Film

A dicsőség arcai

/Indigenes/
magyarul beszélő, algériai-francia-marokkói-belga háborús filmdráma, 123 perc, 2006

Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?

  1943. Három esztendeje, hogy a németek megtörték a franciák ellenállását. Nem így Afrikában, ahol fölállítják az első francia hadsereget. Százharmincezer arab és más afrikai származású katona szolgál a trikolór alatt. Miközben ők az életüket tették föl a németek elleni harcra, sok francia "indigenes"-nek, bennszülötteknek csúfolja őket. Feltárul néhány katona sorsa: a nemes Abdelkader keményen küzd az ügyért, Yassirt inkább a pénz motiválja, Said a szegénység elől menekül, míg Messaoud romantikus álmodozó. Miközben feletteseik szinte semmibe veszik őket, felbecsülhetetlen szolgálatot tesznek Franciaországnak.

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Abdelkader
  Messaoud
  Margueritte village Vosges
  Roger Martinez

  Díjak és jelölések:


  Vélemény:

  értékelése: 9/10
  2010 ápr. 16. - 18:07:33
  (1/2)

  Jó kis film, nem a szokványos hálivúdi történet. Jól bemutatja, hogy emberek képesek meghalni az abszolút semmiért. A film alatt végig bennem van, hogy Algír katonák, mi a fenéért harcolnak francia színekben olaszországban a németek ellen? Samy Nacery pedig szokás szerint zseniális a filmben, nagyon sajnálom, hogy afféle taxi szerû blõdliségben is kell látnom.

  2008 febr. 06. - 23:57:56
  (2/2)

  Nagyon tetszett. A második világháború eseményit kicsit más szemszögbõl mutatja be. A legtöbb ilyen témájú film a legfontosabb csatákkkal és személyekkel foglalkozik. Mindenképp érdemes megnézni ha már unjuk a partraszállós hollywoodi filmeket. Bár bizonyos részek emlékeztettek a Ryan közlegény megmentésére. A háború pusztitásának képeit is igyekeztek realisztikusan ábrázolni elhullott állatok, romok stb. Az érzelgõs részek mellé jut harci jelenet is kellõképpen.