Zanox – Kockázatok és mellékhatások

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar romantikus vígjáték , sci-fi, krimi, 85 perc, 2022

Értékelés:

87 szavazatból
Szerinted?

A kétes eredetű házipálinkák sok fejfájást okoznak, a Zanox nevű kísérleti szerrel viszont lehetővé teszik az időutazást. Ráadásul más piákkal ellentétben nem előre, hanem a múltba. Misivel is ez történik, akit a következő reggelen a másnaposság helyett ismét az érettségi vár.
A szokatlan helyzettel élve Misi bátrabban kezdeményez Jankánál, akibe régóta szerelmes, megpróbál megakadályozni egy gyilkosságot, és a töri tételt is átnézi, amit húzni fog. Arra viszont nem gondol, hogy mennyi mindennek kell a helyén lennie ahhoz, hogy napját valóban a legjobbá alakítsa, miközben vészesen fogy az időutazás üzemanyaga, a házipálinka.
Baranyi Benő első nagyjátékfilmje romantikus és sci-fi jegyekkel átszőtt vígjáték. A Zanox – Kockázatok és mellékhatások a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának keretében készült.
Bemutató dátuma: 2022. május 26. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
maysee aug. 27. 15:47:30 8/10
Okosan, és szellemesen megoldott film, ami magyarosan fűszerezi az egyébként ismerős alapvetést. Első negyedóra tényleg kicsit steril - jól jön vele a sivárság, de ez nem dráma, úgyhogy ide kicsit sok szerintem - de kárpótolja a nézőt, hogy aztán a szórakoztatást kellőn komolyan, és magát azért könnyeden kezeli a folytatás (persze nem is lehetne másként, mert nagyon széles az érzelmi horizontja, azaz igazán fiatalosan rapszodikus helyenként) Szumma, nekem mindezzel együtt kifejezetten tetszett! Ügyesen van megírva, jók a színészek is, jó volt látni a tehetséges fiatalokat! Olvasom, hogy a rendező első nagyjátékfilmje, és azt gondolom, hogy nagyon ígéretes! Szuper, hajrá, így tovább!
7/10
trudy júl. 03. 16:29:20 7/10
A film hangulata engem többek között emlékeztet a Moszkva térre, a sztorija meg A Herceg haladéka, Groundhog Day filmekből merített, így annyira nem volt nagy újdonság, de egyszer simán érdemes megnézni, szórakoztató, voltak benne humoros jelenetek is.
2/10
artad jún. 30. 19:13:55 2/10 Előzmény Cirifischio
De nekem konkrétan nem azzal volt problémám, hogy hol forgatták. :)
Cirifischio jún. 30. 19:02:35 Előzmény artad
:D hat ezen a hsz-on jot nevettem. Dunaujvarosban forgattàk, ami maga a retró a mai napig ... Ott megallt az idő. De megsugom az orszag rengeteg helyén tudnank es szoktak is pl vilaghaborus stb filmeket forgatni, olyan lepukkant.
7/10
Böhöm jún. 25. 21:22:54 7/10
Nagy íve van ennek a filmnek, minden szempontból. Az elején kicsit nekem erőltetetten, ügyetlenül, már majdnem kínosan darabos volt. De nagyon érdekes volt tapasztalni, ahogy egyre kiforrottabbá, sodróbbá, az utolsó harmadban már kifejezetten izgalmassá válik a film. Helyére kezdenek kerülni a poénok is, amik már az elején sem feltétlen rosszak, csak valahogy nincsenek beágyazódva.
Összességében szerintem megéri megnézni. Nem kell megijedni az elején, egyáltalán nem lesz sablonos a végére. Pedig tartottam kicsit tőle, mert a történet alapja finoman szólva sem egyedi ötlet.
Ha az a bizonyos ív már az elején kicsit magasabb színvonalról indult volna, akkor lehet, hogy 9-10 körüli pontot is adnék rá
5/10
luci87 ápr. 07. 17:06:34 5/10
Nekem annyira nem jott be,hogy x edszerre is ujrakezd mindent.Jo,voltak benne viccses jelenetek is...de kicsit garaszto volt .1x meg lehet nezni..
10/10
szenbanyasz@gmail.com márc. 17. 22:47:14 10/10
Nagyon szuper kis magyar film ez, évek óta nem láttam ilyen jót. Még a kissé lerágott csont időhurkos műfajban is tudott egy-két új kreatív ötletet villantani, vannak benne jó poénok, eredeti karakterek és jó zenék, és - ha már a thrilleres vonalat választották - kellő feszültség is van, én a végén tényleg tudtam izgulni a főszereplő srácért. Külön bónusz, hogy az érettségi körüli hangulatot is jól idézi meg (pl. a pálinkarendelős jelenet ébresztett bennem régi emlékeket). A kissé retró megjelenést nem értettem egyedül: amíg az első mobiltelefon meg nem jelenik, nem voltam benne biztos, hogy nem a 80-as vagy a 90-es években játszódik. Mondjuk az is igaz, hogy Dunaújváros, ahol felvették, tényleg elég retró.
2/10
Katalin93 febr. 22. 19:09:31 2/10
A pozitív vélemények miatt egy jó filmet vártam, ehelyett megkaptam egy "Boldog halálnapot" magyar feldolgozás. Az elején még azt gondoltam legalább kicsit csavarnak rajta, de nem, sőőt.....
A fiú főszereplőnek értem, hogy egy kissé szerencsétlenebb, lúzerebb srácot akartak, de Bálint Elődről teljesen átjön, hogy nem az ellenkező nemhez vonzódik, ezért végig abszurdnak tűnik, hogy évek óta szerelmes és odavan egy lányért.
7/10
doktormacko1953 febr. 21. 09:54:21 7/10
Kellemes szórakoztató film .
8/10
sexykex jan. 10. 18:48:09 8/10
Kicsit féltem, hogy egy béna időhurkos szerencsétlenkedés lesz a film, amikor Rambo elkapta a lányt és a papi leugrott hozzájuk, de ez egy okosan bénázó mozi. Nagyon nagy szám benne az éjszakai szexjelenet és az angol érettségi. Van itt kérem magyar táj magyar ecsettel, de a kissé lökött humor mindvégig kíséri és mindentől megmenti a filmet. Első munkának szinte tökéletes.
7/10
The Cortez 2022 szept. 20. - 00:55:47 7/10
Időutazós-time loopos magyar sci-fi vígjáték. Az első fél óra egy ügyetlen, amatőr színvonalú katyvasz, a viccesnek szánt abszurd nyitójelenet konkrétan olyan, mintha egy szándékosan szar film lenne a filmben, ám a játékidő előrehaladtával felfejlődik mind a rendezés, mind a sztori, mind a színészi játék, így ezek által aztán elkezd működni az alkotás.
Az érettségi izgalmát korrektül visszaadó történet fokozatosan válik egyre feszültebbé, a szorongó főhős pedig folyamatosan fejlődik a húzós események hatására.. A cselekmény tele van kreatív ötletekkel (pl: a Zanox nevű gyógyszer + speciális házi pálesz = időben való utazás humoros, egyben igazán magyaros), ütős csavarokkal és sok, nagy részt eltalált betétdallal, ráadásként még egy sokkolóbb képsor is befigyel. A poénok közül többet fosul adnak elő, de nem egy hatásosra sikeredett. A zenei témák színvonaltalanok, ráadásul az egyik a Vissza a jövőbe valamelyikét próbálja koppintani (ezen kívül a finálé szintén megidézi a trilógia egyes pillanatait). Az öreg színészek jól tolják, viszont a fiatalok csak egy idő után szedik össze magukat. A romantikus szál nem lett kínos, ellenben a Vasvári Vivien nevezetű bulvárceleb pár másodperces szerepeltetése már annál inkább.
A Dunaújvárosban játszódó mozi az Idétlen időkigre, a Pillangóhatásra, illetve a sorozatgyilkosos bűnügyi vonal miatt a Boldog halálnapot!ra hasonlít a leginkább
8/10
3,14159 2022 szept. 11. - 18:30:37 8/10
Gondolkoztam rajta, adjak e 8 pontot, mert az alap ötletet láttuk már párszor.
Idétlen időkig, A holnap határa, Boss level...
De végül is ez egy egyszerű ötlet, szóval egymástól függetlenül is eszébe juthat több embernek, és fel lehet dolgozni az ötletet. Úgyhogy szerintem rendben van a film.
9/10
Jettero Heller 2022 szept. 07. - 22:35:02 9/10
Kedves film volt. Kellemes szórakozás. Az ilyen megoldásra nem számítottam, mégis nagyon tetszett. Javaslom a megnézését.
Valóban retro. Én a nyolcvanas évek feeling-jét véltem felfedezni.
Csak azt tudnám, hogy a filmjeinkben miért ennyire MŰ mindig a rendőrök kommunikációja!
A többiek szépen szerepben voltak, nem jutott eszembe, hogy ez film. Ez üdítő az eddigi magyar filmek után. De amikor a rendőrök akcióztak... atyaég! Más ország filmjeiben sose láttam ilyet.
6/10
pihes 2022 szept. 03. - 14:12:47 6/10
6/10
2/10
artad 2022 szept. 03. - 01:03:53 2/10
Gyerekek, ez egy katyvasz. A 'Pillangó hatás' és egyéb hasonló filmek magyar low budget veziója gagyi kiadásban.
Kicsit talán szpojler, de lehet, hogy annyira mégsem.
Eleve azt nem értem a film elején, hogy 2022-ben vagyunk és minden retro, nincs olyan dolog, ami nem. Teljes kavarodás, pedig akkor még a csávó nem is utazott sehova az időben. Ennek mi volt az értelme?
Komolyan örülök, hogy ezek a filmek előbb vagy utöbb megjelennek onlájn és nem kell a megnézésért fizetni. Sajnos az író meg a rendező előre megkapja a gázsiját ezekért a sz*rokért...
9/10
szürkekabát 2022 júl. 05. - 09:03:49 9/10
Ez egy nagyon jól összerakott, a maga keretei (magyar film, műfaj, költségvetés) adta lehetőségek között szinte tökéletes film, nagyon jó színészi játékkal, mind a főszereplők, mind a főbb mellékszereplők esetében. Fiataloknak és kevésbé fiataloknak is jó szórakozás.
8/10
Ledina 2022 júl. 04. - 12:12:18 8/10
Szórakoztató film. Vasvári Emese ismét fantasztikus alakítást nyújt, de a többi szereplő is kíváló.
fofilozofus 2022 jún. 25. - 11:03:28
Végre egy szórakoztató magyar film, aminek története is van. Az a legnagyobb baj a magyar filmekkel, hogy NEM AKARNAK ELMESÉLNI SEMMIT. Csak történik bennük a semmi. Az nem film. Szerintem jó poénok voltak benne, és egy hihetetlenül csavaros történet. Ajánlom.
8/10
janderka 2022 jún. 10. - 21:18:10 8/10
Jó szórakozás volt. Nekem tetszett. A műfaj elemeit szépen hozta. Kicsit lehetett volna persze nyesni a jeleneteiből, főleg az első két visszatérésben. Illetve a külső helyszíneken visszatérhettek volna ugyanazok a szituk, csak kicsit megváltoztatva (pl. a nagyi után érdeklődő haverral a buszon, vagy a suli előtt ácsorgó diákokkal a kapunál - ilyenek). De ettől még tetszett. A film hibrid játszódási kora volt csak fura elsőre - bár barátságosan ismerős. Ez az egyszerre kilencvenes évek eleji s egyszerre kortárs hangulat. Nekem 50 közelinek persze bejött. De hogy a mai tiniknek - akikről végülis szól - bejön-e majd, azt már nem t'om. Illetve, hogy értik-e pl. a plakátokat, a bulihangulatot, a zenéket, vagy épp a walkment. De mindegy is.
Jó, hogy elkészült. Pont! :)
10/10
funfun 2022 jún. 08. - 15:13:24 10/10
Teljesen rendben volt a film. Vígjátékként nem hasfájósan röhögős, de tényleg vicces. Amiért a maximális 10 pontot adtam: a casting. Nagyon üdítő volt gyakorlatilag ismeretlen színészeket látni, akik teljesen hozták a szerepet, hitelesek voltak, nem lógtak le a vászonról. Talán az öreg történelem érettségiztető színészt láttam már régi filmekben, mást nem ismertem.
A film végén tényleg izgultam, összejön-e, aminek össze kell jönnie, mivel egyre inkább drámai irányba ment a történet.
A főszereplő srác is 10 pontot érdemel. Nem tudom, valójában hány éves, de teljesen hiteles érettségiző korú. A nagymamája is nagyon jó volt, aki szerepe szerint egy cukiság.
SPOILER: kedvenc jelenetem a kórházi ébredés volt, a festett mennyezettel.
Összes hozzászólás