A gyimesi borbély

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 47 perc, 2008

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

"Tudod-e, ki a legnagyobb úr a világon? A borbély. Akárkinek az orrát lefogja, s oda tekeri, ahová akarja". Bilibók Péter 37 éve vágja a hajakat Gyimesközéplokon. Ugyanolyan jól ismeri kuncsaftjai nyiratkozási szokásait, mint az életüket. Műhelye a falu információs központja: itt beszélik meg a hétköznapi teendőket, azt, hogy ki házasodik, s hogy ki halt meg éppen. Nem üzleti kapcsolat ez, gyakran még a fizetséget is természetben egyenlítik ki: kaszálással, disznóöléssel. Egy "szolgáltatás", egy munka, ami inkább tűnik baráti gesztusnak.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
szeretet ápr. 16. 14:07:11
INKÁBB ÉLNI KELL MERT ELFELEJTÜNK .....MINDENT AMI ÉLET AMI EMBERSÉG AMI ISTENI JÉZUSI MÜKÖDŐ TUDÓ ÉLET.....CSAK JÉZUS AZ AKIVEL ÉLET VAN....KÖVETÉSE ÉLETI PÉLDÁJA EMBERI LÁTÁSA ISTENI EGYSÉGBEN HARMONIÁBAN LÉTEZŐ....A TORINOI LEPEL PÉLDA MINDENRE MINDENKINEK MINDENHOL.....ÉLET SZERETET EMBERI ÉRTÉK JÉZUSI ISMERETET.....BOLYGÓNKAT VÉDENI ÉLŐLÉNYEKET ÉLTETNI NÖVÉNYI ÉTRENDET FOLYTATNI....MINDEN KÁROS ANYAG MENTESEN ÉLNI.....CSAK JÉZUSSAL
10/10
gyimes 2011 dec. 17. - 08:12:59 10/10 Előzmény cservakg
Csak most ,tegnap éjjel láttam a filmet elõször, a borbély szûkebb hazájában Hidegségpatakán él, magam is voltam "páciense". 7 éve élünk a csángók között-a Boglárka vendégházat üzemeltetjük-, de még mindíg nagy öröm látni és beszélgetni az ottani emberekkel. Érdekes, különleges és fõleg stresszmentes világ...:)Vajon mikor ismétlik a filmet??
10/10
cservakg 2010 aug. 08. - 23:07:09 10/10
Fenomenális volt. Végtelenül szimpatikusak voltak az ottani emberek és maga a borbély is. Elgondolkodtam, hogy mennyire elvesztettünk valamit a sok Mp3,DVD, Blue ray, digitális dekoder és stb világát hajszolva. Nem mondom, hogy így akarnék élni, de õk tudnak valamit amit mi nem. Örülök, hogy megnéztem, ajánlom mindenkinek.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu