A Baktérítő alatt

Bakancslistához adom
Under Capricorn
angol filmdráma, 117 perc, 1949

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A Manderley ház asszonya és a Forgószél motívumait is megtaláljuk ebben az anyagilag csúfosan megbukott, de francia rajongói által agyondícsért Hitchcock-opusban, mely a rendező utolsó kosztümös filmje és mint önálló producernek a második filmvállalkozása a Kötél után.

Ausztrália, 1835 táján. Charles Adare, a kormányzó Angliából érkezett unokafivére, egy vacsorán észreveszi, hogy unokahúga, Harrietta, aki Sam Flusky meggazdagodott fegyenc felesége, az italba menekül házvezetőnője, Milly terrorja elől. Charles addig-addig próbál segíteni a szép asszonyon, míg beleszeret s ezzel kiváltja a féltékeny férj haragját. Végül persze fény derül a szörnyű családi titokra...
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
berto49 2016 jún. 22. - 01:00:50 5/10
SPOILER!!!
Ingrid Bergman miatt néztem meg ezt az Alfie mester által rendezett kosztümös filmet. Nem szívesen állok neki az ilyen jelmezes filmeknek, az ellenszenvem nõtt is irántuk. Nyálasan romantikus történet egy arisztokrata lány és egy lovászfiú szerelmérõl, beleszõve egy gyilkosságot. Bergman szokás szerint gyönyörû volt, a játéka ellen sem lehet sok kifogást emelni, bár amikor részeget játszott az inkább emlékeztetett egy füvezéstõl elszállt drogozóra. A végén tökéletes happyend. Szép színes volt, csak egy kenguru sem lehetett látni, pedig Ausztráliában játszódott. Nagyon-nagyon sok pénzért nézném csak újra!