Film

A legyek ura /Lord of the Flies/

feliratos, angol filmdráma, 90 perc, 1963


Értékelés:

37 szavazatból
Szerinted?
Mi történik egy lakatlan szigeten egy magárahagyott gyermeksereggel? Egykor Isten áldását kérték a kadétiskola növendékei és Shakespeare-t olvastak. "Nem vagyunk mi vademberek, angolok vagyunk" - hangzik el egy gyermekszájból. A gyermekek eleinte megpróbálnak valamiféle demokratikus rendet tartani: akinél a kagyló, az szólhat. A megpróbáltatások, az éhség, a magáramaradottság azonban hamarosan kikezdi a józan, s egyben játékos gyermeki gondolkodást. A rend felbomlik, s a fiúk két táborra szakadnak. Természetesen az a csapat népszerűbb, amelyikben nem kell semmilyen szabálynak megfelelni. A másik csapat parancsnoka, Ralph félelemmel tapasztalja, hogy már csak néhányan maradtak a fékezhetőbb gyermekek közül. A két tábor között végeláthatatlan küzdelem kezdődik.

Forgalmazó: Örökmozgó

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Vélemény:


2013. május 1. 11:23
Én a későbbi, színes verziót láttam, és teljesen meg vagyok elégedve vele. A könyv kiváló, és a belőle készült adaptáció is remek lett. Nagyon jól megmutatja, mire képes az ember, ha az állati ösztönök felülkerekednek az emberi értelmen.

2011. december 30. 12:11
Annak idején én is áldottam a tanárokat, hogy milyen jó kis kötelező olvasmányt adtak végre és évekkel később, mikor a Mediában portyáztam kedvencek után, megpillantottam DVD-ben a Legyek Urá-t és egész jó kis ára volt, úgyhogy megvettem. De csak kb. 1 évvel később néztem meg és jobban örültem volna ha azért hosszabb az a film, mert eléggé csonkított volt. Mondjuk még így is átadta az elvadulást, a regény azért klasszisokkal jobb. Az utolsó jelentet én is valahogy úgy képzeltem el. :)


7/10

2010. március 11. 09:34
Ez teljes mértékben tükrözi a véleményemet, úgyhogy én már nem is fáradok vele:). Még nem olvastam a regény, de ugyanezeket éreztem (nagyon kivonat jellegű volt), láttam a filmben és nagy kedvet kaptam a könyvhöz, bár lelkileg nagyon megterhelő lesz, úgyhogy biztos halogatni fogom.
Mindenesetre ez tényleg jó film.

De ha már magukra maradt gyerekek egy lakatlan szigeten, akkor az általános iskolás korúak számára feltétlenül ajánlott Verne Kétévi vakációja:) (természetesen komoly tragédiáktól mentes; lehet, hogy inkább ezt olvasom el újra:))

Az azutáni korosztályoknak meg (bár ez már nem gyerekekről szól, de nagy kedvencem) Merle: A sziget, ott már elszabadulnak az indulatok, rivalizálások, gyilkosságok, ráadásul igaz történet alapján, de mint olvasmány nem megterhelő.

Mindezek után jöhet A legyek ura.

Összes hozzászólás