A lány a vonaton

Bakancslistához adom
The Girl on the Train
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 112 perc, 2016

Értékelés:

317 szavazatból
Szerinted?

Rachel (Emily Blunt) minden áldott nap felül a vonatra, hogy bemenjen a városba, és minden áldott nap kétszer elhalad a régi háza előtt. A ház előtt, ahol a volt férje (Justin Theraux) az új feleségével (Rebecca Ferguson) és nemrég született gyermekükkel lakik. Rachel képtelen elengedni a múltat, és miközben fájdalmát alkohollal próbálja enyhíteni, egy fiatal párról talál ki történeteket, akiket a várakozó vonatról figyel meg. A nő elképzelése szerint Megan (Haley Bennett) és Scott (Luke Ewans) élete tökéletes: gyönyörűek, szerelmesek és hűségesek egymáshoz.
Ám egy nap valami olyan megdöbbentőt pillant meg a vonat ablakából, ami mélységes félelemmel tölti el. A kétségbeesett nő mindenáron ki akarja deríteni az igazságot. Tanúnak jelentkezik a rendőrségen, ám alkoholizmusa és emlékezetkiesései miatt senki se hisz neki - még ő maga sem...
Bemutató dátuma: 2016. október 6. Forgalmazó: Freeman Film

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
IldiCo80 2023 dec. 31. - 11:23:01 10/10
10/10
8/10
cinemad 2023 nov. 01. - 06:01:29 8/10
Szerintem egy jó film, szívesen megnézem máskor is. Ugyanakkor azért nem akkora durranás, mint amit véleményem szerint a készítők vártak tőle. Manapság iszonyat nagy divatja van az írónőknek a krimi műfajban. Ha csak odaáll valaki a könyvesboltban a "skandináv krimik" felirat alá a könyvek felén női név szerepel. Ennek egy-két sikeresebb darab alapozott meg az elmúlt években például Gillian Flynn, akinek Holtodiglanja óriási siker lett a vásznon (tegyük hozzá, ehhez Finchernek is igen hálás lehet). De persze vannak más példák is. Na pont ezt akarták megismételni Paula Hawkins könyvével is, de közel sem sikerült annyira kiemelkedően. Lehet mégis csak a rendezőn is múlik ez nem csak az alapanyagon? Nincs bajom a női krimi írókkal, de sok esetben az író ismerete nélkül is rá lehet jönni három oldal után, milyen nemű a mű szerzője, mert az "akció és esemény vezéreltebb" férfi írókkal szemben olyan belső dolgokon képesek több tucat oldalon keresztül vekengeni, ami a sztorit nem viszi sehova (pont mint az életben, olyan dolgokon agyalnak a nők hónapokig, amit egy férfi nem is ért mert három perccel később túllendült rajta, vagy fel se tűnt neki). Például Camille Lackberg a Kőfejtő című thrillerében az oldalszám felében egy mellékszereplő szülés utáni depressziója okozta belső szenvedését ismerhetjük meg minden aspektusából, meg azon szorong, hogy mennyire nem tud megfelelni az anyósának, stb. miközben a nyomozásra szánt nettó oldalszám kimerül kb. 30-ban. Nekem ez a film is picit ilyen, túl sok a gyötrődés és ez nem mindig előnyére válik egy filmnek. Ettől függetlenül itt a filmben ez még az abszolút vállalható kategórián belül maradt. Köszönhető a jó színészeknek. Emily Blunt-ot alapból kedvelem és itt is jól hozza a szerepét. Amúgy egy picit olyan a film, mintha a Lila Akác közben járnánk, ahol a kőgazdag és tökéletes kinézetű férfi és női lakók egymás elleni ármánykodását látnánk. A sztori korrekt, van benne kellő csavar, kellően érdekfeszítő, bár túl nagy "hoppá"-t nem vált ki, meg sem közelíti a nem véletlenül párhuzamba állított Holtodiglant. Viszont hiba szerintem egyáltalán nincs benne, korrekt, jól összerakott thriller jó szereplőkkel. (extra nélkül)
DUNAWÖLD 2023 febr. 16. - 19:13:13 Előzmény Lilko03
A stressztől. Túl sok, kegyetlen neki a világ. Màr, ha intellektuàlis. Nem tudja feldolgozni. Ő pl. a válásàt?
Vagy szokàsból... Nyugaton pl.többet vedelnek, rendszeresen, de legtöbben, akik nem rúgnak be, nem is tartjak magukat alkoholistaknak
DUNAWÖLD 2023 febr. 16. - 19:10:34 Előzmény Cisco
Emily Blunt jó szerepeket kap, és igazán *hot*...
És most nézd meg a feleségedet. Nem annyira, ugye?
9/10
Lehasználó 2023 febr. 16. - 16:10:08 9/10 Előzmény Cisco
Hát látod,ez van.Ne is törődj vele! :))))
Cisco 2023 febr. 16. - 12:51:37 Előzmény Lehasználó
Lehasználó 2022 aug. 07. - 09:52:01
B@kker! Emily Blunt?
Hát nem vagy egy nagy igényű.
.
10/10
zimike 2022 okt. 24. - 22:01:23 10/10
Igen nagy film !!! KIHAGYHATATLAN !
9/10
Lehasználó 2022 aug. 27. - 18:54:43 9/10 Előzmény Kaliff
Úristen,mekkora sötét vagy! Te a filmről írsz,vagy egy általános seggfej pszichiáter vagy,aki itt okoskodik úgy nagyjából az életről?
Kaliff 2022 aug. 13. - 13:27:29 Előzmény Ivy00
A szétcsúszott alkoholisták nagy része ilyen.
Kaliff 2022 aug. 13. - 13:26:05 Előzmény Lilko03
Nem vagy egyedül. A legtöbb alkoholista nem is veszi észre, hogy az. Évtizedeket képesek leélni úgy, hogy azt hazudják maguknak, hogy á...az az egy feles reggelente nem számít. (a többi rekesz pia, amit magukba töltenek a nap folyamán, az már valahogy nincs a listájukon) Ők sem értik, miért mondja más rájuk, hogy alkoholista. Az ivás általában a fájdalom tompítása. Képtelenek szembenézni saját magukkal, tagadják a valóságot. Az ivással olyan állapotba kerülnek, ami egyfajta párhuzamos valóság a számukra. Aztán, hogy kit mi rángat ebből ki, azt nem lehet tudni. Legtöbbször valami betegség, amit közvetve az alkohol okoz. De nagyobbrészt visszaesnek. Egy olyan társadalomban, ami az alkoholfogyasztásra épül, egy ilyen embernek nehéz nem visszaesni.
Roberto DiCapribogyó 2022 aug. 08. - 09:22:52
Kár ezért a filmért (könyvet nem olvastam), pontosabban az első ~1,5 órájáért. Szerintem a rendező rossz döntést hozott azzal, hogy olyan stílusban rendezte meg, amilyenben.

Olyan mintha nem tudta volna eldönteni mit is akar, és így egy melodráma jellegű, elnyújtott, vontatott, de mégiscsak thriller lett belőle és ez szerintem rosszat tett a filmnek. A vége, az utolsó ~20-30 perc jó volt, sőt megrázó, addigra letisztult a film és elmozdult "hagyományos" thriller irányba, jól is állt neki.

Kíváncsi vagyok pl. Fincher mit hozott volna ki belőle, egy Holtodiglan szintű mestermű simán kikerekedhetett volna belőle.

Ettől függetlenül több dolog is tetszett benne:
- a színészeket eszelősen jól összeválogatták az adott szerepre, gyakorlatilag mindegyik brillírozott
- Emily Blunt-ot külön igazán megszórhatták volna min. egy Oscar jelöléssel, pazar volt az alakítása,
ahogy Németh Borbála szinkronja is - hogy tud üvölteni :-)
- maga a történet jó volt, a fordulatok is
- hogy bujtatott módon a nárcisztikusan sérült emberekről szól, ha úgy vesszük.
- élmény volt nézni a végén, hogy végre azt kapja meg az ilyen ember, amit érdemel.
- tetszett, hogy a végét nem húzták el (nem volt hosszas nyűglődés), nekem váratlan volt ahogy a főhős megoldotta a helyzetet
9/10
Lehasználó 2022 aug. 07. - 09:52:01 9/10
Érdekes és jó film volt.Nem Emily Blunt-ról nem hallottam még,néztem róla képeket,nem tudom más hogy van vele,de ebben a filmben gyönyörűen dögös ez a nő,akibe egy férfi örökké szerelmes tudna lenni.Nagyon jól játszott és a szinkron is jó volt.
8/10
Ildikó Nóra 2022 máj. 11. - 18:03:10 8/10
A regényből készült filmet érdemes megnézni, érdekes, izgalmas történet, jó szereposztással. Emily B-nak jól állt a szerep és jól is játszott, a szinkron tetszett. A regényt olvastam, nagyon jó, izgalmas, érdemes elolvasni, jobb, mint a film.
8/10
Hokunda 2022 máj. 01. - 23:13:16 8/10
Érdekes ez a film. Az elején mikor néztem, 20-40 percig azon gondolkodtam, hogy azon kívül, hogy rendkívül vontatott, vajon unalmas is marad? Szerencsére nem. Az unalom eltűnt, a vontatottság maradt. Kicsit olyan volt, mint a régi western filmek. Szépen nyugodtan halad előre a cselekmény. Senki sem siet sehová.
A filmnek komoly ereje, hogy hatást váltott ki belőlem. Ahogy néztem a filmet, láttam a párhuzamot az életem és a film eseményei között. A kilátástalanság, a látszólagos szépség és boldogság keveredése a kapcsolatok tengerében, a napi rutin torz szemüvegén át bámulva. Az amerikai rémálom. Ahol mindenkinek megvan a meggyőződése, még a főhősnek is, aki végig azt mondja mindenkinek, hogy semmiben sem biztos. Fura kettősség ez, amit talán a pszichológus személye ábrázol legjobban, ahogy végig félti a méltóságát, ragaszkodik a szakmaiságához és megtagadja a benne tomboló vágyat. Valaki, aki az egyensúlyt keresi, de nem veszi észre, hogy az élete egy kötéltánc. Ebben a filmben mindenki úgy élte az életét, ahogy mindig is akarta, de a beteljesülést mégis úgy kapta meg, ahogy sosem akarta.
A film azoknak ajánlott, akik bírják a pszicho-trillereket, a lassan kibontakozó eseményeket és az érzelmi vihart teljes képernyőn.
A film nem ajánlott szájbarágós, akcófilmes lendülethez szokott nézőknek.
A 16-os karika jogos. Ez nem gyerekfilm.
Zahire 2022 márc. 05. - 10:04:33 Előzmény Dörflinger
Inkább csak hátulról a szőkeségek. A magyar szinkron szerint megszólalásig hasonlítanak egymásra, valójában meg csak hasonlóságról beszél a felügyelőnő.Egyébként Annának tágranyílt kék szemei vannak, és elég nagy heftije, míg Meghan jellegzetesen álmos tekintetű és barna szemű és széles arcsontú.
Zahire 2022 márc. 05. - 10:01:50
Azért nem teljesen érthetőj egy dolog . SPOILER Tom végül is hogyan gondolkozott, megfojtja Rachelt Anna előtt és akkor utána mi lesz ? Vagy megfojtja Annát is ? És akkor mi a követekező lépés ? "
5/10
Lilko03 2022 febr. 20. - 22:26:46 5/10
Nem volt rossz a film, de nem volt könnyű nézni. Én sajnos egyáltalán nem tudom megérteni, hogy valaki miért lesz alkoholista.
Bordács Andrea 2021 ápr. 25. - 12:01:19 Előzmény Ildi456
Egyrészt a főszereplő nem sajnáltatta magát, sőt a szerző sem akarja pozitívan bemutatni, de ettől - mint kiderül, végig neki volt igaza, de pont a lecsúszott állapota miatt nem vette őt komolyan senki. Ez is előítélet, hogy kinek hiszünk. A bántalmazók azért is tudják sokáig megúszni, mert kiválóan tudják szimulálni az elvárt és meggyőző viselkedésmintákat, míg a bántalmazottat meg sikerül annyira kikészítenie a 4 fal között, hogy neki nem fognak hinni
Bordács Andrea 2021 ápr. 25. - 11:56:12 Előzmény Queen22
De volt jelentősége, mert láthatóan a nő meg akarta oldani az életét. Direkt nem rokonszenves karakterek. A film részben a bántalmazás hatásáról szól, hogy veszítheti el valaki általa minden önbecsülését, de legfőképp az előítéleteinkről, hogy egy szétcsúszott embert nem veszünk komolyan. Az igazság az nem jó fellépés kérdése. A nőnek végig igaza volt, de nem hittek neki az állapota miatt
kybuck 2021 ápr. 25. - 02:07:44
Nem rossz, de nem világmegváltó alkotás, a Temetetlen múlt ugrott be róla, meg a 24, tekintve, hogy minden, meg annak ellenkezője is megtörténik (kiveve, hogy Jack Bauer egy hős). Az elején valóban kicsit lassan indul be, utána se pörög fel túlsagosan az utolsó háromnegyed óráig, amikor minden kirakós a helyére kerül. És bár valamelyik kritika "vérfürdőt" emleget ekkorra, erről szó sincs, csak annyi vér van, amennyi szükséges egy ilyen filmhez. És a slusszpoén: a szinopszis dacára a nő semmit nem lát meg a vonatból, legalábbis nem onnan látja meg a lényeget. Egy thriller vagy krimihangulatú estére megteszi.
Összes hozzászólás