Film

A dicsőség arcai /Indigenes/

magyarul beszélő, algériai-francia-marokkói-belga háborús filmdráma, 123 perc, 2006


Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?
1943. Három esztendeje, hogy a németek megtörték a franciák ellenállását. Nem így Afrikában, ahol fölállítják az első francia hadsereget. Százharmincezer arab és más afrikai származású katona szolgál a trikolór alatt. Miközben ők az életüket tették föl a németek elleni harcra, sok francia "indigenes"-nek, bennszülötteknek csúfolja őket. Feltárul néhány katona sorsa: a nemes Abdelkader keményen küzd az ügyért, Yassirt inkább a pénz motiválja, Said a szegénység elől menekül, míg Messaoud romantikus álmodozó. Miközben feletteseik szinte semmibe veszik őket, felbecsülhetetlen szolgálatot tesznek Franciaországnak.

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Abdelkader
Messaoud
Margueritte village Vosges
Roger Martinez

Linkek:

Díjak és jelölések:

Vélemény:


2014. július 14. 17:20
Jó film ! Samy Nacery tényleg jól alakít, de a többiek is. Erős film, sokféle érzelmet kivált az emberből, elgondolkodtató.

2010. április 16. 18:07
Jó kis film, nem a szokványos hálivúdi történet. Jól bemutatja, hogy emberek képesek meghalni az abszolút semmiért. A film alatt végig bennem van, hogy Algír katonák, mi a fenéért harcolnak francia színekben olaszországban a németek ellen? Samy Nacery pedig szokás szerint zseniális a filmben, nagyon sajnálom, hogy afféle taxi szerű blődliségben is kell látnom.

2009. június 2. 14:50
Lehet mondani valós dokumentumfilm, mely bemutatja a katonák életét, "hovatartozását" a háborús időkben. A történet sajnos Lassan bontakozik ki! Így ne várjon senki akciófilmet! Érdekes, tanulságos film!
1× mindenképpen érdemes megnézni!

10-bűl 7-ős

Összes hozzászólás