A hallgatás szabálya

Bakancslistához adom
The Company You Keep
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 125 perc, 2012

Értékelés:

118 szavazatból
Szerinted?

Sharont (Susan Sarandon),az egykori Weather Underground mozgalom aktivistáját váratlanul őrizetbe veszik egy harminc évvel korábban elkövetett bankrablásban való részvételért. Ben (Shia Labeuof) ambiciózus riporter lévén kiugró lehetőséget lát a letartóztatott nő sztorijában, így nyomozni kezd a mozgalom egykori aktivistái után. Így fedi fel Jimet, a lányát egyedül nevelő ügyvédet, (Robert Redford) akit a bankrablásban életét vesztett biztonsági őr megölésével vádolnak, ám a hatóságoknak azóta sem sikerült kézre keríteniük. Jim a hírekből értesülve Sharon letartózátásról, úgy dönt, hogy saját és lánya épségének érdekében felkutatja egykori szeretőjét és aktivistatársát Mimit (Julie Christi). Az agresszív újságíróval és az FBI-jal a nyomában kénytelen felkutatni ország különböző pontjain élő egykori társait, hogy segítségükkel rátaláljon Mimire, aki egyszer és mindekorra tisztázhatja az őt ért vádak alól.
Bemutató dátuma: 2013. május 9. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Pierre Kardán aug. 13. 02:13:00 Előzmény sexykex
"És ezt miből számolta ki, talán matematikus ön?" A számok továbbra sem érdekelnek, akárhonan is veszed a hasraütésből, magyarnemzet c. propagandából, mittudomén. Lopás mindenütt van, elég csak itthon körülnézni.
Azt az országot meg sajnos a saját kormánya próbálja megfojtani, akárhogy is próbálják szépíteni. Hogy inkompetencia miatt, vagy mert meg van zsarolva a kedves minielnökúr, az még nem tiszta, bár gyanítom leginkább mindkettő. Persze egyszerűbb az álami TV olimpiai közvetítések szüneteiben 5 perces mini-hiradókban mindenért a háborút okolni. Ugyanakkor valahogy a gondolkodásra képes állampolgárokban felmerül, hogy miért is csak nálunk van "háborús veszélyhelyzet".
Orkok az USA-ban. Ja, az aluliskolázott redneckekekre gondolsz, a tipikus Trump szavazókra, hát igen. Remélhetőleg kisebbségben maradnak a jövőben.
Ha az "orosz, kínai, iráni, fehérorosz, észak-koreai tengely"-től kell félnünk, akkor miért is kell putyin segget nyalnunk? És miért a saját oldalunkat gyengítjük, ahol csak lehet? Ez öngólnak tűnik.
"ezt a háborút ma már amerikai és NATO fegyverekkel is vívják." Ez tény, csak akkor ne hallgassuk el azt sem, hogy az egész az orosz anyácskaföldről indult egy elmeháborodott diktátor utasítására. És alapvetően ártatlan polgárok vérét még mindig orosz (iráni drónokkal, kínai és észak-koreai rakétákkal, belarusz töltényekkel, stb) fegyverekkel ontják.
Egyébként én is tudok egy ilyen "viccet", remélem megérted. Úgy kezdődik, hogy: Hülyével vitatkozni, olyan mint galambbal sakkozni...
6/10
offtopic
sexykex aug. 12. 10:39:59 6/10 Előzmény Pierre Kardán
Nos, ilyenkor szokták megkérdezni a vitapartnertől: „Láttad azt a kutyát, aki elbújik a hülyék elől? Nem? Gondoltam!...” Ezt a kis viccet talán még megértetted, de számolni nem tudsz, az biztos.
55,4 milliárd dollárnyi katonai segítségből eltűnt 62.2 millió dollár értékű fegyver Ukrajnában. Ez a teljes szállítmány 0,11227%-a, nem túl jelentős tétel, de mindenképpen jelzi az ukrán katonai erők megbízhatóságát.
Eddig sem titkoltam, nem a szívem csücske a regnáló ukrán kormány. Ugyanis pontosan úgy bántak a Kárpátalján élő magyarokkal, mint korábban a szlovákok a Felvidéken élőkkel, románok az Erdélyben élőkkel. Abba az Unióba és abba a NATO-ba akarnak belépni, amelyiknek egyik tagját mostanában próbálják gazdaságilag megfojtani. Nyilván így szeretnék megköszönni a milliónyi ukrán menekültnek nyújtott segítségünket. És az sem véletlen, hogy az oroszok elől menekülő ukrán hadsereg egyik célpontjaként Magyarországot jelölték meg.
Továbbá! Orkok nem csak Oroszországban élnek, hanem az USA-ban is vannak dögivel. A pofájuk és gazdasági erejük hatalmas, de eszük nincs túl sok. Eddig csak ugattak a Gonosz Birodalmáról, de most lehet létre is hozzák azt. Ha kialakul az orosz, kínai, iráni, fehérorosz, észak-koreai tengely (amihez csatlakoznak majd mások is), akkor a jövőben nem csak a klímaválságtól és a migránsáradattól kell majd félnünk.
Végül! Én már mindent elmondtam. Az USA Külügyminisztériumának írásával bizonyítottam, hogy ezt a háborút ma már amerikai és NATO fegyverekkel is vívják. (Továbbá iráni drónokkal, kínai és észak-koreai rakétákkal, belarusz töltényekkel, stb.) Szabad a pálya: mesélj nekünk még valamit.
Pierre Kardán aug. 12. 02:11:22 Előzmény sexykex
Gyorsan rákerestem, de hol szerepel itt az az 62.2 millió dollár amiről a válaszodban "hablatyolsz"? De mindegy, hagyjuk is a számokat. Az oroszpropaganda lényege pont ez, amit csinálsz. Hajlítás, ferdítés és terelés. Az eredeti véleményedre visszatérve, miszerint "most is amerikai fegyverekkel ontanak vért". Nos az egész úgy indult, hogy az orkok 2022.02.24-én betörtek ukrajnába és orosz fegyverekkel elkezdtek vért ontani. Ez tény. A többi butaság, amit "szajkózol" az meg csak oroszpropaganda.
6/10
sexykex aug. 11. 23:21:56 6/10 Előzmény Pierre Kardán
Nem bántási szándékkal mondom és nem csak neked: Mielőtt valaki szajkózni kezdi a butaságait próbáljon már utána járni az igazságnak. Ha forrásnak nem felel meg a Magyar Nemzet és orosz propagandáról hablatyol, akkor keressen bizonyítékot, amivel alátámaszthatja saját véleményét.
Én most az U.S. DEPATMENT of STATE-t hívom segítségül és az U.S. Security Cooperation with Ukraine című cikkből idézek: „A mai napig több mint 55,4 milliárd dollár katonai segítséget nyújtottunk azóta, hogy Oroszország 2022. február 24-én elindította előre megfontolt, provokálatlan és brutális, teljes körű Ukrajna invázióját” (Az eredeti szöveg a segítségnyújtás részleteivel a https://www.state.gov/u-s-security-cooperation-with-ukraine/ címen található meg 2024.08.09. dátummal.)
Pierre Kardán aug. 10. 23:52:10 Előzmény sexykex
Az orosz propagandát nem kell elhinni. Az, hogy az egykor nagy nevű magyarnemzet az X-ről veszi a híreit, az mindent elmond a cikkei valóságtartalmáról. Nem kell ezekkel foglalkozni.
Remélem azokkal a fegyverekkel is a betolakodó orkok vérét fogják ontani. Amig el nem fogynak végre.
10/10
nickname81 aug. 10. 21:23:59 10/10
Nagyon tetszett! Végig lekötötte a figyelmemet Nálam 10/10
6/10
sexykex aug. 09. 18:35:15 6/10 Előzmény Pierre Kardán
Nem kisöbű sportpuskákra gondoltam, mert az apróbb holmit Ukrajnában is ellopják: „Az amerikai védelmi minisztérium egy jelentés szerint nem tudja, hol van 62,2 millió dollár összértékű fegyver, amelyeket Ukrajnába küldtek.” Inkább a kisebb-nagyobb hatótávolságú ATACMS rakétákra, a HIMARS rakétarendszerekre, Excalibur tüzérségi lövedékekre, földi indítású bombákra, Patriot valamint NASAMS légvédelmi rendszerekre és F–16-os harci repülőgépekre.
Pierre Kardán aug. 08. 20:27:48 Előzmény sexykex
Akarod mondani orosz fegyverekkel...
10/10
walgoo febr. 10. 22:49:06 10/10
10 pontos film szerintem is!
10/10
lipka klára febr. 09. 19:48:16 10/10 Előzmény unwissend
10n pontos , jó film
10/10
vcse 2023 aug. 12. - 20:12:28 10/10
Nagyon tetszett!
6/10
sexykex 2023 márc. 18. - 19:10:13 6/10
A film egyetlen hozadéka, hogy szeleteket mutat be Amerika múltjából, amikor a vietnami háborújuk még komoly mozgalmakat váltott ki. Egyetemisták tartották imperialistának saját kormányukat és százezrek tiltakoztak a háború ellen. (Az ukrajnai háború ellen már csak pár százan tiltakoznak, holott most is amerikai fegyverekkel ontanak vért. Egy szenilis vén hülye kockáztatja a világ békéjét, amihez Európa nyugati felén lelkesen asszisztálnak a semmiből sem tanuló birodalmi vezetők.) Ez a Weather Underground persze nem tartozott a pozitív csoportosulások közé, hiszen fegyverrel nehéz kivívni a békét. Aztán a háború véget ért, a fiatalok megöregedtek és megváltoztak, a gazdásági eredmények pedig megtizedelték a marxistákat. A filmben egy egykori forradalmárt üldöznek több-kevesebb sikerrel ügynökök és újságírók, amíg ki nem derül az igazság.
9/10
Hatpöttyös 2023 jan. 08. - 23:21:40 9/10
Egész jó film!
9/10
jsfelms@gmail.com 2021 júl. 31. - 17:14:39 9/10
Egy igazán jó film a sok fos között!
unwissend 2021 máj. 25. - 16:12:16
Lehangolò a z , hogy mintha elfelejtettek volna gondolkodni , tisztelet a kivételnek , aki é r t i is , amit néz.
Egy jò film , érdemes megnézni .
De aki e g y hamburgert akar estére ,
a sok kis zseniàlis rendezésű hamburgerecske közül , és azon akar ràgòdni , annak nem biztos , hogy tetszik.
8/10
fantyoyo 2016 ápr. 04. - 20:11:01 8/10
Susan Sarandon irgalmatlanul erõs színész, abban az 5 perces jelenetében nagyon nagy volt.
9/10
tesz-vesz 2014 dec. 01. - 14:51:57 9/10
kent és jacksoni mészárlást érdemes megemlíteni
kentnél 4 fegyvertelen diákot lelõttek az egyetemen a rendõrök és 7-et megsebesítettek amikor a tömegbe lõttek.
ez nem a mostani new orleans..
http://en.wikipedia.org/wiki/Kent_State_shootings

jacksoni egyetemen 2 diákot öltek meg és 12-öt megsebestettek. ez azért elég durva 1970-ben. szerintem ezt töbet kellett volna mondani a filmben

"1969, the My Lai Massacre by American troops of between 347 and 504 civilians in a Vietnamese village was exposed,"

a népirtás itt is tény, hihetetlen hogy senki nincs aki ezeket a népirtó amerikaiakat bíróság elé állítsa, innen látszik, hogy a világot teljesen befolyásuk alá vették szinte. legalábbis is a mi nagy nato- nkat, eunkat, enszünket mindenképpen, és a nyugati világ a mai napig mondja magára milyen értelmes meg jószívû, miközben a mai napig folynak a népirtások, az usa által már hirosima óta.



ja és szerintetek ki dobta fel redfordot az újságírónál az elején? a biokertész? vagy redford maga? mert azelõtt telefonál, hogy bedobnák a sráchoz az aktát. lehet hogy elege volt a rettegésbõl?
9/10
tesz-vesz 2014 dec. 01. - 14:32:20 9/10
azt írja Havasmezõi Gergely az itteni Filmtekercs kritikájánál, hogy "A (fiktív) Weather Underground Group tagjai egykor Amerika legkeresettebb bûnözõi voltak:"

miközben nem fiktív: http://en.wikipedia.org/wiki/Weather_Underground#cite_note-djwnyt82403-2
9/10
offtopic
tesz-vesz 2014 dec. 01. - 14:22:10 9/10 Előzmény kritiza
spoiler

"érdek elleni nyilatkozat, eldobná az esélyt a maga védelmére."
nemigen értem, miért nem vallhat maga ellen akkor ha mások kapják el?
vagy csak nem menthet fel úgy másokat inkább.
ilyen csak úgy látszik amerikai jogban van, mint a kettõs kockázat.
9/10
tesz-vesz 2014 dec. 01. - 14:17:44 9/10 Előzmény Schrader
SPOILER RONTÓC

látod ebben igazad van. és mikor sarandon azt mondja hogy semmit nem bánt meg, újra megtenné, akkor meg nem értem, végülis miért adta fel magát? mert nem lehet akkor lelkifurdalása
Összes hozzászólás