A másik bárány

Bakancslistához adom
The Other Lamb
16 éven aluliak számára nem ajánlott ír-belga-amerikai horror-dráma, 97 perc, 2019

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Selah, a kamaszlány távol a világtól, egy eldugott női szektában nőtt fel. Az erdei kommuna vezetője a messianisztikus Pásztor, aki a rituális kultusz jegyében uralja a csoport tagjait, s egyszerre védelmezőjük, tanáruk, és szeretőjük. A karizmatikus vezető éveken át bizarr rendben gyűjtötte maga köré a nőket: többségük a férfi felesége, vagy a lánya. Selah, a többiekhez hasonlóan elvakultan szereti és hisz a férfinak, aki külön kitünteti figyelmével a tiszta és érintetlen lányt. A nővé érés küszöbén azonban elkerülhetetlen az ő feleséggé válása is. A lányt sötét, véres rémálmok és víziók kezdik gyötörni, amitől lassan megkérdőjelezi a hitét és a világa brutálisan hullik darabokra.

A másik bárány világpremierje a rangos Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, a film ezt követően versenyben volt az ’A’ kategóriás San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon és a Londoni Filmfesztiválon is. A film rendezője a számos díjjal elismert lengyel író, rendező, producer, Európai Filmdíjas és Ezüst Medve-díjas Malgorzata Szumowska (Az Ő nevében, Test, Arc). Szumowska jelenleg egyike a legfontosabb női rendezőknek Európában, továbbá az egyik legjelentősebb lengyel filmessé vált. Selah szerepében Raffey Cassidy (Hófehér és a vadász, Holnapolisz, Egy szent szarvas meggyilkolása) szuggesztív játéka, a Pásztor szerepében Michiel Huisman (Adalaide varázslatos élete, Trónok harca) látható. A másik bárány Szumowska első nemzetközi produkciója.
Bemutató dátuma: 2020. augusztus 20. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Ildikó Nóra 2022 márc. 18. - 23:04:03 6/10
A lassú, különleges hangulatú, szép tájon, helyszínen játszódó filmet egyszer meg lehet nézni, a vége kiszámítható. Michiel H-nak és Raffey C-nek is jól állt a szerep és jól is játszottak, túl sok minden nem derült ki a főszereplőkről, azt gondoltam, hogy izgalmasabb, érdekesebb lesz a film. Az operatőri munka tetszett.
4/10
Ktesibios 2020 aug. 25. - 22:41:53 4/10 Előzmény Csókási Balázs
Mindenben egyet kell értenem. Kivéve, hogy a forgatókönyvön még egy kicsit dolgozni kellett volna, mert szerintem azon még nagyon sok munka lett volna...
4/10
Csókási Balázs 2020 aug. 23. - 15:12:35 4/10
Nagyon szép fényképezés, csodás atmoszféra, remek színészi játék, de a forgatókönyvön lehetett volna még dolgozni egy kicsit jobban kibontott, feszültebb történetért.
Vélemény :
https://kritikusszemmel.blogspot.com/2020/08/a-masik-barany-other-lamb-2019.html