A bosszú

Bakancslistához adom
Revenge
18 éven aluliak számára nem ajánlott francia akcióthriller, 108 perc, 2017

Értékelés:

106 szavazatból
Szerinted?

Három jómódú családfő a vadászatot választotta a hétköznapi stressz levezetésére. Éves találkozójukra érkeznek a sivatagba, de szokásuktól
eltérően egyikük szívdöglesztő fiatal szeretőjével érkezik. A lány
hamarosan nem csak a férfiak vágyálmainak középpontjába kerül, hanem a célkeresztjükbe is.
Bemutató dátuma: 2018. május 10. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
kundika máj. 21. 12:27:56 4/10
Ennyi vér még egy elefántban sincs! Amúgy meg hogy a picsába élnek akár perceket is,ilyen sérülésekkel! 😱
1/10
Jani3333 ápr. 01. 02:25:44 1/10
Ez mekkora egy szar te jo Isten. Áá ????
DcsabaS márc. 26. 23:07:25
Úgy kell nézni a filmet, mint egy véresen abszurd, ugyanakkor szexy, meseszerű, szuperwoman paródia filmet - és annak egészen szórakoztató lesz.
7/10
Nakahara márc. 25. 00:24:07 7/10
Akit nem zavar a patakokban folyó (irreálisan sok) művér és el tud tekinteni néhány biológiai és logikai abszurditástól, az kap egy jól összerakott filmet, tele szép képekkel. A korrekt forgatókönyvnek és dramaturgiának köszönhetően végig leköt, fenntartja a feszültséget, az erős atmoszféra behúz a filmbe.

Hatásosak benne a suspense megoldások (kapunk belőle bőven), bár sokszor a számomra idegesítő módszert alkalmazzák, mikor úgy nézünk a főhős szemével a kamerán át, hogy nem látunk mindent amit ő alapvetően kell hogy lásson (pl. az egyik hegyi utas jelenetben, a főhős nézőpontjából nézve, a vérnyomokat követve csak az utat látjuk pár méterre előre a lefelé fordított kamerán keresztül, a horizontot már nem, miközben a karakter egy ilyen helyzetben nyilván folyamatosan nézelődne messzebbre előbbre/oldalra is).

Ha úgy nézi az ember, mint egy mesét, akkor könnyen eltekinthet az irreális és túlzó dolgoktól. Régen az emberek is így meséltek egymásnak történeteket, tele túlzásokkal, amiben a valóság és a fantázia keveredett. Ezekből lettek aztán a népmesék, amikben nagyon sok erőszakos és kifejezetten horrorisztikus elem is benne maradt (gondoljunk csak a Grimm mesékre). Hát ez is egy ilyen történet, filmben elmesélve.
1/10
Hekaté márc. 09. 18:22:43 1/10
Rettenetesen rossz. Talán ennél rosszabb filmet nem is láttam még! Minden pontján idegesítően gáz! Erre kár volt bármiféle erőforrást is pazarolni. Ha lehetne 0 pontot (csillagot) adni, akkor arra nyomnék rá! Minősíthetetlen. Erkölcsi tartalma silány, a sztori mellőz minden realitást! Nagyon hosszan tudnám kritizálni, mert ezzel csak azt lehet tenni, de fölösleges. Nem is értem, miért adta fel ajánlásként ezt a lapot nekem a rendszer.
7/10
Dörflinger febr. 01. 22:05:55 7/10
Nézhető film túlzásokkal. 7/10

SPOILER

Ez a film minden emberi szervezetre vonatkozó reális dolgot nélkülöz. 12 patak művér folyik ki az emberekből, de hát ha valamelyik rendezőnek elgurul a gyógyszere, akkor ezek meg szoktak történni. Az alapötlet jó, kevesebb művérrel még hiteles is lett volna, leszámítva azt, hogy a csajt egy hatalmas karó felnyársalta. Ha mondjuk csak simán leesett volna egy füves részre, akkor még jó esetben - hitelesen - ő is életben maradt volna.
1/10
laszlodezsi_ jan. 19. 18:49:48 1/10
SPOILER
-Leesett magasról,felnyársalta egy hegyes faág, túlélte - Biztos szedte a Béres Cseppet, oké.
-Volt hite, hogy képes elégetni percek alatt egy kar vastagságú fatörzset, hogy az eltörjön, mielőtt ő ropogósra nem sül, s lám sikerült - Biztos nagyon száraz fa volt már.
-Fel bírt állni, és elrejtőzni merénylői elől - Biztos vietnami veterán, megélt már rosszabbat is.
-Cipő nélkül gyalogolt a forró homokban vérző testtel (annyira vérzett, hogy a nyoma nem vércseppek, hanem egybefüggő vércsík) - Lehet, hogy már sokszor túrázott, és 5 helyett 15 liter vére van, rendben.
-Nyílt sebbel alámerült a vízben, és tökre semmije nem ferőződött el - Biztos ez a világ legtiztább vizű sivatagi forrása.
-Megverték, vízben fojtogatták, miközben still egy fadarab állt ki testéből. - Ez a nő a feminizmus jelképe; kemény erős nő, akiben van tartás.
-Első áldozata képes volt 1 percig ordítva futkározva kapálózni az agyába mártott 15 centis pengével, mígnem jött a rövidzárlat, s holtan esett össze - Ez ám életösztön.
-Második áldozatának - miután fejbelőtték - volt lélekjelenléte a fékre lépni, és megállítani a száguldó autót, mielőtt az lesodródott volna a szerpentinről. Majd a féklámpa kialszik, szóval a halála előtt még fel is emelte a lábát a fékről - Biztos nagy természetvédő, és nem akarta, hogy az utolsó ökológiai lábnyoma egy kigyulladt autó legyen.
-Mikor a lány lecsekkolta, hogy tényleg meghalt a férfi, eltűnt a golyónyom a fejtámláról - Biztos szereltek a Roverekbe olyan bőrülést, mely képes a gyors önjavításra.
-Amúgy látszik, hogy hölgy rendezte, ugyanis Richard faszát vagy 5x megcsodálhattuk.

Képes voltam elvonatkoztatni a valóságtól elrugaszkodó dolgoktól és azt kell mondjam, eddig ez a kedvenc szuperhős-filmem. Nem tudjátok véletlenül, DC-s vagy Marveles?
9/10
InteriorLulu 2019 okt. 08. - 10:34:10 9/10
SPOILER
Szerintem az elvonatkoztatás képessége áldás, mint ahogy adott esetben a hajlandóság is arra. Jelen esetben ha túl tudsz/túl akarsz emelkedni a valóban a realitás határait feszegető feltámadáson (túl magasról való esés, testet átszúró faág, ami nyilván nem ért létfontosságú szervet, a vérzés elállítása a test mindkét oldalán), szóval ha mindezen felülemelkedsz, egy nagyon jó filmet kapsz. A történet mint faék, de ez önmagában egyáltalán nem baj: a forgatókönyv alapos és kidolgozott, a rendezés és a fényképezés elsőrangú, a színészek jók, van egy markáns karakterfejlődés is, az atmoszféra pedig nagyon erős. Továbbá - szerintem - igen szórakoztatóak mind a művészfilmes képsorok és momentumok, mind egyes, vélhetően ihlető filmekre való utalások, mind pedig az egész film véres naturalizmusa.
Persze, belekötni lehetne még egy-két részletbe, de miután azok talán mindegyike dramaturgiai okból van, így erre is azt mondanám, lehetne, de minek.
Gege06 2019 júl. 09. - 01:19:25

Ide írd a spoileres tartalmat


Hű a discoladyből lett szuperkatona aki mezitláb sérülten végigfutkossa a sivatagot 50 fokban egy sörrel a fejben... azért ez már nálam is kiverte a biztosítékot...
Szupergyenge pénzpocsékolás....a lány gyönyörű de erre felépíteni egy filmet???
seberla 2019 jún. 29. - 12:13:42 Előzmény Gabó28
az lehet, de megdöglött az összes tetűláda!
3/10
Antal Kellner 2019 máj. 04. - 02:35:23 3/10
Sajnos baromira kiszámítható,néha totál abszurd,és unalmas. Egyszerűen, nem is értem ez a film mi alapján került moziba. Ettől sokkal jobb filmek (sajnos!) még dvd megjelenést sem érdemelnek....
csak tudnám miért?!
kettyo 2019 ápr. 02. - 13:35:02
Basszus de gyenge, a csajszi nem tudja megakadályozni, hogy az arabfejű megerőszakolja, de utána átszúrt belekkel kinyírja mindhárom faszit. És félholtan is bombajól néz ki mindig :) A szőke faszi viszont tiszta Duke Nukem.
10/10
UncleSam 2019 márc. 27. - 20:45:32 10/10
10/10
8/10
sexykex 2019 márc. 20. - 13:30:33 8/10
A film teljesen rendben van. Aki nem csak a nyálas – beléd buzultam – mozit csípi és hajlandó pár órára lemondani az animációs családi filmek izgalmáról, sőt képes kilépni a Marvel Birodalomból, az nyugodtan nézze meg. Mese ez is, mint szinte minden film, de egy majdnem tökéletes, véres mese, ami képes lekötni azokat, akik amúgy emberből vannak.
(Többek emlegették, ezért újra megnéztem a Köpök a sírodra című filmet. Meggyőződésem, hogy se nem jobb, se nem hihetőbb, mint A bosszú, legfeljebb kegyetlenebb benne a leszámolás.)
gladiolus 2019 febr. 28. - 20:27:29
Irreális. Az eséskor a hasát átszúrta egy faág, nagyon durván, és abba az emberek belehalnak. És mi ez a hülyeség, hogy megégeti valamivel, és aztán semmi baja, még a helye is alig látszik, és éhen, szomjan végigrohanja a sivatagot, ekkora sebbel, és aztán kinyír három embert? Ne már. Minden reális alapot nélkülöz.
Az nyilvánvaló. hogy a férfiak nagyon férgek tudnak lenni, de csak olyan nőkkel tesznek meg ilyeneket, akik okot adnak rá.
Ja. Egyébkén t a férfiak nem normálisak, ha ebből a filmből indulunk ki. Ha egy nő nem szép, netán molett, akkor levegőnek nézik. Ha meg szép, akkor elpusztítják. Hát Margit-normális?
al dente 2019 febr. 14. - 00:29:57
Elkepeszto, hogy ez is egy film, a producer erre a fosra penzt adott es a szineszek nem rohogtek el magukat
7/10
Péterrrrrr 2019 jan. 05. - 19:24:42 7/10
Nem egy nagy szám a történet, de nekem tetszett. Sok helyen. És Colombe játéka, ahogy a gonoszt adta. És a sokszor nyers képek... Nekem bejött.
7/10
Péterrrrrr 2019 jan. 04. - 13:48:13 7/10
Köpök a sírodra... "

Szűz volt...., és végigment rajta az egész férfibanda, majd amikor segítségnek hitte a rendőrt, az még inkább megalázta és meggyötörte, majd meg akarták ölni.... Nagyon kemény csaj lehetsz, hogy ezt ép ésszel kibírtad volna. És az említett film horror... Mit vártál? Babazsúrt? Hát hiszen kemény vagy, mint az acél, neked meg sem kottyant volna, ha egy egész banda megerőszakol, majd megpróbál megölni... Ha meg így van, akkor mit finnyáskodsz?


6/10
LanyUs 2018 szept. 16. - 22:30:31 6/10
1980-as VHS korszakot idéző film történetben és zenei aláfestésben egyaránt. Nem is annyira rossz csont lerágás ez... egyszer nézős, HA nincs jobb
10/10
nikato 2018 szept. 10. - 16:33:42 10/10
Nagyon jó! Az első 15 percet bírjátok ki, aztán nagyon fordulatos, beindul! SPOILER SPOILER
SPOILER: Azért a pláza cicából hamar katona válik, én azt se tudnám hova tegyem a puskába a golyót vagy melyik felével, de oké. Amúgy nagy igazság: kelleti magát, kelleti, aztán utána meg játssza a szüzet. Azt sajnálom a vége nem lett lezárva, hogy a rendőrség elhiszi-e a meséjét? Hiszen ki hinné el, hogy akkora esés után... meg a nyakláncban pont ott a cucc. SPOILER VÉGE
Nekem kicsit a Mirage (1990) is eszembe jutott róla. Simán bármikor újra megnézném, nagyon tetszett!
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu