A kötelék

Bakancslistához adom
Kin
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai sci-fi, 102 perc, 2018

Értékelés:

45 szavazatból
Szerinted?

Valamikor a közeljövőben járunk egy lepusztult városban, itt él egy srác és nevelőapja, és itt talál a fiú egy szétesőben lévő épületben egy különleges fegyvert, amit szinte használni sem tud – de nagyon jól jön, amikor a börtönből szabadult (mostoha)bátyjával végezni akarnak volt bűntársai. Ám amint fény derül a fegyver létére, mindenki azt akarja, a gengsztereken kívül a szövetségi ügynökök és persze az idegenek is.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
InteriorLulu 2021 nov. 29. - 12:50:17 8/10
Jó film. Erős a hangsúly a családi szálon, az apa-fiú/testvér-testvér kötődésen, nyilván erre utal a cím is, és így sokkal inkább akciódús dráma, mint sci-fi. De hogy ez a háttérbe húzódó sci-fi-szál nem csupán külsőség, azt a vége bizonyítja, amikor valamennyire fény derül az idegenek kilétére.
SPOILER ON
Szinte biztosan nem véletlen, hogy a kissráccal beszélő "idegen" ember fekete, és hogy olyanokat mond, amikből valóban az következik, amit alattam is pedzegetnek (az apja/ő maga az), és hogy itt bizony időutazás fennforgása van. Ezt szintén maga a címadás (kötelék; kin, azaz rokon) erősíti.
SPOILER OFF
James Franco mindig jó, ám itt egyenesen zseniális rosszarc.
5/10
doktormacko1 2020 máj. 29. - 22:41:07 5/10
5 / 10 közepesen gyenge
7/10
nefefe 2020 máj. 01. - 16:11:56 7/10
Érdekes volt, a közepesnél erősebb, azért A kategóriásnak nem nevezném. Majdnem teljesen egyetértek az előttem szóló véleményével. Egyszer mindenképpen megnézhető.
9/10
xnag 2020 jan. 15. - 21:19:40 9/10
Maga a film összességében rendben volt. Nagyon jó, érdekes történet.

SPOILER

Egy kicsit furán oldották meg az elején a storit, amikor a srác apja meghal. Amikor kinézett a srác az asztal mögül, az ellenség főnöke pedig ott guggolt a földön a halott tesójával a karjaiban, akkor a srácnak volt elég ideje arra, hogy lelője (a valóságban ezt tette volna bárki, hogy ne eredjen a nyomába). A lehetősége ott volt. Erre ő elmenekült az apját is ott hagyva. Persze lelőtték, de nem is ellenőrizte, hogy meghalt. Én lelőttem volna a főnököt, és meg néztem volna, hogy tényleg halott-e, vagy csak elájult.

A másik. A végén én úgy vettem le, hogy ez a kettő idegen bem emberarcú idegen lény, hanem inkább a jövőből jöhettek.

Nekem a film összességében 10-ből 9.
6/10
Drizari 2020 jan. 10. - 19:33:55 6/10
Persze szubjektív a véleményem, a látottak alapján. Érdekes volt ez a "rossz fiú a rossz fiúk ellen" szál, és a "földönkívüli lény magasabb technikai tudással"

ember testalkattal

csattanó. Nem volt rossz a fényképezés (kameravezetés), a színészek is ZS kategória fölött alakították szerepüket. Üdítőt (sört) iszogatva unaloműző film, és nézhető.
7/10
Findzs 2020 jan. 10. - 18:43:52 7/10
Rendben van a film méltatlanul kap csak ennyi pontot.
Nem azt mondom, hogy év filmje várományos vagy hogy nem láttam jobbat.
De a sztori kerek egész, végig leköti az embert. A színészek jók és az is hiteles ahogy a kis srác a megtalált fegyverrel él/érvényesül. Ennyi játékidőbe ez fért bele és tényleg van még benne 1 rész.
7/10

Spoiler
A végén mikor az idegenek felfedik magukat többféle képen is lehet értelmezni azt a beszélgetést.
Még az is lehet, hogy a srác jövőbeni énje volt és azért mondta, hogy ő is kiáll a testvéréért.
Vagy esetleg az apja.
Spoiler
5/10
sexykex 2020 jan. 07. - 18:15:06 5/10
A szokásosnál is bugyutább akciófilm. Minősítik ezt mindennek: kriminek, drámának, sci-fi-nek is. Nem véletlen, hiszen mindenből van benne egy kicsi, de a szereplők egy része súlytalan, más része tenyérbe mászó. Valóban van benne némi feszültség, valóban várjuk, hogy mit tud kihozni belőle a rendező, de végül is semmi olyat, ami miatt feltétlenül meg kellene néznünk a filmjét.
9/10
alien1976 2020 jan. 07. - 02:51:47 9/10
Húú, ez a film nagyon kiabál a második részért. Hiszen a cselekmény nem lett teljesen kidolgozva, s bemutatva. gondolok itt a fantasy vonalra. Csak halványan lett érintve, csak sejtések,, pici utalások voltak rá. A fantasy részből sokkal többet akartam volna kapni. Jobban elmagyarázni a kissrác idekerülését, mert az tényleg homályban maradt. De.... Maga a film rendben volt. Ügyes volt végig a krimi történet vezetése. A karakterek kidolgozása teljesen jó volt. A "gonosz főszereplő " James Franco hihetetlenül jó volt. Amikor bemegy a benzinkútra, hogy mosdóra kell mennie, nagyon őrűltnek tűnt. Végig lekötött, végig izgultam a szereplőkért. Nagyon sajnálom, hogy a sci-fi ilyen kevés lett benne, de bízok benne, hogy lesz 2.
9/10
Guatrau 2020 jan. 05. - 03:25:23 9/10
Én nem értem, ez a film, hogyan kerülte el eddig az emberek figyelmét? Se egy hozzászólás, hét darab értékelés és közepes alatti átlag...

Szerintem baromi jó film! Engem nagyon megfogott.
A történet egyszerű, és láttunk is már ilyet, mégis nagyon működött. Gyakorlatilag egy akció film, gengszteres stílusban, sci-fi fűszerrel, egész jó dramaturgiával és színészi játékokkal. James Franco, mint szociopata gengszter főnök, iszonyat jó volt. Nagyon ment neki a szerep, pedig egy tipikus gonosz karaktert mutatnak, amit szintén sok filmben láthattunk már. De akkor is. Valahogy mégis, minden percében odaszögezett a fotelba ez a film.
Nem állítom, hogy hibátlan, mert nem az, viszont végig pörögnek az események, az egyensúly megvan minden szempontból és abszolút lebilincselő lesz azoknak, akik szeretik ezeket a műfajokat.

A sci-fi rész nem kap akkora hangsúlyt, egyszer csak belecsöppenünk, ahogy a főszereplők is.
Nem mutatnak és nem is árulnak el sokat belőle. Mégsem számított egy percig sem, kik az idegenek és honnan jöttek, vagy mi az a fegyver? Nyilván érdekelt, mert a kérdést feltettem magamban a film alatt, de mégsem számított, mert elképesztően élveztem a mozit. Arra is gondoltam, hogy nem is lesz megválaszolva, de tévedtem. A végén fény derül az idegenek kilétére. Részben... Nincs túl magyarázva, hagyott kérdéseket maga után, amit talán meg is válaszolhatunk magunkban, ha kicsit odafigyelünk a részletekre, hogy mi is történt, amikor az idegenek felbukkantak valahol... Egyértelmű utalásokat kapunk, majd egy választ a végén, ami nem teljesen arra mutat, amit láttunk. Mégis elgondolkodtatott, hogy akkor most miért mondta ezt a srácnak, és az volt akire gondolok?

Annyira jó volt a forgatókönyv és a rendezés, hogy még ennek ellenére sincs hiányérzetem. Maximum annyi, hogy folytatásért kiált, és tapsolva várom, ha lesz esetleg.
Működött, mint akciófilm, átjött a karakterek élethelyzete, ahogy bemutatták és ez a kis sci-fi vonal...
Megjegyzem, hogy mindenhol, minden műfaji elemben volt egy kis hiányosság, amit nem is neveznék igazán hiányosságnak, mert kevés volt a játékidő mindent kifejteni, de olyan egyensúlyt sikerült teremtenie a készítőknek, hogy összeállt belőle egy nagyon jó kis esti mozi.

Én nagyon remélem, hogy lesz folytatása, de ahogy látom a nagy csendet, sok reményt nem fűzök hozzá.
Méltatlanul mellőzött a film...
Többször is meg fogom nézni.

10/9