A három testőr

Bakancslistához adom
Les trois mousquetaires
francia-olasz kalandfilm, 112 perc, 1953

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Az Úr 1632. esztendejében egy szép nyári estén egy lovacska poroszkál az úton. Gazdáját D'Artagnannak hívják. Párizsba igyekszik, hogy meghódítsa a várost, és rangot szerezzen magának. A gascogne-i ifjú azonban csakhamar szóváltásba keveredik egy lovaggal, aki gúnyolódik a lován. A férfit Párizsban látja viszont, s oly fékevesztett sietséggel ered a nyomába, hogy egyenként magára haragítja a király három testőrét, akik párbajozni hívják. Az első próbatétel tehát hősünk számára, hogy meg kell vívnia Athosszal, Porthosszal és Aramisszal egyszerre...
Dumas romantikus regényének csodálatos filmváltozata, mely az izgalom, a szépség, a kaland, és a lázadás megörökítésével napjainkra sem veszített frissességéből.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Porthos
Planchet
XIII. Lajos király
Richelieu bíboros
Milady de Winter grófnő

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Dalmát 2015 nov. 15. - 22:00:51 6/10
Közepes feldolgozás, amely többé-kevésbé követi a regény cselekményét. Leginkább Planchet figuráját gyúrták át, a sztárkomikushoz, Bourvilhoz igazítva. Nem rossz film, de nem is igazán jó, a címszereplõk egy kissé elsikkadnak, inkább lehetne D'Artagnan és Planchet a címe. Érdekesség, hogy a rendezõ jó 20 évvel késõbb megint elõvette a regényt, és abban a verzióban kimondottan a négy testõr szolgája vette át a fõszerepet.
vino-et-veritas 2015 nov. 15. - 19:30:07
Hát (ellentétben a regénnyel), szegény Rochefort ezt a feldolgozást sem élte túl...
TRIX 2015 nov. 15. - 10:45:05
Figyelmesebben megnézve a szereposztást, vettem észre, hogy ma tényleg egy 1953-ban készült változatot láthatunk, de ami megtévesztett, hogy az 1961-es változat kópiafotóit mellékelték az ismertetõben.
TRIX 2015 nov. 15. - 10:25:14
Igazi kosztümös film, ami meglehetõsen híven adja vissza a könyv hangulatát. A Milady de Winter-t alakító Mylène Demongeot formálta meg a könyvben, meglehetõsen ellentmondásos személynek ábrázolt grófnõt - a késõbbiekben újra megfilmesített változatokhoz képest - a leghitelesebben. A film különben nem az itt feltüntetett évben, 1953-ban, hanem rá 8 évre, 1961-ben készült.