1

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar krimi, 91 perc, 2009

Értékelés:

83 szavazatból
Szerinted?

Az értékes ritkaságairól híres könyváruházban éppen záráshoz készülődik a személyzet, amikor egy titokzatos zarándok felbukkan az üzletben. Állítása szerint egy könyvért utazta át a világot, amit a bolttal együtt megálmodott, ezért kérésére a raktárba mennek azt felkutatni. A raktárban értetlenül konstatálják, hogy az összes könyv lecserélődött egy addig ismeretlen könyv példányaira, az üzletrészbe visszaérkezve pedig döbbenten látják, hogy az egy perccel azelőtt még meglévő árukészlet is nyomtalanul eltűnt. Helyette ugyanazzal a szerző és kiadó nélküli könyvvel van feltöltve az üzlet, melynek címe: "1". A helyszínt lezárja a "Valóságvédelmi Hivatal" és megkezdi a nyomozást Phil Pitch különleges ügynök vezetésével, aki a paranormálisnak vélt csalások magabiztos leleplezéséről híres.
Bemutató dátuma: 2009. november 5. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
juud 2013 szept. 23. - 13:56:50 7/10
"nem az a jobb stratéga, aki tudja h a gyõzelemhez meg kell lepni az az ellenfelet, hanem a aki tudja: hogyan lepje meg?"


kusza film, mégis: megfelelõ hangulatban érdemes átrágni rajta magunkat.
/de persze nem kötelezõ, a szabadság érzete fontos!/

tiszteletem minden jó szándékú ismeretterjesztésé, és gondolkodtatóé.
9/10
caya 2012 júl. 30. - 15:38:12 9/10
Önmagában páratlan, megrázó, humoros, titokzatos és érthetetlen. Kiváló képi világgal. Tetszik ez a kicsit Amerikai vonal amit követnek benne. Kötelezõ annak aki szereti a fura filemeket. Nekem nem tetszett a kontroll, de nem is fikázom, mert másnak meg igen.
10/10
7y 2011 dec. 13. - 08:02:03 10/10
Nekem bejött, különösen, ha hozzátesszük, hogy hazai mûhelybõl született. Mucsi ripacskodását én sem bírom, vergõdjön csak a Jancsó filmjeiben, bár ez a szerep is ripacskodó, úgyhogy elment benne. Szerintem pont azért jó, amiért itt valakinek nem tetszett, mivel tud filozofikus lenni. Lem ettõl jó. Aki sci-fi alatt a horror-akció filmeket érti, az nem a sci-fit szereti. Ez persze nem egy 2001 ûrodusszeia, de el is múlt már az az idõ. Sokkal inkább tényleg a Dark City, Gattaca és a többi, hasonló nyugati alkotás sorába illik. Pont ezért volt merész vállalkozás, s ha nem is kerül be ezen világméretû produkciók élvonalába, azért megállja a helyét. Azon kevés hazai filmek közé tartozik, amit még eltennék dvd lemezen, ha lenne.
10/10
tcshooker 2011 aug. 04. - 11:08:52 10/10
Nekem ez a film a magyar Dark City. Témájában is, és kicsit hangulatában is. Azt a filmet is nagyon szeretem.
3/10
oszizambo 2010 dec. 27. - 14:14:00 3/10 Előzmény serpentfly
A scy-fi nagyon hamar elértéktelenedik, vagy azonnal, vagy soha. Szegény Závada, sajnos már õ sem tudott mit kezdeni ezzel a fáradt történettel. Ezt a lengyeleknek kellene megcsinálni, és kifizetni.
serpentfly 2010 nov. 29. - 04:45:01
Érdekes, nagyon érdekes film, de az alkotókban, bárkié is a felelõsség, valahogy nincs meg az a bölcsesség, amit el akarnak hitetni a nézõvel. Szóval filmet készítenek egy rendkívül filozofikus témáról, de nem rendelkeznek a megfelelõ filozófiai képzettséggel hozzá, nekem ez az érzésem. És ettõl lesz hihetetlenül zavart az egész.
Nemcsak magáról az alapötletrõl beszélek, ott van például Swan Tamel figurája (Sinkó László remekül játszik, úgymond nem vele van a baj), aki folyamatosan eregeti az elgondolkodtató megjegyzéseit, amik mindig a cselekmény aktuális részéhez akarnak kapcsolódni, ez nyilvánvaló. De ez egyszerûen nem megy, mert egy idõ után üressé válnak a mondatai. Belezavarodunk, összekuszálódik az egész. És nem úgy kuszálódik össze, hogy sokszori megnézésre majd ki tudjuk bogozni, értelmet adni neki, hanem úgy, hogy a végén legyintünk egyet. És nem nézzük meg újra.
Mindazonáltal - megismételve a legelsõ kijelentést - érdekes volt.
1/10
Beyond silence 2010 nov. 11. - 03:14:15 1/10
A képek stb.-hez képest fájdalmasan kínos film. Egy értelmes percet se fedeztem fel benne. Egyszerûn rosszul van megírva, a dialógusok nevetségesen bénák, a látvány plasztikus, mesterkélt, kokány díszlettekkel. Jó ideig közelembe ne jöjjön filmmel ez a Veréb.

Egyetlen amit élveztem Sinkó László hangja volt, egy ideig...
feketevipera 2010 nov. 06. - 19:54:16
Õszintén szólva bennem felemás érzéseket keltett a film. Az alapötlet jó, a képi világ is kellõképpen nyomasztó sok helyen (bár szerintem eléggé egysíkú). Egyébként viszont bosszantott a hozzánk/hozzám vágott sok "bölcsesség", a kvázi innen-onnan "összelopkodott" idézetek, amelyeket Sinkó László nyomatott nekünk. A színészi játék pedig olyan, amilyen. Mucsiért sosem rajongtam igazán, helyenként számomra ripacskodásnak tûnt, amikor pl. ordibált. Mácsai kimért és modoros, mint oly sokszor, az õ játékában nem sok élvezetet találtam. A mellékszereplõk alakítása pedig sokszor borzalmasan színpadias volt, mintha kezdõ drámatagozatos gimnazisták játékát látnám. Szerintem már a felütés sem adja meg a kellõ feszültséget, a késõbbiekben pedig minden igyekezet ellenére is sokszor leül a történet, próbálják filozofikusabbra venni a tartalmat, de minden hiába. Valamiféle erõltetett katyvasz jön ki az egészbõl, amolyan se füle, se farka film. Azt sem értem, azért a bizonyos két fontos mondatért, amely a cselekmény lényegét adja/adná, miért kellett végigszenvednem másfél órát (plusz a sokszor feleslegesen trágár beszédet). Értem én, hogy mi a film mondanivalója: a létezés mint olyan; éljünk kicsit tudatosabban, meg különben is: a világ más részein éppen emberek százezrei halnak meg, és gondolnunk kell rájuk (mert "tudatában vagy-e mások létezésének?", nem mintha mondjuk 200 évvel ezelõtt Európában sokat törõdtek volna azzal, hogy pl. Új-Guineában a kannibálok éppen felfalják egymást, de mindegy is), blablabla. Erre felépíteni másfél órát finoman fogalmazva is bátor vállalkozás, fõleg mivel maga a történet is eléggé vontatott, nem sok minden akad, ami lekötné a nézõ figyelmét. Szóval számomra az értékeivel együtt sem válik kedvencemmé a film, de egy közepest megszavaznék neki.
Charles Foster Kane 2010 nov. 06. - 12:50:46
Igazából az nem egy novella, hanem esszé.
Mike88 2010 nov. 06. - 12:00:23
Én meg pont fordítva érzek. Van egy nemzetközi torrent oldal, ami az egész világ filmjeire szakosodott, ott az összes külföldi "el van szállva" a magyar filmektõl, konkrétan sokan garanciának tartják az országot a jó filmre, tehát ez is csak azt bizonyítja, hogy a színészeink hitelesek.
Aki pedig úgy van vele, hogy a magyar filmek általában szarok, s hiteltelennek tartja a magyar színészeket, az minek próbálkozik mégis azzal, hogy megnézzen egy magyar filmet? Lépjen át rajta, felejtse el, ne okozzon folyamatos csalódást saját magának! Hisz ki az aki szeret csalódni?
10/10
sxxorp 2010 nov. 06. - 02:48:14 10/10
Rég jött be ennyire magyar film, meglepett. Mély doolgra mutat rá, nem csoda, ha sokan csak néznek. Nem 10-es, de úgy lehúzták, h balanszként jó.
10/10
Winebale 2010 nov. 05. - 23:48:53 10/10
Nekem meg tetszett. És szerintem nem kell azon erõlködni, hogy megértse az ember, mert kérdést tesz fel a film (elég konkrétan, mert kétszer is kiírják), azon lehet gondolkozni.
jeffero 2010 nov. 05. - 22:28:19
Nagyon nyomasztó a hangulata. A narrátor szövege meg olyan élettelen, monoton hangú.
Bár nem olvastam a novellát, de ez tényleg inkább krimi, mint scifi, az meg nem a mûfajom, pedig a scifit régen bírtam.
VADÓCFIU 2010 nov. 05. - 22:07:51 Előzmény Lúúúúú
Elkezdtem nézni és nemsokat láttam belölle de hát nem egy izgalmas film,semmi hihetõ alakíttás nincs benne!
Miért van az hogy a magyar szinészeket nézve nme látok hiteles filmeket! Megnézek egy külföldit és jónak találom! de ezek a magyar filmek...........jajnekem
Lúúúúú 2010 nov. 05. - 13:01:16 Előzmény Rootwin
nekem meg is van. illetve csak ki van nyomtatva a netrõl. de elkezdtem olvasni és valójában olyan, mintha nem is egy önálló mû lenne, hanem egy hasonló mûvet elemez. tetszik, de néhol idegesítõ, néhol pedig csak az ,,és"-t és az ,,A"-t értem a mondatokban...
tzsol85 2010 szept. 06. - 04:54:40 Előzmény Rootwin
Az emberiség egy perce címû novellája alapján készítették a filmet.
Rootwin 2010 jún. 11. - 10:59:39
Valaki megtudná mondani, hogy a film melyik Stanislaw Lem írás alapján készült? Elõre is köszönöm!
Mike88 2010 máj. 05. - 19:33:37 Előzmény Sátán_Követe
Egyelõre sehonnan! Amúgy úgy vagyok vele, h szívesen megvennék jó pár magyar filmet, csak még véletlenül sem azokat adják ki DVD-n amire úgy igazán kíváncsi lennék.
4/10
Sátán_Követe 2010 máj. 03. - 22:52:06 4/10
Hali! Valaki nem tudná megmondani h honnan lehet letölteni ezt a filmet? Kérlek, annyira érdekelne... :(
coffos18 2010 máj. 02. - 18:14:44 Előzmény sylas
Ízlések és pofonok, hogy a könyv vagy a film a jobb...
"mennyi a különbség?"- sok! mivel egy filmnek nem az a feladata, hogy "visszabüfögje" azt , amit könyvben elolvas valaki (az nem érdekes) és ez igaz fordítva is; ha pl egy filmbõl készül könyv (bár ez ritka, de van rá példa). A forgatókönyvet inkább kell követnie egy filmnek (a rendezõnek), mint egy "a film ALAPJÁUL szolgáló" könyvet.
Összes hozzászólás