A pokol előszobája - Szigorúan bizalmas

Bakancslistához adom
Vorzimmer zur Hölle - Streng geheim!
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német vígjáték, 90 perc, 2011

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Az igazgató titkárnője, Jule Engelhardt és a karrierista Phillip Richter együtt vannak. Jule ugyan egy időre felmondott, de úgy dönt, visszamegy. Már az első napon észreveszi, hogy a cégben változások történtek. Phillip például azt követeli tőle, hogy 9 és 5 óra között magázza. Azt mondja, a cégben bizonyos szabályok érvényesek. Ezen kívül viszonyukat titokban akarja tartani. Julenak nem tetszenek a módszerek, amelyekkel Phillip a céljait próbálja elérni. Emellett még az egyik kolléganő, Kim Kerner is megnehezíti az életét. Az infantilis szőke minden nap magával hozza Sexy nevű kutyáját. De ez nem minden - Kim gyanakodni kezd, hogy van valami Phillip és Jule között.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Juliane 'Jule' Engelhardt
Dr. Phillip Richter
Frieda Winter
Annedore Zimmermann
Earl G. Kennel
Jens Hellmann

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Dörflinger júl. 08. 21:01:36 3/10
Ez a film annyi minden akart lenni, hogy a végére nem lett belőle semmi. Nagyon gyenge történet, humort pedig még nyomokban sem tartalmaz.
3/10
8/10
stephane febr. 24. 20:48:28 8/10
A Pokol előszobája - III. rész: Váratlanul főnök (2013)

Tulajdonképpen minden jól megy Jule Engelhardtnak (a berlini Winter Cosmetics International kozmetikai cégnél. Még mindig elégedett főnökével és barátjával, Phillip Richterrel, és a munkáját is szereti. Csakhogy van egy zseniális ötlete egy új kozmetikai termékcsalád, amelyet Phillip egyszerűen nem enged megvalósítani.

Éppen jókor jön, hogy a cégtulajdonos, Frieda Winter radikális lépésre szánja el magát, a cége alkalmazottainak szerepet kell cserélniük. A főnökök egyszerű alkalmazottakká válnak, az alkalmazottak pedig vezetőként irányíthatnak. Jule meg akarja ragadni az alkalmat, hogy vezérigazgatóként megvalósítsa szakmai terveit, míg Phillipnek útiköltség-elszámolást kell benyújtania.

Jule viszont alábecsüli a hatalom árnyoldalát, és hamarosan a kapcsolata, valamint a kozmetikai termékcsalád elképzelése forog kockán. Fel kell tennie magának a kérdést: mennyit is kockáztathat a szakmai sikeréért?

Képek a III. epizódhoz: https://www.kino.de/film/vorzimmer-zur-hoelle-3-ploetzlich-boss-2013/
8/10
stephane febr. 20. 17:05:44 8/10
10/10
surildi 2020 ápr. 07. - 16:47:31 10/10
Nagyon tetszett! ☆♡☆♡☆
8/10
kifo2 2020 ápr. 07. - 08:56:38 8/10
Az első rész (2009) ma lesz a Film4-en 18:10-kor.
8/10
kifo2 2019 dec. 16. - 16:31:49 8/10 Előzmény Cleo.
Úgy tűnik, ez a film egy trilógia középső darabja. A többit megtaláljátok, ha megnézitek, milyen filmekben szerepelnek a főszereplők 2009-ben és 2013-ban. Azoknak a filmeknek a címe hasonlít ennek a filmnek a címére.
Az első rész állítólag jobb, de én még nem láttam, és nekem ez is tetszett.

A cégben változások történtek - ehhez én nemigen értek, így könnyen lehet, hogy félreértettem valamit. (Aki jobban ért ehhez, nyugodtan kijavíthat.) A film cselekménye szempontjából így is történhetett például:
Az eddigi jó tulajdonos eladta részvényeinek egy részét két gazembernek, akik a film elején beköltöztek a cég épületébe. Nem fogadják el magukénak a cég hagyományos értékeit, pl. nem végeznek állatkísérleteket, nem költözik a cég olcsó munkaerős országba, de a nagyobb haszon reményében igenis ezekre törekszenek és nagyobb gazemberségektől sem riadnak vissza, meg amúgy is unszimpatikusak. Hogy a dolgozók ne tiltakozhassanak (az elbocsátás, átszervezés stb. miatt), ezért az utolsó pillanatig el akarják titkolni előlük a változásokat, ezt kezelik szigorúan bizalmasan. Főhőseink ezt igyekeznek megakadályozni, és beindul a pletyka, intrika, kémkedés, gyanúsítgatás. Közben a szerelmi szálak is gombolyodnak, több pár is van, melyek részben átfedik egymást… szintén pletyka, bizalmatlanság, kémkedés, gyanúsítgatás.

A nehéz, szégyellhető pillanatok ellenére a helyzet sosem teljesen véres, némi derűt mindig megőriznek a szereplők, különösen Jule Engelhardtnak van tényleg aranyszíve, bár ő is hibázik néha. Néha csak a néző tudja, hogy nem sáros, csak ez nem mindig látszik :-)
Különösen tetszett, amikor

a vége felé, amikor elég borongós hangulatban voltak, főleg Phillip, akkor Jule meglehetősen átmenet nélkül elkezdte csókolgatni Phillipet, ez elég meggyőző és megnyugtató volt. Meg amikor még később, amikor felállt ő is a recepciós pultra, megcsókolta Phillipet. Amit szavakkal sokáig kellett volna bizonygatni, kétes eredménnyel, az így rögtön érthető lett mindenki számára :-)Ha egy pisztoly megjelenik a színpadon, akkor azzal valami történik. A dramaturgia szabályai szerint funkció nélküli kellék nem létezik. Hát itt meg egy kutya van :-)

Nem tudom, Cleo, mit szeretnél még tudni, mit írjak még neked én, aki látta a filmet.
Cleo. 2019 júl. 10. - 17:44:46
De jó lenne, ha valaki írna róla, aki látta is!
szevia 2019 jan. 04. - 19:47:45 Előzmény olahmiki1959
Van az úgy. ;-) ,
olahmiki1959 2019 jan. 04. - 19:46:05 Előzmény szevia
Töredelmes vallomással tartozom.
Végül is nem néztem meg, mert volt más műsor is a tévében, bocsi...:)
szevia 2019 jan. 04. - 19:16:35 Előzmény olahmiki1959
És? Érdemes volt?
olahmiki1959 2019 jan. 02. - 17:36:12
Amikor azt olvastam, hogy "német komédia", úgy szisszentem fel, mint a múltkor, amikor ráharaptam a diós bejgliben egy dióhéjra...:)
Persze, kíváncsiságból azért bele fogok nézni.