A fülke

Bakancslistához adom
Phone Booth
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 81 perc, 2002

Értékelés:

604 szavazatból
Szerinted?

Megcsörren egy utcai telefon, Stu (Colin Farrell) felveszi, és majdnem belehal. Mert egy mesterlövész hívja, aki a környező toronyházak egyik ablakából éppen rá céloz. Rég vadászik a férfira, mindent tud róla, ismeri a feleségét, a szeretőjét, a titkait és a vágyait. Beszélgetni akar a férfi bűneiről: büntet és jutalmaz. Habozás nélkül öl és pontosan céloz. A férfi nem teheti le a telefont, csak vár és válaszol. Szeretné túlélni ezt a hívást; szeretne túljárni a lesipuskás eszén. Közben megérkezik a rendőrség, vezetőjük, Ed (Forest Whitaker) tárgyalni kezd a férfival, de férfi nem teheti le a kagylót még akkor sem, ha rendőrök tucatjai szegezik rá a fegyvert.
Bemutató dátuma: 2003. július 31. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
tortura 2019 jún. 27. - 18:01:09 Előzmény szzs
Ne húzd fel magad. Ez csak egy FILM. Nem baj, ha nem teljesen adekvát a valósággal.
7/10
DoctorMorreau 2019 máj. 22. - 02:26:07 7/10
A film alapötlete nem volt rossz, de sokkal izgalmasabban és igényesebben is megvalósíthatták volna.

10/7
10/10
Johnny007 2019 máj. 04. - 14:50:16 10/10
Szuper film! Egyszerű,kis költségvetésű és mégis nagyszerű!
Balikaa 2016 nov. 10. - 19:17:01
Á
Sonny Crockett 2016 jún. 16. - 14:02:40 Előzmény szzs
Sutherland neve azért szerepel a listán,mert a 81 perces filmbõl kb. 75. percet végigdumál. Attól függetlenül, hogy csak a végén mutatják az arcát,még õ az egyik fõszereplõ.
szzs 2016 márc. 26. - 12:47:13
Az a baj, hogy TELJESEN hülyének nézik a nézõt!
Akinek fogalma sincs(vagy tökrészeg és nem jut eszébe/nem érdekli), hogy:

a mobiltelefonok korában:
***spoiler***
Már volt puskamikrofon, amivel a rendõrség kideríthette volna, hogy mit beszél a fülkében a pasas. Igaz - a telefon másik végét valószínûleg nem hallották volna, de azért ez több mint a lehallgatási kisérlettel való tökölõdés.

Amikor a nõje már a helyszínen volt, akkor a pasas mobilszáma is kiderült. A mobiltársaság le tudta volna hallgatni - ha hihetünk a többi filmnek, ahol kiküldenek egy jelet, amire bekapcsol a mobil. Ez is csak egyirányú persze.

A fülke üvege kívülrõl át van lõve. (Amikor fülön lõtte) - Folyton látszik. Csak a rendõrök nem látják vagy nem tudják, hogy akár egy távcsõvel is megnézve, látszik, hogy melyik oldalról lõtték át.

Ha azt akarják, hogy jöjjön ki, miért nem vágják el a telefon kábelét? Vagy egy mesterlövész belelõhet a készülékbe. Mert ugye a pasast azért nem lövik, mert ott a média. De a telefont azért szabad. De a telefontársaság is lekapcsolhatja. A kódoló ezek ellen nem véd.

A robbanógolyóról már írtak elõttem. Hozzátenném, hogy a két qrva nem vette észre, hogy a hátán lõtték meg a stricit és azt sem, hogy a fülke ajtaja csukva volt és a pasas kezében sem volt fegyver. Meg persze lövést sem hallottak. (hangtompítót mondta is a lesipuskás)

Egy tucat rendõr szegezte rá a puskát rettegve attól, hogy majd mint valami Keoma vagy Old Firehand hirtelen a zsebébõl elõhalászik egy fegyvert és lõ. Ha ennyire féltek miért nem altatták el? Van annak is jópár módja, nem?

A kegyelemdöfés a sztory volt, hogy a rendõrök késõn érkeztek mert a puskás ELVÁGTA SAJÁT TORKÁT!
És ezt röhögés nélkül a nézõk pofájába vágták!

A Sutherland neve meg fogalmam sincs, hogy minek szerepel a listán. Azért a 15 másodperért a végén amikor semmit sem csinált csak megtett pár lépést.
Akkor már én jobban megérdemelném, mert én végig is néztem. Bár nem biztos, hogy szükségem lenne rá, hogy egy ilyen béna rendezésû filmben szerepeljen a nevem.

(Olyan apróságról -például, hogy a lelõtt stricit a rendõrség eltakarította, hogy ne zavarja az utca képét, pedig ilyenkor általában fényképezni meg helyszínelni szoktak az áldozat körül- már nem is érdemes beszélni.)
8/10
Monster01 2016 márc. 14. - 23:41:08 8/10
Tíz éve tíz éves koromban láttam a filmet. Nem hagyott mély nyomot bennem, nem emlékeztem semmire csak, hogy végig egy telefonfülke a helyszín. Na meg arra, hogy nem tetszett egy kicsit sem.

Ma valahogy eszembe jutott, hogy megnézzem. Így tíz évvel késõbb azt mondom ez egy jó film. Hiába az egy helyszín, izgalmas!

10/8
ceia 2015 jún. 28. - 19:44:19
Nem láttam még a filmet, csak elolvastam a leírást. Nem tûnik valami jónak, de Forest Whitaker az egyik kedvencem. Szóval talán megnézem, de most a Gru-t nézem éppen és reklámszünet van :)

Így hirtelen az jutott eszembe, amíg a rosszfiú beszélget a fülkében álló fõhõssel, a rendõrök megkeresik hol van és felmegy valamelyik épületbe az õ lövészük és leszedi. Esetleg akkor elõbb még odaáll a fülke elé egy nagy autó, hogy addig védje a pasast.
talpfaszamlalo 2015 jan. 23. - 09:09:41 Előzmény Deniel Project
Ahhoz képest tényleg jó film, amit lehetett kihoztak belõle, de a közepe táján már a sok logikai baki kiütközik, és egyáltalán nem tûnik már életszerûnek.

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!

Kb. akkortól mondanám mikor odamegy a strici balhézni és a gyilkos lelövi, távcsöves puskával. Ezt nem tudhatta elõre, hogy lesz majd valaki, aki ekkora balhét csinál, és ott lesz két k.rva is, akik rikácsolnak torkuk szakadtából, hogy lelõtték a stricijüket. Ráadásul a fülkében egy pisztoly van elrejtve, abba meg másmilyen lõszer kell, mint egy távcsöves mesterlövész puskába. Mintha említene valami olyasmit is, hogy az õ lövedéke becsapódáskor felrobban és ha fejbelõné mandarin nagyságú lenne, de a stricin mégse látni ezt, akkor biztos nem kóvályogna még percekig a lövés után. Na meg elég amatõr hiba az is tõle, hogy piros lézerpöttyös célzót használ, elég komoly felszerelése van, telt volna biztosan egy infrafényre is.

Na meg az is logikátlan, hogy egy gyilkos, aki a világot akarja jobbá tenni és ezért gyilkol hátrahagyja a fegyverét, de azért a fegyvertokot elviszi magával. Minek? Na meg miért adnak morfiumot Stu-nak a végén? Csak gumisöréttel találták el és nem is közelrõl, a morfium elég erõs narkotikum, csak nagyon súlyos fájdalmakra szokás adni. Ráadásul ezt a gyilkos is tudta, de honnan, tán beszélt a mentõsökkel is? Azt már nem is mondom, hogy miért ment oda a végén beszélni vele, hiszen ez óriási kockázat, felismerhette volna a hangját és nekiugrik, vagy csak kiabál és tele volt az utca rendõrrel biztos, hogy megfogták volna. Pláne, hogy nyilván hagyott nyomokat is a tetthelyen, ujjlenyomat, dns minta, hajszál, bõrdarab stb.
10/10
Andricful 2014 nov. 04. - 20:12:47 10/10
A legjobb film
8/10
Deniel Project 2014 okt. 30. - 01:43:00 8/10 Előzmény talpfaszamlalo
Egy helyszín játszódik még is lenyûgözött ez a 2002-es mozifilm. Vacak kis telefonfülkében mennyi csavart ki lehet hozni egy történetbõl. Csak ajánlani tudom, ha izgalmakra vágysz! 10 /8 ;)
talpfaszamlalo 2014 okt. 18. - 08:41:46 Előzmény Owl
Eleve ez a saját maga igazságáért szerinte bûnösöket gyilkoló rosszfiú alakja is a Hetedik címû filmbõl lopott ötlet.
talpfaszamlalo 2014 okt. 18. - 08:39:42 Előzmény Nótárius
*** S P O I L E R ! ! ! ***

Igen, ezen én is csodálkoztam. Ráadásul a puskát hátra is hagyta, nem vitte magával, de a tokot elvitte. Miért? Eleve az volna az elsõ kérdése egy kezdõ kommandósnak is ,hogy hol van a tok, amiben odavitte az állványos puskát, hiszen nem összeszerelve a hóna alatt vitte oda. Na meg az is ,hogy lezárják annyival, hogy 2átvágta a saját torkát" Nehezen kivitelezhetõ öngyilkossági kísérlet és mért veszõdne valaki ezzel ha ott van karnyújtásnyira egy puska. Batthyány Lajos próbálkozott torokátvágással öngyilkos lenni a börtönben, de nem sikerült neki, csak azt érte el, hogy nem tudták felakasztani Aradon a többi vértanúval.

Na meg az, hogy odamegy a végén a mentõautóhoz és beszél Ste-val, épeszû ember ilyet nem csinál ,hiszen reális veszély, hogy felismeri a hangját és pl. nekiugrik vagy csak kiabál, hogy õ volt az stb. és ezernyi rendõr volt a környéken, magyarázhatta volna, hogy nem is õ volt.

A másik, hogy van az a jelenet mikor látja a piros pöttyöt a mellén és idegesen forgolódik, hogy hol lehet, pedig ha a mellén van akkor nyilván szembõl céloz rá. Az is komikus, hogy a rendõrök leállnak vele tárgyalni meg lezárják a fél kerületet és rajnyi rendõrt vezényelnek oda, ahelyett, hogy egyszerûen mondjuk befújnának a fülkébe könnygázt. Na meg honnan tudta a gyilkos, hogy valaki majd balhézni fog, akit lelõ és rá tudja fogni Ste-ra? És, hogym ég két ostoba prosti is ott lesz, akik majd egymás szavába vágva rikácsolnak, hogy fegyver van nála és õ lõtt?
*** S P O I L E R v é g e ! ! ! ***
2/10
Nótárius 2014 okt. 12. - 14:25:22 2/10
Az erõsen fikciós, tanmesein moralizáló helyzetre építve végig fenntartott, várakozásteli feszültség után, a végén aztán ...

*** S P O I L E R ! ! ! ***
... a tettes, a tömbházban minden irányból váratlanul rátörõ kommandósok elõl, kezében egy méretes (fegyver?)-táskával kisétál az épületbõl és elmés-tanulságost zárómondatokat mond az addig rettegésben tartott áldozatának, akire valamiért (?!?) épp senki sem figyel. A buta kommandósok természetesen minden azonosítási kísérlet nélkül megállapítják, hogy a tettes egyedül volt és õt találták elvágott nyakkal a rajtaütés helyszínén.

*** S P O I L E R v é g e ! ! ! ***
10/10
breeder 2014 jún. 15. - 01:17:57 10/10
Nagyon tetszett a film. Igazi filmritkaság! :)

10/10
kiring 2014 márc. 29. - 15:55:03 Előzmény Owl
A mesterlövész a sorsot jelképezi.
8/10
m3246 2014 jan. 29. - 16:41:26 8/10
Régen láttam már párszor a filmet, gondoltam most megnézem angolul is... így is nagyon bejön. KS mennyire kis gonoszul tud röhögni, nagyon jó... ez kimaradt tõle a 24-ben :) Nekem nagyon bejön a sztori és ahogy a színeszek alakítanak, egyszerûen kell ez a film! Jó hogy megcsinálták 8/10
10/10
alien1976 2013 aug. 23. - 05:46:33 10/10
Nagyon tetszett ez a film.
A film cselekményvezetése, a kamerák mozgása, beállítása, a zene, a színészek játéka, mind mind emelte a film feszültségét, és a kiszolgáltatottság érzését. S ez volt az ami nekem bejött.
Nagyon jó volt, hogy a film már az elején beleugrott a közepébe. Azaz nem kaptunk tíz percnyi bevezetõt, ahol megismerjük a fõhöst. Okosan volt megcsinálva, hogy ott a fülkében ( ami a fõhõsünk számára, a kiszolgáltatottság, és a félelem háza volt) ismertük meg, s ott kaptunk képet a férfi tulajdonságairól.
Itt talán lehet SPOILER**********SPOILER******************
Ami még nagyon okos volt a filmben, hogy a gonosz bácsi a homályban maradt végig, de a hangján, és gondolatain keresztül árnyaltan megismerhettük.
Volt egy hiba, de lehet, hogy én nem néztem rendesen a filmet. De ha valaki rájön, hogy tévedtem, kérem jelezze. Az észrevétel : A 32 - ik perc környékén eltûnik a hulla. Azaz : Mutatják az utat, ott fekszik a szerencsétlenje, aztán jönnek a visítozó rendörkocsik, s a hulla nincs az uton.

Spoiler és a komment vége.
7/10
stomachh 2013 aug. 22. - 12:22:25 7/10
Tetszik a történet, de vannak benne számomra béna dolgok a rendõrség viselkedésében. Szerintem lehetett volna még feszíteni a húrt, de mindent összevetve ez egy jó film! 7/10.
9/10
King Diamond 2013 aug. 03. - 17:02:55 9/10
KIS SPOILER LEHET!!!
Átfutottam a hozzászólásokat, most valahogy nem volt kedvem elolvasgatni õket. A többségükkel értek egyet, jó kis film ez. Valamikor még régen láttam videokazettán, azóta nem. Nemrég újranéztem, és megint csak nagyon tetszett. Ahhoz képest, hogy gyakorlatilag egy helyszínen játszódik, egyáltalán nem válik unalmassá. Miután elõször felveszi Farrell a telefont, szinte tapintani lehet a feszültséget a levegõben. Ez nagyon tetszett. Belegondoltam, hogy én mit tennék egy ilyen helyzetben, hát, nem szívesen kerülnék ilyenbe, az biztos. Az is nagyon bejött, hogy a végéig nem tudjuk meg, ki a telefonáló, sõt. Egy ilyen szituáció bárhol, bármikor, bárkivel megtörténhet, bár, nem tudom, hogy mondjuk itt, Magyarországon mennyire lenne szokás nyilvános telefonfülkéket felhívni/hívogatni (én még egyszer sem hallottam nyilvános fülkét csörögni). A színészek remekül játszanak, Farrellen kívül Forest Whitaker is (de hát tudjuk, hogy õ is milyen jó színész).
Bátran ajánlható, izgalmas, feszültségtõl sem mentes thriller, a jobbik fajtából.
8.5/10
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu