A betörhetetlenek

Bakancslistához adom
The Honkers
amerikai western, 102 perc, 1972

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

James Coburn egy idősödő rodeo-cowboyt alakít, aki visszatér szülővárosába. Nemcsak a rodeo arénában kell megküzdenie, hanem saját személyes függetlenségének vágyával is, miközben arra is vágyik, hogy tisztelje a fia és a felesége.

Stáblista:

Szereplők

Lew Lathrop
Linda Lathrop
Deborah Moon
Royce Owens
Rita Ferguson
Potter seriff
Jack Ferguson

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
adamnagysweetmovie 2012 febr. 12. - 20:54:22 Előzmény feketevipera
Magam sem tudom, ezért kérdeztem:) Sokan mûfajként emlegetik, de nekem ez sántít, a mûfaj (western, thriller stb) mind témájában, mind stílusában viszonylag kompaktan leírható. De mi a dráma? Egy kicsit nehezebb kérdés, mint a vígjáték (ami egy csomó altípusból áll, jobban körülírható).
Valahol azt gondolom, a filmdráma gyûjtõfogalom, a nem mûfaji, "mûvészfilmes" komoly hangvételû darabok illenek bele, fõleg lélektani témában, közel a színpadi kamaradrámák világához.
Mindegy, nem akarom ragozni, mert nem biztos, hogy annyira érdekel téged és mást, meg nem is akarom tovább feszegetni e fórum kereteit.
offtopic
feketevipera 2012 febr. 12. - 18:20:54
Miért kellene pontosítanom? Nem hinném, hogy ilyesmivel kellene foglalkoznunk. Bár ha rengeteg szabadidõd van, megteheted. Egyébként meg visszakérdeznék: ha a drámának mint irodalmi mûfajnak nincs létjogosultsága filmen, akkor te hogyan neveznéd el a "nehezebben besorolható" mûveket? És akkor ezek szerint a filmdráma megnevezést negligálni kellene? Ebben az esetben mi lenne a komolyabb, valóban drámai jellegû filmek mûfaji megnevezése?
adamnagysweetmovie 2012 febr. 12. - 16:23:06
Bocs a teoretikus kérdésért:)
adamnagysweetmovie 2012 febr. 12. - 16:22:44 Előzmény feketevipera
Egy kérdésfelvetés: olyan sokat használják a dráma megjelölést pl a porton is, gyakorlatilag minden nehezebben besorolható nemmûfaji filmre. Van ennek az irodalmi kifejezésnek filmben létjogosultsága?
Amúgy a tartalma alapján sejtem, miért írod, egyfajta lélektani-egzisztencialista drámának tûnik valóban.
Örömmel veszem, ha pontosítani tudod a filmdráma fogalmát, köszi.
Ford Mustang 2011 júl. 06. - 13:31:28 Előzmény feketevipera
Egy megnézést megér, az biztos.
feketevipera 2011 máj. 24. - 22:08:51
A szó szoros értelmében véve nem nevezném westernnek, jóllehet "cowboyok" között játszódik a film. Inkább drámának tartom, ha már mindenféleképpen egyetlen mûfajt lehet csak megjelölni. Egyébként nem volt rossz, de nem nevezném remekmûnek. Mindenesetre egy megnézést megér.