A kaktusz

Bakancslistához adom
Le Cactus
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia vígjáték, 94 perc, 2005

Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?

Sami tipikus hipochonder. Ha hall valami új betegségről, azt rögtön beképzeli magának. 15 éves kora óta egyetlen barátja, Patrick nyakán él, akinek bűntudata van egy gyerekkori sí baleset miatt. Mivel azonban időközben Patrick jól fizető állást és csinos feleséget is szerzett, állandóan nyavalygó cimborája egyre inkább a terhére lesz. Mielőtt azonban meg tudna szabadulni tőle, Sami egy félreértés miatt azt kezdi hinni, hogy halálos betegséget diagnosztizáltak nála és csak három hónapja van hátra. Az addig visszahúzódó férfi ezért elhatározza, hogy nem köt többé kompromisszumokat, hanem kiéli magát, csajozni fog és világot lát. Ez persze számos őrült helyzethez vezet.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
durumdara 2023 ápr. 17. - 08:11:56 6/10
Nem egy poénbomba, de azért el lehet nézegetni kikapcsolódásképpen. Az utazás, szép tájak, és zene teszik kerekké. Az alapötlet ugyan már el lett lőve párszor, de ez nem von le a szórakoztató jellegéből.
Némelyik jelenetet viszont tényleg nem kellett volna beleírni.


Az utolsó vakáció annyiban jobb, hogy az ember nem tudja már az elején, hogy kamu az egész betegség.
Ami szerintem abszolút hiba volt, az a megcsalásos jelenet. Ezt nem tudom hova tenni, mi volt a nő motivációja? És ebből nem lehet jól kijönni.


3/10
Dave2204 2022 okt. 10. - 18:03:19 3/10
Csalódás volt számomra. A francia vígjátékoktól sokkal többet várok. A vicces jelenetek is inkább kínosak voltak sokszor. A szép, egzotikus tájak, helyszínek miatt néztem mégis végig. Senkinek nem ajánlom, hogy erre a filmre vesztegesse az idejét.
eynrg 2014 márc. 09. - 08:33:08
Ahhoz képest amilyen lagymatagon kezdõdött, egészen élvezhetõ film lett a végére.