A Föld: A víz bolygója

Bakancslistához adom
The Magic of the Big Blue
angol dokumentumfilm sorozat, 2012

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A sorozat egy hihetetlen víz alatti utazás, ritkán, vagy talán soha eddig nem látott felvételekkel, amelyek örökre az emlékezetbe vésődnek. A 7 részes természetfilm a tengerek és óceános rejtett, lenyűgöző vízi világát tárja elénk bolygónk minden földrészén. A sorozat fotósa a lengyel Darek Sepilo, aki első alkalommal Ázsiában, a Fülöp-szigetek, Malajzia és Indonézia által közrefogott Korall-háromszögnél merül alá. Itt található az ismert korallfajok háromnegyede, de ez a terület látja el a föld legnagyobb, évente dollármilliárdos bevételeket hozó tonhal-halászait is.

A Föld: a víz bolygója további részei az antarktiszi leopárdfókáktól a Yucatán-félszigetnél levő, a világ legnagyobbjaként ismert víz alatti barlang-rendszereken át lenyűgöző képeket mutat az Azori-szigetek bálnavilágából. Kevesen kísérlik meg, hogy mínusz 2 fokos vízben merülnek alá. De akik megteszik, azok jutalma lélegzetelállító látvány - a sorozat ezt a csodát is filmre vette.

Évadok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
bacsi77 2014 júl. 06. - 09:51:41 Előzmény makailaci25
Gyakorlatilag minden nyelvben (így a magyarban is) megvannak a szabályok,és szinte minden szabály alól vannak kivételek. Ez természetes dolog. Nem tudom,miért akadsz ki ezen (egyébként a mi környékünkön pl. nem azt mondják,hogy disznaja, hanem disznója), rengeteg más példát is lehetne hozni a magyar nyelv szabályai közül, amik alól temérdek kivétel van.
makailaci25 2013 dec. 22. - 19:14:17 Előzmény Texas Bill
Tanuljon a franc, tanuljanak a spanyolok magyarul.
offtopic
Texas Bill 2013 dec. 20. - 16:33:27
Jó, akkor tanulj pl. spanyolul és rá fogsz döbbenni, hogy a rendhagyó igéknek áll a világ.
makailaci25 2013 dec. 20. - 16:19:02
Már másik topikban is megjegyeztem, hogy rossz a ragozás! Ez a szó, hogy bolygó ragozása miért nincs elslampítva mint a többi hosszú 'ó'-ra végzõdõ szavak: ajtaja, hintaja, disznaja, bimbaja, hálaja, hajaja, autaja, stb. Még a talpam is borsódzik, amikor a slampec ragozásokat hallom. Nyelvõreink mit mondanak erre? : rendhagyó. Kérem! Az ilyesmit nem kéne rendhagyónak hívni, hanem Slampi, Slampec, azaz Slampos.Így lenne helyes és kategorikusan logikus.