A Mikulás mentőakció

Bakancslistához adom
Saving Santa
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol animációs vígjáték, 84 perc, 2013

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Egyszer volt, hol nem volt, a Mikulás csupán egy apró műhellyel és pár manóval végezte áldásos tevékenységét. Több ezer év alatt, ahogy a karácsony egyre inkább kinőtte magát, Mikulás arra kényszerült, hogy újításokat vezessen be. A Nagyszakállú legeszesebb manói - egy Mikitech-nek hívott cégbe tömörülve - új eljárásokat fejlesztenek ki: egy hologramot, mely elrejti az Északi sarkot és egy időgépet, melynek segítségével Mikulás meg tudja látogatni az összes otthont egy este leforgása alatt és így leszállíthatja a játékokat a gyerekeknek szerte a világon. Bernát manó arról álmodik, hogy egy szép napon csatlakozhat a Mikitech-hez, ám a sorsa egyelőre az, hogy a rénszarvasok istállóját takarítsa nap mint nap. Azonban minden év karácsony estéjén a Mikitech minden manónak esélyt ad arra, hogy bemutassa saját találmányát és így csatlakozzék a manók élcsapatához. Most pedig eljött Bernát manó ideje, ugyanis amikor gonosz Nevil rájön, hogy a Mikulás egy időgép segítségével utazik, megpróbálja megszerezni azt. Bernát mindenre elszántan próbálja menteni a karácsonyt és persze a Mikulást, de mentőakciója épp ellenkezőleg sül el, véletlen visszautazik az időbe.
Bemutató dátuma: 2013. december 3. Forgalmazó: PARLUX Entertainment

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
alien1976 2014 jan. 12. - 19:37:11 8/10
Nemrég értünk haza a vetítésrõl, és kimondottan tetszett ez a kedves kis mese.
Az alaptörténet kedves, aranyos volt.
Kicsit félve ültem be a nézõtérre, hiszen már annyi és annyi mese szólt a mikulásról, hogy már olyan érzése lehet az embernek, hogy nem láthat újat. De itt tévednem kellett. Teljesen új, mondhatnám, hogy egy kicsit merész megközelítésben mutatja be a mikulás utazását. Bevallom, hogy egy kicsit a kisfiamnak (6 éves) magyarázni kellett magát az idõutazást, de valljuk meg érdekes teória. De többet ne beszéljünk a sztoriról, hiszen ezt a kis mesét érdemes megnézni.
A betétdalok jók voltak. Sõt a trágyalapátolós dal, totál fülbemászós, és dúdolós ütemû volt.
A szereplõk megformálása jól sikerült. A mikulás kedves barátságos, kicsit nagyapa arcú. De ami tuti jól sikerült az a manólány lett. Ilyen kedves, aranyos arcú manólányt még nem rajzoltak.
Szóval a mese a családnak bejött, kellemes kis mozizást hozott.
offtopic
Bigpapa 2013 nov. 24. - 22:01:30
Egy moderátor figyelmébe ajánlom, hogy a leírás HEMZSEG a helyesírási hibáktól! Például:
"apró mõhellyel, inkább kinitte magát, és egy idigépet, ám a sorsa egyelire, " Most nem azért, de nincs "Õ" és "Û" betû a klavitokon? :D