A nagy medve fiai

Bakancslistához adom
Die Söhne der großen Bärin
NDK western, 92 perc, 1966

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

1870, Észak-Amerika, az aranyláz kora.
A fehérek minél több földet próbálnak megkaparintani, csak hogy kielégítsék kapzsiságukat, ezért a kormány rendelete szerint a rézbőrűeknek az év végéig rezervátumba kell vonulniuk. Azonban a dakota Tokei-ihto törzsével együtt bátran ellenáll és felveszi a harcot a fehérek mohóságával. Személyes bosszú is fűti a fiatal indián szívét: apját megölte a kettős játékot űző Vörös Róka nevű sápadtarcú. Tokei-ihtot törzse elküldi tárgyalni a hosszú késekhez, ám a fehérek tőrbe csalják, láncra verik, míg törzsének lakóit rezervátumba viszik. Ott azonban az ígért termőföld helyett kövek és halál fogadja őket. Tokei-ihtora népe megmentésének nehéz feladata vár.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Petterson 2010 szept. 14. - 05:34:35
A Nagy Medve fiai c. könyv nem közönséges western. Aki írta, az évekig az indiánok között élt és azt írta meg, ami akkor történt a törzzsel. Maga a könyv az történelmi leírás, nem kitalált esemény.
Jill 2010 szept. 14. - 02:07:25
Az a baja, hogy szörnyen összecsapott. Két ilyen hosszú könyvet nem lehet másfél órába sûríteni. Meg se bírtam különböztetni Csetanszapát, Csapát és a többi harcost, akiknek jelentõs szerepe van a könyvben. Dettó Red Fox haverjai - melyik Pitt, melyik Loius (egyáltalán szerepel?), miért maradt ki teljesen Villámfelhõ? Thomas és Theo kb. öt másodpercig szerepelnek. Hapedah és Csaszke majdnem felnõtt fiúk, nem tizenegy éves gyerekek. Uncsida csak úgy van a háttérben. Teljesen kihagyták az amúgy vicces Monitót, nem szerepel Ülõ Bika, se a bölényvadászat, ahol Tobias találkozik a dakotákkal. Öreg varázslót hamar leírják, pedig nagyon jó karakter volt a könyvben, és sokkal többet kavart. Megkapja a rakétákat, de sosem használja, akkor minek? Belenyomtak némi olcsó románcot Tokei-ihto és Szitopanaki között, a könyvbõl annyi derül ki, hogy a csaj titokban keményvonalas fangirl...
És hol a tél? Semmi vonulás a fagyban, semmi szökés a hóban, a Nagy Medvés jelenet egy vicc, és képesek voltak kihagyni a zajló Missourit... simán átkelnek, váhh.
10/10
Bya97 2010 jún. 15. - 10:04:19 10/10 Előzmény Rahar
Neked minden western gagyi? Mert minden westernhez ezt írod, a nagyobb klasszikusokhoz is, mint pl. a Winnetou filmek, hogy ,,ó de gagyi, szar, stb"... Addig oké, hogy nem tetszik, leszavazod De miért kell minden egyes westrenhez ugyanazt leírni, ocsmárolni? Nem muszály szeretni, de tartsd meg magadban a véleményed, mert nagyon idegesítõ vagy!
1/10
Rahar 2010 ápr. 10. - 19:47:11 1/10
Ennyire gagyi western filmet talán még életemben nem láttam. Primitív történet, szánalmas, kiszámítható cselekményvezetés, nagyon gyenge képi megvalósítás és a színészi játék hiánya jellemzi. rossz vágások, sõt még jelenetismétlések is vannak a filmben. Az indiánokat fehér emberek játsszák, fúj de ..., próbálnak szigorúan nézni és peckesen járni. Ez is azt bizonyítja, hogy a fehér emberek és nem az indiánok az idióták. Annyira szánalmas ez a film, megtekintését senkinek sem ajánlom, NE nézd meg, jót akarok, tényleg NE! 10 pontból szigorúan 1 pont, de csak azért, mert nem lehet 0 pontra értékelni, FÚJ, FÚJ, FÚJ!