A nyomozás

Bakancslistához adom
Efterforskningen / The Investigation
16 éven aluliak számára nem ajánlott svéd krimi-dráma, misztikus sorozat, 44 perc, 2020

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

A fiatal svéd újságíró, Kim Wall 2017-es meggyilkolásával kapcsolatos valós vizsgálat nyomán, amely világszerte a "tengeralattjáró-ügy" címet kapta, ez a drámasorozat nyomozók és búvárok csapatát követi, akik hat hónapig fáradhatatlanul dolgoztak leküzdhetetlennek tűnő akadályok előtt, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek és igazságot teremtsenek Wall családjának.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Visegrád 2022 ápr. 24. - 09:56:24 10/10
Úgy emlékszem, voltak itt más hozzászólások is... Na mindegy.
Ez egy nagyon jó, és nagyon fontos film. Lassú, akár vontatottnak is lehetne mondani, de ilyen a valóság, és nem a CSI, ahol negyven perc alatt két komplett ügyet is megoldanak a briliáns nyomozók.
Nagyon fontos film, mert tiszteleg azok előtt, akik a munkájukat végzik, és nagyon fontos film, mert annyira nem az elkövetőről szól, hogy még a nevét sem ejtik ki a négy óra alatt. Az elkövető nem számít semmit, nem érdemli meg, hogy figyelmet fordítsunk rá, nem lesz belőle sztár, mint abból a rohadékból, aki többtucatnyi embert mészárolt le egy szigeten, de jó, hogy a nevét már elfelejtettem... Aki fontos, az az áldozat, a családja, és azok az emberek, akik mennek, és csinálják a reménytelennek látszó kulimunkát.
Ami ebben az esetben mégis eredményt hozott.
A Filmtekercsen Kajdi Júliának van egy kritikája, ő nálam jobban meg tudta fogalmazni ezeket.