A hírek szerelmesei

Bakancslistához adom
Up Close & Personal
amerikai romantikus dráma, 124 perc, 1996

Értékelés:

158 szavazatból
Szerinted?

A pincérnőként dolgozó Tally (Michelle Pfeiffer) minden vágya, hogy hírolvasó lehessen egy neves tévéállomáson. Elküldött anyaga megtetszik az egyik legnézettebb hírcsatorna sztárkommentátorának, Warren Justice-nak (Robert Redford), aki csalhatatlanul meglátja a jelöltekben a valós tehetséget, amely mint tudjuk nem terem minden bokorban. Tally a férfi segítségével hamarosan túlszárnyalja tanárát, aki hamarosan feladni kényszerül az állását.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
wolfat máj. 10. 15:19:25
Abszolút, a szó jó értelmében profin elkészített film a hírek szerelmeseinek a világáról egy jó love storyval fűszerezve.
Korábban is hallottam már arról, hogy ebben a világban érvényesülni, ehhez speciális alkat, no meg gyomor is kell -, a film ebben a tekintetben sem cáfolja az ilyen jellegű sztereotípiákat. Két ilyen nagyszerű színész, mint Robert Redford és Michelle Pfeiffer, amikor még topon voltak, végképp viszi a filmet. Valaki írta, hogy 20 percnél tovább nem bírta. Türelem! Lassan bomlik ki az expozíció, de a vége felé a film nagyon mozgalmas lesz.
Mellékes megjegyzés, de nehéz megállnom, hogy ne tegyem meg: Michelle Pfeiffer nagyjából a film közepéig szőke hajjal szerepel, aztán gesztenyebarnára vált. Rájöttem, hogy neki a szőke fazon az igazi!
csicso82 2019 júl. 16. - 23:46:54 Előzmény orgyen
Szerintem a 90-es években és a 2000-es években is kapott jó szerepeket és voltak jó filmjei: Havanna, Komputerkémek, Tisztességtelen ajánlat, A suttogó, Az utolsó erőd, Kémjátszma, Befejezetlen élet, Gyávák és hősök, Minden odavan, sőt a Marvel filmekben is jó kis karaktert alakít.
3/10
beldonbp 2018 okt. 06. - 23:16:04 3/10
Másodszor akartam végignézni, de nem bírtam tovább 20 percnél. Pedig nagyon szeretem Redfordot. Michelle Pfeiffernek vannak jó filmjei, de ripacskodni is nagyon tud, ebben inkább azt csinálta...(az első 20 percben, lehet, hogy a végére jót alakított).
Sanyabarbi 2017 júl. 08. - 14:20:18 Előzmény pneklara
Szívembõl szóltál! Én ezt tanultam, ez a szakmám. Valószínûleg életem végéig fogom nyögni a diákhitelt, aminek fejében van egy értéktelennek mondható diplomám. Megtanultam, hogyan kell minõségi mûsort szerkeszteni, közhelymentesen fogalmazni, helyesen írni, betéve kellett tudnunk a Médiatörvényt stb.
Egy ideig dolgoztam a szakmában. Volt ott egy varrónõ, akit közfoglalkoztatotti státusban alkalmaztak afféle mindenesként. Excelben vezette a mûsornyilvántartást, kezelte a súgógépet stb. Nagyon jó kapcsolatot ápolt a nyugdíj elõtt álló szerkesztõségi titkárnõvel, aki szintén nem szakmabéli volt, csak jó idõben bukkant fel jó helyen, és már közel 20 évet húzott le a cégnél (így válhattak végzettség nélküli operatõrré és webszerkesztõvé a felmenõi). Ezen kiváltságánál fogva a fõszerkesztõ felhatalmazta többek között arra, hogy korrektúrázza a nyomtatásban megjelenõ anyagainkat (amihez a Word helyesírás-ellenõrzõt hívta segítségül, ergo sokszor azt is kijavította, amit helyesen írtunk), illetve hogy gyártásvezetõi minõségében õ készítse az ügyeleti beosztásunkat, tehát õ döntött arról, kinek dõl be az estéje/hétvégéje azáltal, hogy minden hírértékkel bíró eseményt jelzõ készenléti hívás hozzá fut be az adott hét mind a 168 órájában. Történt, hogy a varrónõ megállapította, mennyivel jobb móka mikrofonnal a kézben szaladgálni, mint súgógépet kezelni. Így elsírta szíve ebbéli vágyát a fõszerkesztõnek, aki úgy funkcionált a szerkesztõségi titkárnõ számára, mint holmi papucsférj, innentõl fogva pedig - némi közbenjárásnak köszönhetõen - a kedves kis hölgy szerkesztõvé avanzsált. Természetesen, mivel van egy darab gyermeke (nekem három), neki nem kellett ügyeletet vállalnia... ettõl fogva olyan borzalmak jelentek meg leírva, hogy BICIGLI, VÁRANDóSÁG és hasonló gyönyörûségek. Az alanyt és állítmányt szinte soha nem egyeztette, de bár ez lett volna a legnagyobb baj! Ha sérelem érte (és az, ha dolgozni kellett, már annak számított), elsírta magát, hogy neki van egy gyermeke (igaz, ez napi 2-3-nál többször nem sûrûn fordult elõ), a vele egyet nem értõkkel szemben pedig produkálta a hirtelen hatalmat kapó kisemberre jellemzõ összes tünetet.
Nekem hányingerem lett a konfrontációtól, sõt, a saját szakmámtól is, amibe pedig mindig is szerelmes voltam. Kiléptem. A volt kollegina azóta is ott tevékenykedik, fejlõdést nem mutat. Én viszont annál inkább: már képes vagyok sírás helyett röhögni, ha belefutok egy-egy híradós anyagába. Ez a szakma kihalt.
elizabeth 2015 febr. 11. - 23:29:13 Előzmény orgyen
Kihagytad a legjobb filmjét :Ilyenek voltunk.
elizabeth 2015 febr. 11. - 23:27:49 Előzmény orgyen
Kihagytad a legjobb filmjét :Ilyenek voltunk.
pneklara 2014 febr. 21. - 14:21:54
Volt egy érzésem, hogy a film azért született, hogy ez a szép ember/Redford/ ránehézkedhessen erre a szép, mutatós nõre.
Mert igazából azt sem lehetett megtudni a filmbõl, mi van a hírmûsorok hátterében, de azt sem, mitõl olyan jó ez a botcsinálta riporternõ, mûsorvezetõnõ.
Régebben azt hittem,ahhoz, hogy valaki tudósító, riporter, mûsorvezetõ lehessen, ahhoz rengeteget kell tanulnia, és csak a legjobbak jutnak majd a képernyõre. Bridget Jones, meg az édesanyja után már tudom, hogy annyi is elég, legyen egy esemény, egy mikrofon a kézbe, és mehet a tudósítás.
Látva a hazai gyakorlatot, elég,ha valaki kiesik valamilyen valóságshowból, másnap már mûsort vezet.
Hogy hogyan, az a hallgatóságnak a legkínosabb, de szemmel láthatóan a munkaadókat ez nem zavarja.
Tehát ez nem is szakma valójában, vagy ilyen gyakorlat által "a szakma" értékelõdik le.
Szerencséjük, hogy nem interaktív a dolog, a nézõ nem szólhat be, csak otthon dohog magában.
A film csúcspontja az lett volna, mikor a hõsnõ börtönlázadásba keveredik, s onnan közvetíti a világot bejáró riportját. De nekem csak olyan volt az egész, mint aki jókor volt jó helyen, a mikrofon is a kezében volt, abba kapaszkodva nem tudott mit csinálni, beszélt bele.
Szóval nekem nem tetszett ez a film.
De Pfeiffer kisasszonynak nagy lehetõség az ezerféle mimikára.
9/10
alma2 2010 dec. 04. - 21:16:52 9/10
NAGYON SZERETEM, és ma különösen igaznak is látom. Az oknyomozó ujságirás, annak idején hogy hittünk benne, - ahogy a filmben is Redford. Aztán ma már nem is olyan fontos, sõt.
10/10
amarillys 2010 dec. 04. - 14:45:58 10/10
Tökjó filmeket nyomat mostanában a viasat, tegnap ál/arc, multkor a gyönyör rabjai, A szerelem tengere. Örülök, hogy lehet még normális filmeket nézni.
10/10
bazsoberni 2010 jún. 12. - 01:00:03 10/10
Jó film.
***SPOILER***
A vége nagyon szomorú, gondoltam happy end lesz a vége...
Lynettes 2009 dec. 13. - 17:51:42
kérek mindenkit írjon ha megvan neki ez a film. ha kell feliratosna is jó...
orgyen 2009 szept. 22. - 20:30:57
Sziasztok!
Film:
- tulajdonképpen igen gyenge film: 12 egy tucat szerelmes film, ráadásul Celine Dion nyavajgása!
Szereplõk:
- Robert Redford kiváló színész, egyik kedvencem, sajnos ez a film nem igazán neki való, erre Richard Gere is elég lett volna, különösen ha M.P. a partnere. De mivel R.R. kiváló színész itt is nagyon jó, egyedül elviszi a filmet, a gyenge forgatókönyv és partnerek ellenére.
- R.R. legjobb filmjei "A keselyû 3 napja", "A nagy balhé", ahol olyan kiváló partnerekkel dolgozott együtt mint Max von Sydow, Cliff Robertson, Faye Dunaway, Paul Newman, Robert Shaw.
- A többi jó filmjét is ebben az évtizedben forgatta: "Butch Cassidy és a Sundance kölyök", "A jelölt", "A nagy Gatsby", ' A nagy Waldo Pepper", "Az elnök emberei", "A híd túl messze van".
- Utolsó kimagasló filmje a "Távol Afrikától", utána már SAJNOS nem kapott jó szerepeket, pedig mint a "Hírek szerelmesei" is mutatja még mindíg megérdemelt volna jó forgatókönyvet és partnereket.
DVD:
- "A nagy balhé", "A keselyû 3 napja" és a "Távol Afrikától" megvan EREDETI Pannoniás szinkronnal.
A DVD-k eredeti jó minõségû forrásból származnak, a magyar szinkront magam készítettem VHS felvétel és az eredeti angol hang felhasználásával (zenék, zajok, effektek miatt).
- a "hírek szerelmesei" DVD-t, a balhé kedvéért (mivel úgy tûnik itthon nem elérhetõ) tegnap beszereztem egy spanyol barátomtól, egy honfitársamtól pedig a magyar szinkront.
Ma összeraktam, a módosított menüvel. Nekem ugyan nem kell, de majd odaadom valakinek: pld. akinek a "Titanic" is tetszett (ott is Celin Dion "énekelt").
8/10
Rahel 2009 szept. 22. - 17:46:55 8/10
-Határozottan jó film!
-Én 8 pontot adnék rá!!
bourne 2009 szept. 22. - 17:24:19
totálisan ösztom a véredényedet ... valóban ha azt vesszük, akkor az alapsztori semmiben sem különbözik 5 millió másik romantikus ömlengõs filmtõl ... és valamiért mégis kiemelkedik közülük ... igen, a színészek miatt ...
én azt a részt szeretem, amikor a végén RR írja a kérdéseket és közben már MP fel is teszi õket ... :))) nekem az a legromantikusabb, akárhogy is nézem ... 10 bõl 10 színész elrontotta volna azt a tekintetet ... Robert meg csípõbõl hozta ... hatalmas volt ...
mert hát végül is a szerelem is vmi ilyenrõl szól ... egy másik filmben jegyezték meg egyszer / és most nem leszek sajnos pontos/ h ha egy szerelem igazi, akkor egy idõ után elkezded önmagadat látni a másikban és ha valóban igazi szerelem akkor mellette maradsz ... mennyire igaz :)))))
10/10
poloska 2009 szept. 22. - 15:52:36 10/10
Jó film, csak sajnos a végérõl lemaradtam...mi a film vége???
10/10
Henci8 2009 szept. 22. - 13:45:49 10/10
Hát sztem is egy nagyon jó film és örülök, hogy végül megnéztem. A Viasat jóvoltából :D
Amikor még új film volt, nem kötött le túlságosan, révén hogy 11 voltam. Aztán meg nem láttam tegnapig. De megérte megnézni. És Celine nekem külön tetszett benne, attól függetlenül hogy nem vagyok egy fan.
Node ez a film is erõsítette azt, amit már régóta mondok, hogy minden a színészeken múlik. Ez a story egy tök átlagos, ha jól belegondolunk és a két színésznek köszönhetõ, hogy én most 10est adtam rá. Ugyanis életszerû volt, hihetõ volt a játékuk és nagyon jól mutattak együtt. Nem nagyon tudok még egy ilyen szappanopera szerû filmet mondani, ami ilyen jól sikerült volna. Bravo - ennyi.
Sárkányölõ 2009 szept. 21. - 21:31:59
Jó film, tetszik. Amúgy meglepõ valóban, hogy Robert Redford 60 éves volt akkor, de még 40 évesnek is eladhatta volna magát :) Pfeiffer meg 38 volt és jétszotta a pályakezdõt.
10/10
Patris92 2009 szept. 21. - 17:21:55 10/10
Végre megint 1 film amiben hallhatjuk Celine Dion-t.:D
Itt volt már az ideje, hogy leadják újra ezt a filmet, és ezt a nagyszerû énekesnõ dalát.:D
moksa 2009 szept. 21. - 14:03:13
Nekem azért tetszik, mert van benne jellemfejlõdés. M.F. a kis buta libából, komoly, érett nõvé válik a film végére, s mindezt teljesen természetesen teszi, nem túljátszva a szerepét.
Nálam ez a film benne van a TOP10-ben.
EsztyMinds 2009 szept. 20. - 18:49:14
Sziasztok! Nekem megvan DVD-n a film! Aki szeretné a modernebb formában a gyûjteménye között tudni a filmet, az dobjon meg egy privivel:)
Egyébként a mai napig az egyik kedvenc filmem. Robert Redford olyan 60 körül lehetett ekkoriban, mégsem nézett ki annyinak.
Hihetetlen, hogy mennyi energia és erõ sugárzott belõle!
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu