A házmester

Bakancslistához adom
Dans la cour
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia komédia, 97 perc, 2014

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Antoine egy rock zenekar tagja, akit egy nap teljesen váratlanul ér utol a depresszió. A kiégett zenész kilép addigi életéből, és hirtelen ötlettől vezérelve elvállalja egy társasház házmesteri állását. Kezdetben idegenül mozog új munkakörében, ám egy idő után nyugalmat talál a kukák tologatása, a posta válogatása és az udvar sepregetése során. Lassanként a lakókkal is megismerkedik: barátra lel a félrecsúszott ex-focista, valamint egy frissen visszavonult, de megállni képtelen asszony, Mathilde személyében. A lakók egyre jobban megszeretik a különc Antoine-t, aki hol egy épület-makett, hol egy kutya számára nyújt menedéket gondnoki lakásában, és még arra is időt fordít, hogy futórózsákat szerezzen az udvar vidámabbá tételére. Saját magával és depressziójával azonban továbbra sem tud szembenézni, bár tisztában van vele, hogy ez egy nap elkerülhetetlenné válik.
Bemutató dátuma: 2014. július 17. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
mynix 2014 júl. 28. - 21:30:46 10/10
Végre nem egy amerikai film is került a mozikba, ami még jó is. Nem az akciódús kategória, semmi véres aláfestés, semmi ágyjelenet. A fiataloknak ez már elég is ahhoz, hogy véletlenül se térjenek be a moziba és az intereneten is kerüljék a filmet. Mindenki másnak viszont egy mély, érzelemdús és elgondolkodtató filmet sikerül megnéznie. Az élet valódi problémáival és megoldásaival? - Ezt majd mindenki eldönti magától. Nem bántam meg, hogy megnéztem. 10/10
9/10
majerbea 2014 júl. 22. - 20:43:57 9/10
A kritikusokkal ellentétben én finomnak, mélynek, igaznak tartottam a filmet. Az életnek nincs értelme, csak ha adunk neki :)) akinek nem sikerül, azt sem kell megvetnünk, akinek sikerül, az sem hõs. Nekem ez a tolerancia.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu