A besúgó

Bakancslistához adom
The Informer
amerikai filmdráma, 85 perc, 1935

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Dublin, 1922. Gypo, az ír nemzeti mozgalom tagja húsz fontért elárulja barátját, Frankie-t, hogy barátnőjével ki tudjon vándorolni Amerikába. Lelkifurdalása miatt azonban nem tud elutazni, a pénzt rövid idő alatt szétszórja, és hiába tagad, büntetését nem kerülheti el.

"John Fordot nem annyira a bűn, mint inkább a bűnhődés folyamata érdekelte. A filmben Gypo képtelen örülni a vérdíjnak, melyet egyébként is villámgyorsan eltékozol. Ezzel szemben szüntelenül tartania kell attól, hogy leleplezik. (...)

A pótcselekvések - a részegeskedés és a randalírozás - csak ideig-óráig tartják benne a lelket. Bukása elkerülhetetlen. Ellenfelei bekerítik, és nem mondanak le fizikai megsemmisítéséről."

Stáblista:

Szereplők

Mary McPhillip
Dan Gallagher
Katie Madden
Frankie McPhillip

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Rahar 2012 júl. 06. - 22:13:18 3/10 Előzmény adamnagysweetmovie
Valóban, a fõszereplõ színész kiválóan és hitelesen játssza az ellenszenves, alkoholista karaktert, ez valóban dicséretes, ezt a szót rövid i-vel kell írni.
adamnagysweetmovie 2012 jan. 04. - 23:53:50 Előzmény Rahar
Ezek szerint csak azt mondod, élethûen játszik. Végülis dícséret:)
3/10
Rahar 2009 nov. 19. - 12:37:01 3/10
Nekem nem tetszik ez a film, már maga a történet sem tetszik, persze lehetséges, hogy azért mert utálom a részeg, részeges embereket. Primitív, egyszerû tekintetû, érzelmeit képtelen megfelelõ szinten kifejezõ fõszereplõ igencsak ellenszenves nekem. Ez mellett a történet is enyhén és finoman szólva is nagyon egyszerû. Szerintem felesleges bárkinek is megtekinteni, teljes idõpazarlás, de persze ez az én erõteljesen szubjektív véleményem.