A Magnum ereje

Bakancslistához adom
Magnum Force
amerikai akciófilm, 124 perc, 1973

Értékelés:

78 szavazatból
Szerinted?

A San Francisco-i rendőrség két tagját, a bűnözőkkel szembeni durva bánásmódjáról elhíresült Piszkos Harry Callahant és új partnerét egy időre felfüggesztik, és eltiltják őket a gyilkossági ügyek nyomozásától. Ám azokra a bűnözőkre, akiknek sikerül büntetés nélkül megúszni tetteiket, ismeretlen gyilkosok sújtanak le. Carmine Riccát hiába vádolták meg gyilkossággal, bizonyítékok hiányában a bíróság felmenti. De Ricca nem sokáig élvezheti a szabadságot, egy motorosrendőr leállítja az autóját és végez vele. Callahan főnöke parancsai ellenére váratlanul megjelenik a bűntény helyszínén és nyomozásba kezd. Ricca halálával furcsa gyilkosságsorozat veszi kezdetét, az áldozatok pedig egytől egyig az alvilág közismert figurái.

Stáblista:

Szereplők

Harry Callahan
Early Smith
Charlie McCoy
John Davis
Carmine Ricca
Phil Sweet

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
ResidentEvil 2019 márc. 05. - 23:26:29 7/10
Ez a resz valabogy profibban volt összerakva mint az első nekem jobban bejott.Az alakitasok,az akciok,a sztori mind rendben voltak ,nem klasszikus de egyszer bőven nézhető.7/10.
offtopic
ilali 2014 aug. 10. - 02:39:18
A film valóban elrugaszkodik a valóságtól még az elején.
***SPOILER***
Hogy egy rendõr igazoltat több embert, ilyen csak filmen van.
A valóságban egy ember üvöltött két rendõrrel hogy: - A gatyátokból is kivetkõztetlek benneteket, ha még egyszer megmertek állítani.
A következõ ellenõrzéshez már a TEK jött ki. Nem azért mert erõsebbek, hanem mert õket védi a maszk. Kevésbé kell félniük, hogy felismerik õket.
(Soha még annyira nem szégyelltem magam, mint akkor, néhány éve. Azon meg jobb, ha nem is gondolkodok, hogy mások is miért tettek úgy mintha nem láttak-hallottak volna semmit.)
***SPOILER VÉGE***
Na de ez a fórum nem erre való, hogy kinek mennyi „sütnivalója” van.
Fontosabb amit Christine White/Carol McCoy kérdezett.
offtopic
Anditos 2014 máj. 02. - 13:47:57 Előzmény Gina424
Nekem a maiak közül Horatio Cane (?) karaktere irritáló nagyon valamelyik helyszínelõkbõl. Láttam pár részt, az az ürge önmaga paródiája lett, csak mosolyogni tudtam a nagyon hangzatos közhelyektõl, amiket a szájába adtak. Piszkos Harry ennyire azért nem irritál, talán mert Eastwood-nak jól áll a szerep és mert valahogy mégis szimpatikusan csinálja. :-)
Gina424 2014 ápr. 30. - 22:28:54 Előzmény Anditos
Egyezik a véleményünk. Nekem se jön be ez a karakter. Mondjuk halál idegesítõ ez a mindenki hülye a rendõrségnél csak Clint Eastwoodnak van egy kis sütnivalója... Hát ez a hetvenes években még elment, hála Istennek ma már kicsit árnyaltabbak a karakterek még egy akciófilmben is (nem a zs kategóriás filmekre gondolok).
De egyébként egész jó film volt.
offtopic
ilali 2013 szept. 21. - 03:34:26 Előzmény Anditos
(„... érdekes választás volt ..”
Nem lehetett könnyû olyan nõt találni, aki, még ha csak egy filmszereprõl van is szó, bekopog egy ajtón. Megtalálták az a lényeg. Adele Yoshioka Felv.: Frank Stanley)
6/10
rockpanorama 2013 máj. 11. - 21:11:30 6/10
Teljesen rendben van Piszkos Harry folytatása...
ilali 2013 márc. 13. - 01:46:00
(***SPOILER***
„ - Hál’ Istennek nem vagyunk egyformák.”
***SPOILER VÉGE***)
10/10
coloneldan 2013 febr. 25. - 17:03:11 10/10
Jobb idõpontba nem tudták berakni ??????

Már mióta akarom látni erre berakják 0:45-re...........
6/10
samspade37 2012 aug. 06. - 17:10:41 6/10
Nagyjából rendben van ez a rész is. Nincs benne semmi kiemelkedõ, ellentétben az elsõ filmmel, de így sem rossz.
irredenta84 2012 aug. 06. - 10:13:00 Előzmény lucalibra
Köszönöm. A magyar szinkron elég jó.Csak azt nem értem, hogy ha az angol eredetiben azt mondja a Briggs, hogy:-I never walk up to door with Harry, too many people don't like him, akkor a magyar szöveg miért az, hogy:-Valamikor együtt dolgoztam Harryvel, mindig biztonságban éreztem magam.
lucalibra 2012 máj. 31. - 22:01:42 Előzmény irredenta84
Izsóf Vilmos
irredenta84 2012 máj. 26. - 13:40:54 Előzmény Tibag05
Egyetlen kérdésem volna: ki Briggs hadnagy magyar hangja?
Tibag05 2011 máj. 26. - 14:47:38 Előzmény F_E_B
.."lövi halomra a bûnözõket,.."

ez a legjobb az egészben!
offtopic
Anditos 2010 aug. 12. - 09:39:52
Tegnap néztem meg, szeretem a hetvenes évek amerikai filmjeit. Ebben is jó volt a krimi vonal, izgalmas, jól fényképezett film, kitûnõ alakításokkal. De sajnos nekem nem jön be a piszkos harry stílus, az állandóan rezdüléstelen arc, a "ritkán szólok, de akkor aztán odamondok" tipusú karakter. Megmaradok hát Eastwood más témájú filmjeinél. :-)
(A szomszédcsaj elég érdekes választás volt, széltében és hosszában is fele volt Eastwoodnak, mintha egy 12 évessel bújt volna ágyba.)
The Man Who Laughs 2010 jún. 06. - 23:09:17
Harry Calahan visszatért, és ezt nagyon jól tette. Ezutal egy önbiráskodó rendõr osztaggal kell felvennie a harcot. Így a történet tovább viszi az elsõ rész témáját, ami a mai napig aktuális (azaz rendõrõk kontra a bünõzõknek sok kis kaput hagyó bürokráciai rendszer). Jó ötlett volt John Milliust komolyabbann bevenni az irói munkálatokban. Fordulatos, izgalmas sztorit hozott össze. Eastwoodra természetesen nem lehet panasz, ez a szerep neki van kitalálva.

A film 100%-ig méltó korszak alkotó elözményéhez. 9/10
8/10
Mákostonhal 2009 dec. 17. - 18:34:05 8/10 Előzmény F_E_B
Igazad lehet. Szeretek dolgokba többet beleolvasni, mint amennyi valójában van bennük...
F_E_B 2009 dec. 16. - 13:16:50 Előzmény Mákostonhal
Szerintem szó sincs meghasonlásról a filmben. Harry megy a maga feje után, lövi halomra a bûnözõket, s ugyanezt teszik a fiatalok is, csak kicsit kevésbé érzelgõsen.
Egy új, gyõztes típusnak érzik magukat, talán ezért is végeznek olyan könnyedén a veterán Charlie-val. Harry fejében viszont meg sem fordul, hogy melléjük állhatna, még kevésbé, hogy párhuzamot vonjon a saját és a halálosztag munkája között.
8/10
Mákostonhal 2008 márc. 15. - 19:24:09 8/10
Piszkos Harry elsõ, és egyben legjobb visszatérése. A San-Fransisco-i zsaru második fõügylete jóval szövevényesebb, a már annyiszor látott "barát, vagy ellenség?" kérdést dolgozza föl remek, még most is egyedinek tûnõ formában. Az ügy, amiben járõr zsaruk likvidálják sorra az alvilág embereit, még egyenesebb, még szembetûnõbb meghasonlást eszközöl a fõhõs számára, mint az elsõ részben, elénk állítva a film valódi kérdését: Helyesen cselekszik-e Harry Callahan, vagy a bûnözõk rémeivé váló járõrök kicsi, de annál lelkesebb csoportja? A válasz ugyan nyílegyenesen és acélkeményen megérkezik egy makacs "nem egészen" formájában, mégsem lehet ilyen egyszerûen lekezelni a film mondanivalóját, ami ugyan nem éppen bonyolult, vagy jól kidolgozott, mégis az elsõ rész lábjegyzetszerûségénél figyelemreméltóbb. Clint Eastwood markáns, sármos és kemény, a nõi szíveket ugyanúgy meglágyítja, mint ellenségei testi épségét, még jobb teljesítményt nyújt, mint legutóbb. A fõhõs figurájának háttértörténetét, múltját, vagy régi ismerõseit ugyan jobban megismerjük, tetteinek motivációi még mindíg csak egy vaskos "mert így helyes"-ben nyilvánulnak meg. Ez azonban nem feltétlenül baj, csupán a karakterrõl kialakított nézetet fogja megváltoztatni bennünk. Habár az elsõ rész sem volt éppen személyes látószögû, itt már olyan szinten kívül vagyunk az eseményeken, hogy nemcsak hogy nehezebb megismerni a fõhõst, még nehezebb beleélni magunkat a helyzetébe. De mint mondtam, ez nem feltétlenül baj. Így azonban a film nem nagyon tud kiváltani belõlünk többet mint lelkes ovációt. A film tempója lassabb, emiatt a több akció kevesebbnek tûnik, az ezek közötti idõt Ted Post rendezõ a városi hétköznapok, és Harry ügyes-bajos dolgainak, vagy mellékügyeinek bemutatására szánta. Az akció emlékezetesebb lehet, mint az elsõ részben, fényképezésük félig-meddig remekbeszabottnak tûnik még ma is. a lassabb tempójú vágások, jellegzetes képek, mint például a város éjszakai fényei, meredek fekvésû utcái, a '70-es évek jellegzetes Cadillac-jei és más autói, vagy a durva attitûddel rendelkezõ fõhõs, hiába a némely zsaru-filmekre oly jellemzõ moralizálás (A'la Serpico)teljes nélkülözése, mindezzel, és a hosszú játékidõvel együtt minden adott egy zsaru mini-eposzhoz. Ezen bemutatásmód által nyer dícséretet a remek, lassú tempójú rendezés, és erõsödik meg a film hangulata. Véleményem szerint a Magnum ereje, habár szintén kissé idejétmúlt, még jobban teljesít, mint az elsõ rész. "Piszkos" Harry Callahan megmutatta, hogy még mindíg érdemes a nézõk figyelmére. 83%
kevinspéci 2007 szept. 22. - 12:02:44
Remélem, azér' végigélvezted a jó Csákkot is. :)
Egy ilyen után értékeli az ember igazán a jó filmeket. :)
9/10
Zajac 2007 szept. 21. - 18:49:18 9/10
MEGVAN!
Ez az a film amit ma nézik!:-)
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu