is vonz a vadon... Viszont viccet félretéve voltak jó megrázó és izgalmas jelenetek és voltak eléggé elcsépelt vontatott párbeszédek jelenetek egy biztos úgy ne üljön le senkise nézni a sorozatot hogy ez egy túlélő sorozat mert egészen hihetetlen dolgok vannak benne és aztán csak elvenné az ember kedvét én legalábbis ebbe futottam bele az első pár résznél aztán elkezdtem más megközelítésben és irányba nézni a sorozatot inkább felfogtam egy misztikus sorozatkent és úgy már eléggé elvitt a sorozat magával. Ja és külön kiemelném hogy remek ötlet volt az hogy nem csak a tinikrol szól a sorozat hanem a felnőttekről is. Volt amikor jobban érdekelt a felnőtt szál mint a tini.
Laca089 jan. 11. 23:23:27
Egy valami amit furcsálok, igaz még csak az első évadot néztem meg, de ugye mivel a gyerekek szülei is pontosan tudták hogy mikor és hol fog landolni a gép, vagyis azt a légitársaság nem tudta befogni a jelet hogy pontosan hol zuhant le a gép?? Meg ugye semmi jelenetet nem kaptunk hogy a szüleik keresnék őket, vagy bármi!
5/10
vandorbab jan. 01. 01:17:35 5/10
Az értékelések miatt beleszaladtam ebbe a sorozatba, amivel inkább sarokba szorított tizenéveseket fegyelmeznek.
Ők még nem ihatnak annyi vodkát, hogy attól életszerű legyen ez a gyászos vergődés.
A legelső részekben felütött kérdésekre nemhogy választ, de egy falfirkát sem kaptam az egész évadban.
Voltak jó jelenetek és el lehetett csípni egykét jobb párbeszédet, de összeségében a nagyapám katétercseréjének „mit és hova” kérdésfeltevése is izgalmasabb.
Persze az évad végére összezavarodtam, így csak annyit őriztem meg magamnak, hogy a kanadai hegyekben több a szűz, mint a kaja.
Nem akarok lebeszélni senkit sem, de ajánlani nem fogom.
vigilance 2023 dec. 10. - 12:32:31
Második évaddal voltak elég nagy problémák, sajnos rengeteg töltelékjelenet, üresjárat és ismétlődő témák újra felemlegetése. Megondom őszintén én a hangsúlyt a vadonra helyeztem volna és a fokozatosan elkorcsosuló lányokra, tébolyra, paranoiára. Sajnos halványan jelent meg. 4,5,6,7 rész nettó időhúzás volt, apró cselekménnyel, majd 7,8,9 - kapkodva összerakták az összecsapott.
8/10
Hungary.095 2022 szept. 18. - 09:04:18 8/10
Jó sorozat, néhol szarkasztikus, néhol kemény. És jön hamarosan a 2.évad